Kaune sėkmingai atnaujinami sovietmečiu įrengti mokyklų sporto aikštynai | KaunoDiena.lt

KAUNE SĖKMINGAI ATNAUJINAMI SOVIETMEČIU ĮRENGTI MOKYKLŲ SPORTO AIKŠTYNAI

Pirmadienį, kaip ir kitose Kauno mokyklose, taip ir Jono Laužiko specialiojoje, įvyko smagi naujų mokslo metų pradžios šventė. Šios mokyklos moksleiviams ji išskirtinė dar ir tuo, kad didžiulėje mokyklos teritorijoje, kur kažkada veikė internatas, turėjęs apleistą, žole užžėlusiais bėgimo takais, stadioną, dabar iš tolo ryškiai šviečia naujas sporto aikštynas. Jame – ne tik specialia danga padengti takai, krepšinio aikštelė bei sumontuotos įvairiaspalvės kėdės žiūrovams, bet įrengta ir lauko treniruoklių zona.

Per pastaruosius kelerius metus, anot Kauno miesto savivaldybės atstovo Tomo Jarusevičiaus, atnaujinta iš viso 15 sporto aikštynų šalia Kauno miesto ugdymo įstaigų, – prie Tado Ivanausko, Šv. Kazimiero, Viktoro Kuprevičiaus ir Milikonių progimnazijų. Iš pagrindų atnaujintais stadionais jau džiaugiasi Vytauto Didžiojo universiteto, Veršvų gimnazijų bei kitų Kauno Savivaldybei pavaldžių miesto mokyklų moksleiviai ir pedagogai.

ELTA jau skelbė, kad kitąmet Kaune sporto aikštynų atnaujinimai suplanuoti Simono Daukanto bei Kazio Griniaus, Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijose, Dainavos pagrindinėje mokykloje, Antano Smetonos gimnazijoje, Bernardo Brazdžionio, Jono ir Petro Vileišių mokyklose – daugiafunkciuose centruose. Iki 2019-ųjų pabaigos tokių atnaujintų sporto erdvių skaičius, Savivaldybės atstovų teigimu, mieste turėtų priartėti prie trisdešimties.

„Būtent 2018-ųjų darbams, atkreipė Eltos dėmesį T. Jarusevičius, galima priskirti 6 sporto aikštynų atnaujinimą (KTU inžinerijos licėjaus, Jono Pauliaus II ir „Vyturio“ gimnazijų, M. Mažvydo progimnazijos, P. Plechavičiaus kadetų licėjaus ir J. Laužiko mokyklos). Ties kai kuriais iš jų dar tebevyksta darbai, tačiau tikimasi juos pabaigti artimiausiu metu. Švietimo ūkyje jau sutvarkyta dauguma objektų, – atnaujinta ne tik stadionų, bet ir pačių mokyklų pastatų, tačiau įgyvendinti tokio masto projektus per kelis vasaros atostogų mėnesius kai kur tiesiog neįmanoma. Kartais tik pradėjus darbus paaiškėja, kad vien suplanuoto įprasto remonto nepakanka. Pavyzdžiui, prireikia atnaujinti visiškai pasenusias inžinerines sistemas, komunikacijas ar imtis kitų papildomų darbų. Todėl kai kuriose įstaigose darbininkai dar gali plušėti ir pirmosiomis rugsėjo dienomis, bet čia visus darbus stengiamasi organizuoti taip, kad tai netrukdytų prasidėjusiam ugdymo procesui ir nesudarytų jokių nepatogumų mokiniams bei mokyklų darbuotojams“, – primenama Savivaldybės pranešime. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

anonimams

visi norintys "sportuoti" tose aikštelėse palieka krūvas šiukšlių, butelių ir nuorūkų.Eikite į Santakos parką ir ten treiruokitės

Nejaunuolis

Užrakinta nuo šunų šikinimo. Nes stadionai ir buvo skirti, tik pensininkių šunims šikdinti, o ne jaunimui kamuolį gainioti.

Vida

Tarybiniais laikais tie mokyklų stadionai buvo skirti visiems gyventojams. Dabar apsitvėrė tvoromis tik nežinia nuo ko.Vis skatina sveikai gyventi, sportuoti, bet daroma viska atvirkščiai. Gyventojams noras praeina sportuoti, kai būna vartai tai užrakinti, tai atrakinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS