Kauniečiai sprendžia, kur stovės Vyčio skulptūra: prasidėjo balsavimas | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI SPRENDŽIA, KUR STOVĖS VYČIO SKULPTŪRA: PRASIDĖJO BALSAVIMAS

  • 27

Kauno miesto savivaldybė paskelbė apklausą, kurios metu kauniečiai nuspręs, kur stovės tautos simboliui Vyčiui skirta skulptūra. Kauniečiai gali rinktis iš trijų vietų – Kauno pilies prieigų, Santakos parko ir Nemuno salos. Balsavimas vyks iki sausio 22 dienos.

Prieš pora savaičių Kauno meras, skulptorius Arūnas Sakalauskas ir Vyčio paramos fondo vadovai pasirašė susitarimą dėl skulptūros „Laisvės karys“ įgyvendinimo Kaune. Nuo šio penktadienio kauniečiai kviečiami atiduoti savo balsą sprendžiant, kuri Kauno vieta geriausiai tiktų šiam kūriniui.

Vytis yra laisvės ir tautos simbolis. Norime, kad šį svarbų sprendimą priimtų patys kauniečiai.

„Per pastarąjį mėnesį sulaukėme daugybės kauniečių pasiūlymų, kur galėtų stovėti Vytis. Tarp jų išsiskyrė trys dažniausiai minėtos vietos – Santakos parkas, Nemuno sala ir Kauno pilies prieigos. Vytis yra laisvės ir tautos simbolis. Norime, kad šį svarbų sprendimą priimtų patys kauniečiai“, – akcentavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Siekiama, kad Vytis Kaune iškiltų iki liepos 6-osios, kuomet bus minima Valstybės diena. Pasak skulptūros autoriaus A. Sakalausko, vienintelė vieta, kur per tokį trumpą laiką įmanoma iš bronzos išlieti tokią skulptūrą, yra didžiulė liejykla Ukrainoje.

Planuojama, jog „Laisvės karys“ bus sukurtas ir pastatytas vien tik už žmonių ir įmonių suaukotas lėšas, kurias renka Vyčio paramos fondas.

„Kaunas yra veržlus miestas, žvelgiantis į priekį ir tuo pačiu suprantantis savo istorinę misiją. Mūsų tikslas – surinkti visą reikiamą sumą vien tik iš žmonių ir verslo aukų“, – pabrėžė Vyčio paramos fondo direktorius Vilius Kavaliauskas.

Tikslus skulptūros dydis bei jos išliejimo ir pastatymo kaina paaiškės išrinkus jai skirtą vietą. Balsuoti Kauno miesto savivaldybės paskelbtoje apklausoje galima tinklalapyje vytis.kaunas.lt. Balsavimas vyks iki sausio 22 d., 9 val. ryto. Kiekvienas žmogus gali balsuoti vieną kartą per parą.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Disidentas

kas cia per nuotrauka ?

Laisve

Nei viena vieta netinka

jonas

siulau prie kauno pilies
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS