Kauniečiai pasigedo oranžinių dviračių – ar šios paslaugos mieste nebebus? | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI PASIGEDO ORANŽINIŲ DVIRAČIŲ – AR ŠIOS PASLAUGOS MIESTE NEBEBUS?

Pernai oranžiniai dviračiais Kaune naudotis buvo galima nuo balandžio. Šiemet jau perkopėme į gegužę, bet šių dviračių mieste nematyti. Kauniečiai sunerimo – ar šios paslaugos mieste nebebus?

Kur prapuolė dviračiai?

Pernai oranžinių dviračių sezono atidarymui šią dviračių dalijimosi paslaugą teikianti įmonė "CityBee" kauniečiams buvo paruošusi pusšimtį dviračių, kuriuos buvo galima rasti daugiau kaip dvidešimtyje nuomos stotelių.

Kauno savivaldybei bandant įskiepyti miestiečiams vis didesnę meilę dviračiams ir atsisakyti miestą teršiančių automobilių, ne vienas kaunietis nustebo šiemet nebeišvydęs oranžinių dviračių.

Kai kuriose miesto gatvėse atsirado specialios juostos, skirtos važiuoti dviratininkams, rengiamas dviračių entuziastams skirtas "Like Bike 100 000 km iššūkis" ir kitos iniciatyvos. O gyventojų ir turistų entuziastingai prieš dvejus metus priimtos dviračių dalijimosi paslaugos nematyti. Ar oranžiniai dviračiai dar pasirodys? Jeigu ne, kodėl?

Žada naujovių

"CityBee", pernai teikusios dviračių dalijimosi paslaugą, vadovas Lukas Yla "Kauno dienai" teigė, kad oranžiniai dviračiai Kauno gatvėse riedės nuo birželio pradžios. Sezono pradžia, palyginti su praėjusiais metais, gerokai nukelta, kaip aiškinama, dėl bandymų įdiegti daugiau naujovių.

Nusprendėme, kad jau geriau lukterėti, bet paskui naudotis dviračiais greičiau ir patogiau.

"Labai stipriai atnaujiname savo dviračių paslaugą, kad ji būtų patogesnė – daug dėmesio skyrėme pasirinkti naujai dviračio spynai, kad ji leistų dviračius paimti ir palikti greičiau bei paprasčiau. Pristatysime visiškai naują elektrinę spyną su GSM moduliu, taip pat naują, lankstesnę dviračių kainodarą, apie kurią informuosime vėliau", – teigė L.Yla.

Anot jo, dviračių stotelių išdėstymas bent kol kas liks toks pat, kaip ir praėjusį sezoną, o esant poreikiui daugės ir stotelių, ir bus parūpinta daugiau dviračių.

Planuojama, kad birželį mieste bus 170 dalijimosi paslaugos dviračių, kuriais bus galima pasinaudoti 23-iose stotelėse.

Birželį jau bus

"Praėjusį sezoną su "CityBee" dviračiais važiuota apie 25 tūkst. kartų – su jais nuvažiuota per 100 tūkst. km. Šie skaičiai labai džiugina ir skatina mus paversti šią paslaugą dar patogesnę", –  komentavo L.Yla.

Kauniečių kantrybės prašė ir savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. "Nusprendėme, kad jau geriau lukterėti, bet paskui naudotis dviračiais greičiau ir patogiau. Tiesiog įrangos tiekėjas nespėjo laiku pateikti atnaujintos užraktų sistemos. Pernai apie 10 minučių žmogus sugaišdavo, kol pasiimdavo dviratį, dar tiek pat – kol pastatydavo. Šiemet patobulinus užrakto sistemą viskas bus daug greičiau ir patogiau. Birželio pradžioje oranžiniais dviračiais jau bus galima važinėti mieste", – žadėjo vienas iš savivaldybės vadovų.

Dviračių dalijimosi paslaugos stotelės yra išsidėsčiusios lankomiausiose Kauno vietose: Senamiestyje, Laisvės alėjoje, Žaliakalnyje, Ąžuolyne, Kauno technologijos universiteto studentų miestelyje, Vilijampolėje, prekybos miestelyje "Urmas" ir kt.

Esant geriems orams kauniečiai oranžiniais dviračiais 2016 m. galėjo naudotis net iki lapkričio vidurio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS