Kaune – prezidento rinkimų debatai | KaunoDiena.lt

KAUNE – PREZIDENTO RINKIMŲ DEBATAI

  • 27

Ketvirtadienį Kaune vyks Lietuvos Respublikos prezidento rinkimų debatai – pretendentai Vytauto Didžiojo universitete (VDU) diskutuos apie prezidento vaidmenį valstybės politikoje.

Renginyje dalyvaus Seimo nariai Aušra Maldeikienė, Ingrida Šimonytė ir Naglis Puteikis, Gitanas Nausėda, Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius ir Arvydas Juozaitis. Pasak politologo, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesoriaus Lauro Bielinio, debatai suteiks puikią galimybę įvertinti kiekvieno kandidato intelektinius gebėjimus ir politines pažiūras.

„Debatai rinkiminės kampanijos metu atskleidžia esminius kandidatų intelekto, strateginio mąstymo bei profesinio gebėjimo resursus: rinkiminiai vaizdiniai pasitraukia į antrą planą ir į šviesą išnyra asmens politinė pasaulėžiūra“, – paaiškino prof. L. Bielinis.

Debatus organizuoja Akademinis politologų klubas – visuomeninė, nepolitinė ir ne pelno siekianti organizacija, siekianti šviesti ir skatinti visuomenę domėtis politika, organizuoti renginius, kurie leidžia geriau suprasti politinius procesus, politinius veikėjus ir jų elgesį.

„Renginyje bus stengiamasi gilintis į kiek dažnai primirštą prezidento vaidmenį valstybės vidaus politikoje, o ne į jo kompetencijas užsienio politikoje, kaip įprasta debatuose. Tikimės, kad ši iniciatyva prisidės prie politinio sąmoningumo skatinimo visuomenėje ir sustiprins ryšį tarp rinkėjų bei kandidatų į Prezidento postą“, – pasakojo Akademinio politologų klubo pirmininkas Klaidas Gevorkian.

Prezidento rinkimų debatai vyks 18 val. VDU Didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas). Debatų tema: „Prezidento vaidmuo valstybės vidaus politikoje: dabarties problemos ir jų sprendimo būdai“.

Moderatoriai: prof. Lauras Bielinis ir žurnalistas Paulius Gritėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

...

Buvo sukviesti SAVI kandidatai, su jais buvo suderinti SAVI klausimai... iš salės kelt klausimus buvo UŽDRAUSTA, o pasibaigus renginiui - kreipinys į susirinkusius 'statistus': "Buvot geri, tai dabar pasiplokit patys sau". O juk tai - DRESŪRA!!! (o paskui mus tie patys 'protaut nesugebančia' šunauja išvadina)

Kęstas

"Rusija iškart grasino, kad į Lietuvos veiksmus reaguos ir panaudos galbūt ir branduolinį ginklą, jei to prireiks." Ir panaudos, jei už tūkstančio kilometrų nuo Maskvos prasidės karas. Tokiu atveju iš mūsų liks šlapia vieta. Ką tada ginsime? Pragare kiekvienas savo katilą?Ką gali padaryti politikai? Kodėl nenori? "Nieko nekalbama apie elementarius dalykus, kuriuos turėtų atlikti tie patys politikai – pagaliau sutvarkyti biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimus, kad žmonės, atokesnėse savivaldybėse, kur biudžetinės įstaigos pagrindinis darbdavys, pagaliau galėtų tiesiog gyventi iš savo algos.Paskui biudžetinį sektorių pajudės ir privatus, nes, kol aplinkui vieni varguoliai, mokėti didesnių algų tiesiog nėra prasmės.

Kęstas

Pigių darbuotojų, kurie negali išvažiuoti, nes juos laiko socialiniai ryšiai – sutuoktiniai, seni tėvai, maži vaikai, paskolos – dar pakanka. Kurti ilgalaikes regionų plėtros perspektyvas visgi ne verslo, o valdžios pareiga." Pavyzdžiui, sumažinus išlaidas taip vadinamai gynybai (o realiai otkatams už auksinius šaukštus), galima didinti algas valstybiniame sektoriuje. Kas trukdo? Tie, kas sėdi opozicijoje, pradės rėkti, kad rusai dar smarkiau puola. Kaimo moteriškės, kurios vienintelės balsuoja, puls į paniką ir išrinks į valdžią opoziciją, kuri dėl visa ko padidins išlaidas taip vadinamai gynybai. Mus valdo rėksniai (čia tu, broileri) ir panikuojančios moteriškės. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS