Kaunietis klausia: miesto šviestuvas apšviečia tik privatų stogą? | KaunoDiena.lt

KAUNIETIS KLAUSIA: MIESTO ŠVIESTUVAS APŠVIEČIA TIK PRIVATŲ STOGĄ?

Kaunietis Jurgis Dainavos rajone pastebėjo, jog naujai įrengtas šviestuvas apšviečia tik privataus namo stogą. Anot jo, tokiems darbams trūksta loginio paaiškinimo, tad pasiteiravo, ar tai nėra pinigų švaistymas, kai nauji šviestuvai neatlieka savo funkcijos ir pėsčiųjų tako neapšviečia.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi Dainavos rajono gyventojas Jurgis. Jis Partizanų ir Sartų gatvių sankryžoje užfiksavo naujus LED apšvietimo stulpus. Visoje Partizanų gatvėje matyti naujai įrengti šviestuvai, tačiau ne visi atlieka savo funkciją.

„Partizanų gatvėje naujas šviestuvas sumontuotas taip, kad apšviečia tik privataus namo stogą. Gal pasidomėtumėt, ar tai normalu?“, – tokį klausimą gavo redakcija.

Kauno miesto savivaldybės atstovų paklausus, kodėl taip buvo įrengtas šviestuvas, gavome atsakymą, kad darbininkams iš tiesų Partizanų g. 58 namas tapo problema, tačiau niekas pretenzijų nebuvo išreiškęs.

„Namas stovi labai arti šaligatvio, todėl pastačius šviestuvą, kurio viena dalis apšviečia šaligatvį, o kita – važiuojamąją dalį, susidūrėme su tokia kuriozine situacija. Dėl gyventojų patogumo, iki pirmadienio šviestuvas apšvies tik gatvę. Oficialių skundų dėl šios problemos nesulaukėme“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Jis informavo, kad nauji LED šviestuvai įrengti visoje Partizanų gatvėje. Tokie šviestuvai sunaudoja daug mažiau elektros energijos nei senieji. Be to, ženkliai pagerėjo matomumas.

„Dėl tokių sutaupymų naujasis šviestuvas visiškai atsiperka per du metus. Naujų šviestuvų aptarnavimas žymiai paprastesnis, jie kompiuterizuoti, todėl naktį automatiškai prisigesina. Be to, baltos šviesos spektras žymiai geriau atspindi gatvės ženklinimus, todėl taip apšviesta gatve važiuoti tampa daug saugiau. LED apšvietimas ypač efektyvus prieblandos metu ir kuomet lyja“, – sakė R. Mačikėnas.

GALERIJA

  • Kaunietis klausia: miesto šviestuvas apšviečia tik privatų stogą?
  • Kaunietis klausia: miesto šviestuvas apšviečia tik privatų stogą?
  • Kaunietis klausia: miesto šviestuvas apšviečia tik privatų stogą?
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Partizanų gatvė, apšvietimas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

gal

namas per arti stovi gatves,jau vienam teko nugriauti pastatyta tvora partizanu gatveje

man

Man taip pat užkliuvo R.Mačikėno paaiškinimas, kad "Oficialių skundų dėl šios problemos nesulaukėme“. Tokiu atveju Doras Pilietis turėtų nieko neveikt tik dienų dienas rašyti skundus. Kiekvienas turi sąžiningai atlikt savo pareigą, tada nebus tokių kuriozų, vagysčių, lėšų išeikvojimų it t.t.

Karolis

Ką apšviečia šviestuvai salų gatvėje? Gatvę užsitvėrė, pavertė ir privačiu kiemu. Eismą nukreipė gretimu skersgatviu, o apšvietimą pasiliko. Miesto pinigai naudojami ne visuomenės reikmėms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS