Kaune oficialiai baigiamas šildymo sezonas | KaunoDiena.lt

KAUNE OFICIALIAI BAIGIAMAS ŠILDYMO SEZONAS

Kaune trečiadienį oficialiai baigiamas šešis mėnesius trukęs šildymo sezonas. Šilumos tiekėjai pradeda gesinti katilus, tad gyventojų namuose šiluma bus atjungta per penkias dienas.

Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas „Kauno dienai“ patvirtino, kad balandžio 11 dieną skelbiama oficiali šildymo sezono pabaiga.

„Tris paras vidutinė paros temperatūra Kaune buvo aukštesnė kaip 10 laipsnių šilumos, todėl jau galime išjungti šildymą. „Kauno energija“ negali katilų išjungti staiga, tai daro palaipsniui, todėl šiluma gyventojams taip pat neatjungiama iš karto. Per penkias dienas bus išjungtas šildymas visame Kaune“, – aiškino R.Mačikėnas.

Energetikos skyriaus vedėjas vylėsi, kad orai daugiau neatšals ir kauniečiams nereikės šalti. Tačiau jis priminė, jog jei namo gyventojai nusprendžia toliau šildytis, apie tai turi informuoti „Kauno energiją“. Tokiu atveju gyventojams toliau tiekiama šiluma, tačiau netaikomos šildymo kompensacijos.

„Jei nori, žmonės gali šildytis, kad ir visą vasarą“, – tikino R.Mačikėnas.

Šis šildymo sezonas Kaune prasidėjo 2017 metų spalio pradžioje ir tęsėsi šešis mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ingai

Jeigu ir atves - nieko nepadarysi. Ir vasara buna vesus orai, bet sildymo nejungiame. Teks silciau apsirengti, jeigu bus vesiau ir tiek.

Inga

Tuoj atvės ir bus nekas.

Taigi taigi

Kaipgis, nuo dabar šildymas bus labai pigus, o rudenį susidarius ypatingoms aplinkybėm labai pabrangs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS