Kauniečių garažai keliauja į metalo supirktuves | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIŲ GARAŽAI KELIAUJA Į METALO SUPIRKTUVES

  • 8

Metalo laužą superkančios bendrovės „Baltic Metal“ darbuotojai Kaune pastebi, kad per pastaruosius mėnesius labai padaugėjo metalinių garažų supirkimo atvejų.

„Jei anksčiau per mėnesį tik kartą ar du sulaukdavome supjaustytų metalinių garažų lakštų, tai prasidėjus pavasariui  šis skaičius ūgtelėjo kelis kartus – atvežama apie 20  garažų per mėnesį“, –  sakė bendrovės „Baltic Metal“ direktorius Otilijus Pajaujis.

Pašnekovo nuomone, tai greičiausiai susiję su miesto savivaldybės sprendimu atsikratyti Kaune nelegaliai pastatytų metalinių garažų. Kaip jau rašyta, 2016 metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybės specialistai suskaičiavo visus mieste neteisėtai pastatytus metalinius garažus,  t.y. tokius, kurie stovi ant valstybinės žemės be jokių leidimų. Tokių garažų suskaičiuota 870, daugiausiai jų rasta Petrašiūnų (275), Žaliakalnio (200) bei Panemunės (175) mikrorajonuose.

Savininkai buvo perspėti iki šių metų kovo 1 d. garažus nusikelti, priešingu atveju pažadėta juos utilizuoti. Kovo 6 d. Vytauto prospekte savivaldybės iniciatyva demontuotas pirmasis nelegalus garažas.

„Manau, savininkams tikrai reiktų sukrusti ir patiems imtis iniciatyvos, kreiptis į metalo laužą superkančias įmones, kad jų garažai būtų nukelti. Metaliniai garažai paprastai pagaminti iš metalinių lakštų, jų svoris gali siekti 850 – 1000 kg, taigi galima iš to ir uždirbti“,  –  kauniečius pasirūpinti ir miesto tvarka, ir savo pinigine ragino „Baltic Metal“ vadovas.

Jo teigimu, ilgai laukti nederėtų ir dėl pastaruoju metu gerokai išaugusių metalo supirkimo kainų – lyginant su žemiausiomis 2015 metų kainomis, jos dabar ūgtelėjusios 80 proc. 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Dalius

Ir A.ŠANČIUOSE Alsėdžių g. dar labai daug brūdų nenusikėle savo met.monstrų, nors terminas nusikelt buvo duotas iki kovo 1 d. bet jau tuoj ir balandis baigsis, o jie net negalvoja nusikelt, jau apie 30 m. jie laiko pasistate garažus ant valdiškos žemės nesumokėje nei cento, ir toliau galvoja kad dar 30 metų dar stovės jų garažai. Taip, kad vyrai, pirmyn į A.Šančius nukelt garažų, nes jie net negalvoja patys nusikelt. Dar like jų yra net 12 .

Talino 14 laukiam

Oi laukiam sveteliu .kad nelegaliu statiniu neliktu.dar ir. Plytelem kita stovejimo vieta issiklojo .kaip nuosava zeme naudojasi.su kitais nesiskaito.

O cia lentinis

Netiks pridavimui , naudosis vadinas kiek panorejes nelegaliu garazu talino g.14. Ir tegu salia langu salia sulinio .niekam nerupes nes lentinis .tokio nepriduosi :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS