Kaune – konferencija reikšmingam Sąjūdžio Seimo posėdžio 30-mečiui paminėti | KaunoDiena.lt

KAUNE – KONFERENCIJA REIKŠMINGAM SĄJŪDŽIO SEIMO POSĖDŽIO 30-MEČIUI PAMINĖTI

Profesorius Liudas Mažylis Vytauto Didžiojo universitete (VDU) ketvirtadienį organizuoja konferenciją 1989 m. vasario 15-16 d. Seimo posėdžio trisdešimtmečiui paminėti.

„Tai - labai svarbi data Lietuvos istorijai ir būtent Sąjūdžio istorijai. Posėdžio metu visiškai nedviprasmiškai prabilta apie Lietuvos nepriklausomybės tęstinumą. Mane pats likimas įpareigoja neapleisti Vasario 16-osios temos, todėl jaučiu pareigą šią svarbią sukaktį paminėti“, - teigia profesorius Liudas Mažylis, prieš keletą metų Vokietijos archyvuose radęs istorinį dokumentą - 1918 metų vasario 16 dienos Nutarimą dėl nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo, primena ELTA.

Dalyvavimas VDU vyksiančioje konferencijoje yra atviras visai visuomenei. Šio renginio metu, pasak universiteto atstovės Simonos Sutkutės, bus aptariamas ne tik Sąjūdis, bet ir kitos to meto politinės jėgos bei gvildenama prielaida, ar egzistavo skirtumai tarp Vilniaus ir Kauno Sąjūdžio.

Konferencijoje pranešimą skaitys tuometis Sąjūdžio Seimo tarybos pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis. Taip pat pasisakys tuometis Sąjūdžio Kauno tarybos pirmininkas Česlovas Stankevičius, dabartinio Seimo narys Kęstutis Bartkevičius bei VDU atstovai: doc dr. Kastytis Antanaitis, doc. dr. Rytis Bulota, prof. dr. L. Mažylis, doktorantė Rasa Zozaitė. Dalyvius pasveikins ir universiteto rektorius prof. Juozas Augutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Visa grietinele bus

Ir komsomolo lyderis ir kegebe stukacius ir visi kiti komuniagos

Anonimas

susirinks buve komjaunuoliai .dar kur islaptinti kgb archyvai tie irgi dalivaus

Tam,,Pirmyn...''

Ko gero, nesuvokėt straipsnio minties arba jo visai neskaitęs rašėt,kaip nemažai kas taip daro.Juk konferencija organizuojama ne tik kažkokiems saviems,bet kviečiami visi,kuriems tai įdomu.Įdomu,ką Jūs vadinate Nepriklausomybės privatizavimu,kai kviečiama visus besidominčius dalyvauti renginyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS