Kaune – pirmasis gydytojų ir pacientų pasivaikščiojimas | KaunoDiena.lt

KAUNE – PIRMASIS GYDYTOJŲ IR PACIENTŲ PASIVAIKŠČIOJIMAS

  • 7

Gydytojų užimtumas be galo didelis, o pacientų eilės driekiasi visą dieną. Siekiant gerinti šeimos gydytojų ir pacientų ryšį, skatinti jų bendravimą, aktualių sveikatos klausimų aptarimą, didinti pacientų fizinį aktyvumą vaikščiojant, Kaunas pirmasis Lietuvoje jungiasi prie pasaulinės gydytojų ir pacientų pasivaikščiojimo iniciatyvos „Walk with a doc“.

Iniciatyva „Walk with a doc“ prasidėjo 2005 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose ir netrukus išplito po visą pasaulį. Pagrindinis šio masinio projekto tikslas – skatinti gyventojus būti fiziškai aktyvius bet kokiame amžiuje ir taip gerinti jų sveikatą bei gerovę. Gydytojai kviečia savo pacientus trumpam pasivaikščiojimui po miesto parkus, bendrauja su jais, aptaria individualias sveikatos problemas ir dalinasi sveikatos gerinimo patirtimi.

Prie šios pasaulį užvaldžiusios iniciatyvos, kuri mūsų šalyje skambės kaip „Eik ir sveik“, jungiasi ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Šeimos medicinos klinika. Planuojama, kad 120 gydytojų ir rezidentų kartą per mėnesį suburs savo pacientus bendram sveikatos gerinimo tikslui.

Pirmasis „Eik ir sveik“ pasivaikščiojimas, skirtas Kauno klinikų Šeimos medicinos pacientams, vyks jau rugpjūčio 24 d. 12 val. Susitikimo vieta – prie Kauno klinikų Šeimos medicinos klinikos įėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ona

Na, geriausiu atveju tuos pokalbius galėtų praktikuotis atlikinėti psichiatirai, psichologai ir geriartrijos specialistai. Tuomet - viskas OK. Pritariu.

...

Čia kad 'pakišas' būtų lengviau perduoti.

tuščia gydytojų gaišatis

pagalvokit keliolikai pacientų galėtu realiai padėt vietoj tų pasivaiksčiojimų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS