Kauniečių gyvenimą kartina politiko automobilis: net į darbus išvažiuoti negalime | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIŲ GYVENIMĄ KARTINA POLITIKO AUTOMOBILIS: NET Į DARBUS IŠVAŽIUOTI NEGALIME

Pačiame miesto centre gyvenantiems kauniečiams trūko kantrybė – jiems gyvenimą kartina buvusio Seimo nario Mečislovo Zasčiurinsko netinkamai pastatomas automobilis. Buvęs politikas atkerta, kad savo "Audi" visada stato pasitelkdamas tam tikrą logiką.

Kreipėsi gyventojai

Į "Kauno dieną" kreipėsi E.Ožeškienės g. 20 uždaru kiemu besinaudojantys gyventojai. Jie piktinosi, kad atėjus rudeniui ir taip nedidelė aikštelė kartais tampa tikrais spąstais.

"Su juodos spalvos "Audi" važinėja buvęs Seimo narys M.Zasčiurinskas. Jis šiame uždarame kieme turi du garažus. Vietos čia tikrai labai mažai, todėl kiek įmanoma visi gyventojai savo automobilius stengiasi pastatyti kuo kultūringiau. Tačiau jau ne pirmas atvejis, kai būtent šiam žmogui į garažą įvažiuoti kažkodėl nepavyksta. Ar jis tingi vairą pasukti, ar dėl kitų priežasčių, neaišku. Savo automobilį jis nutrenkia bet kaip, užstato kitų žmonių transporto priemones", – pasakojo kaimynai.

Vėlavo į darbą

Paklausus, kokių konkrečiai problemų sukelia M.Zasčiurinsko transporto priemonė, pašnekovai kaip vienas įvardija problemas: "Dėl minėto asmens automobilio "Audi" negalime net į darbus išvažiuoti. Buvo situacija, kai jis ir telefonu neatsiliepė."

Savo automobilį jis nutrenkia bet kaip, užstato kitų žmonių transporto priemones.

Gyventojai teigia, kad po vasaros kieme tikrai padaugėjo automobilių, todėl parkuotis čia reikia prisitaikant prie kitų – vienas patraukia, kitas išvažiuoja.

"Atrodo, visi gyventojai kažkaip susikalba, tik M.Zasčiurinskas įsivaizduoja esantis kažkoks vadovas. Tikrai ne vienas šio kiemo naudotojas yra su juo susidūręs, aiškinęsis. Tikrai norėtųsi, kad visi sutartų kaimyniškai, tačiau kol kas nepavyksta", – "Kauno dienai" pasakojo gyventojai.

Nesupranta pretenzijų

Su buvusiu Seimo nariu susisiekėme ir bandėme išsiaiškinti jo poziciją. Sulaukęs žurnalistų skambučio M.Zasčiurinskas kiek nustebo.

Mečislovas Zasčiurinskas/Mindaugo Ažušilio nuotr.

– Gyventojai skundžiasi, kad jūs kieme savo "Audi" pastatote netinkamai.

– Atsiųskite man tą skundą, aš su jais išsiaiškinsiu. Ir išvis, kuo čia dėti žurnalistai?

– Į redakciją kreipėsi gyventojai, todėl norėtume išgirti jūsų poziciją, – patikslinome skambučio tikslą.

– Na, ir kas? Komentarą apie ką? Nesuprantu, kokios pretenzijos?

– Apie tai, kad jūsų automobilis "Audi" Kaune, E.Ožeškienės gatvėje esančioje aikštelėje kartais yra statomas ne visai taip, kaip turėtų. Gyventojai skundžiasi, kad jis trukdo išvažiuoti.

– O jūs Kelių policijai atstovaujate?

– Mes atstovaujame savo skaitytojams.

– Jei policija paskambintų, tada suprantu. O dabar… Aš ir pats ne kartą esu kvietęs policiją, kai man buvo užstatę įvažiavimus į garažus.

– Gyventojai pasakoja, kad ne kartą bandė su jumis kalbėtis gražiai.

– Kas bandė? Su manim jokie kaimynai dėl automobilio statymo nėra kalbėję. Nei šiemet, nei pernai, nei užpernai.

– Ar jūs visada tinkamai statote savo automobilį šiame kieme?

– Aš visada statau automobilį tinkamai. Kiekvieną kartą jį statau pasitelkdamas tam tikrą logiką.

Policija atvyktų

Skaitytojų atsiųstą nuotrauką, kurioje, kaip teigia kauniečiai, yra netinkamai paliktas M.Zasčiurinsko automobilis, sutiko pakomentuoti Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Andrius Bubulis.

"Kartais, pažiūrėjus į nuotrauką, sunku įvertinti realią situaciją ir kaip automobilis stovi. Šiuo atveju gali tikrai pasirodyti, kad "Audi" trukdo kitai transporto priemonei išvažiuoti. Tačiau norėčiau paminėti, kad tas trukdymas iš tikrųjų turėtų būti", – komentarą pradeda pareigūnas.

Jis pateikia ir pavyzdį: tarkime, žmogus priėjo prie savo automobilio ir mato, kad dėl kitos transporto priemonės negali fiziškai pajudėti iš vietos. Taip pat nežino, ar nėra galimybės sužinoti, kas ją pastatė.

Jei transporto priemonė tikrai trukdytų kitam eismo dalyviui, trukdančiajam būtų surašytas protokolas.

"Tačiau jei tokiu atveju pareigūnai gautų iškvietimą, žinoma, kad sureaguotų ir atvyktų. Jei transporto priemonė tikrai trukdytų kitam eismo dalyviui, trukdančiajam būtų surašytas protokolas", – "Kauno dienai" teigia viršininkas.

A.Bubulis pabrėžė, kad atvažiavę pareigūnai gali realiu laiku įvertinti situaciją, kadangi praktika rodo, jog nuotraukomis ne visuomet galima įrodyti tiesą – sunku įvertinti atstumus tarp transporto priemonių.

"Kartais automobilis būna nufotografuotas taip, kad kažkurios jo dalies nesimato. Todėl sunku pasakyti, ar vairuotojas nebuvo kažkur užrašęs savo kontaktinio telefono. Kartais pasipiktinusiam asmeniui tiesiog trūksta įgūdžių išvažiuoti, nors atstumai palikti tinkami", – galimus nesusikalbėjimo atvejus vardija pareigūnas.

A.Bubulis siūlo pirmiausia kaimynams bandyti sutarti draugiškai, kokiu visiems patogiausiu būdu palikti savo transporto priemones. Ir tik nepavykus to padaryti kreiptis į pareigūnus.

"Visuomet piliečius raginame gyventi kuo taikiau", – pokalbį palinkėjimu baigia pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Nesvarbu

Vienas šlykščiausių ankstesnio Seimo veikėjų! Visai nenuostabu, kad ir su kaimynais elgiasi kaip chamas. Bjauri sovietinė kiaulė!

Žilvinas Ručys

yra toks dalykas , policija , kvieti , ir tam grybui išrašo baudą , iškviesi kelis kart ir baigsis maiviojimasis arba tiesiog gal šitas tipas nemoka parkuotis ir reik perlaikyti egzaminą .

fuliuganas

Jeigu tas senas ozys nemoka parkuotis, skyles padangose ir su cveku nupiesti ornamentai ant automobilio sonu padetu isspresti problema,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS