Kaune – ginčas tarp savivaldybės ir stotelių stogines įrengusios bendrovės | KaunoDiena.lt

KAUNE – GINČAS TARP SAVIVALDYBĖS IR STOTELIŲ STOGINES ĮRENGUSIOS BENDROVĖS

Viešojo transporto stotelių stogines Kaune įrengusi bendrovė „Reklamos arka“ ir Kauno savivaldybė teisme aiškinasi dėl baudos už pradelstus stoginių statybų terminus.

Pagal pasirašytą koncesijos sutartį, savivaldybė bendrovei yra pareiškusi pretenziją dėl baudų sumokėjimo – po 29 eurus už kiekvieną nepastatytą stoginę kasdien. Tačiau „Reklamos arka“ prašo atleisti ją nuo prievolės sumokėti šią sumą, teigdama, jog ir taip geranoriškai investavo į infrastruktūrą daugiau nei savivaldybė reikalavo.

„Savivaldybė su pareikštu reikalavimu nesutinka ir mano, kad sutartis privalo būti tinkamai vykdoma, o jei nevykdoma, turi būti taikomos sutartyje numatytos sankcijos“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė-Kudarauskė.

Tikslių baudos sumų nei savivaldybė, nei „Reklamos arka“ neįvardijo.

Šis ginčas, pasiekęs Kauno apygardos teismą, šiuo metu yra perduotas teisminei mediacijai.

„Reklamos arka“ yra įsitikinusi, kad šalys gali rasti kompromisą ir vykstantį ginčą užbaigti taikos sutartimi“, – komentare BNS sakė bendrovei atstovaujantis teisininkas Karolis Vaičekauskas.

Pagal 2 mln. eurų vertės 20 metų koncesijos sutartį „Reklamos arka“ buvo įsipareigojusi pastatyti stogines tam tikrais etapais, tačiau, pasak savivaldybės, nesilaikė sutartinių terminų.

„Reklamos arkos“ duomenimis, per trejus metus mieste pastatyta daugiau kaip 450 stoginių, šiuo metu visos sutarties sąlygos yra įvykdytos.

Bendrovė teigia taip pat geranoriškai atlikusi pagerinimus, kurie papildomai kainavo beveik 200 tūkst. eurų. Jų teigimu, bendrovės investicijos į stogines siekia daugiau nei 2,8 mln. eurų.

Artimiausias posėdis byloje numatytas sausį.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Irena

Senos stotelės buvo geresnės,vasarą nuo stogo buvo pavėsis,lietui lyjant taip pat galėjai apsisaugoti,o dabar tik išmesti pinigai į balą siūlau merui pastovėti toje stotelėje,kai lyja lietus ir pati stotelė gal 1,5 ar 2 metrų atstumu nuo kelkraščio pravažiuodami automobiliai žmones aptaško.Vasaros metu per karščius,tai šiltnamiai su suoliuku.Siūlau merui pavažinėti visuomeniniu transportu,o ne su savo modeliukais,tada pajus ar tai gera investicija.

Patikslinimas

20 metu koncesijos sutarti savivaldybe su "Reklamos arka" pasirase 2015 m. liepos 31 d. Kauna valde jau naujoji valdzia.

to ...

Prie ko čia Krabas? Čia arba konservatoriai arba Garbaravičius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS