Kauniečius šildė maltiečių sriuba | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIUS ŠILDĖ MALTIEČIŲ SRIUBA

Kalėdinio miestelio atidarymo šventės sūkuryje atsirado vietos atjautai. Jau 10 metų vykstanti akcija „Maltiečių sriuba“ abejingų nepalieka. Skelbiama, kad šiemetinėje akcijoje siekiama surinkti 250 tūkst. eurų.

Šiemetinės akcijos aukų dėžutė ne visai tuščia. Jau suaukota beveik 99 tūkst. eurų. Tačiau iki siekiamos sumos dar trūksta.

200 tūkst. eurų reikalingi esamų sriubos gavėjų išlaikymui. Maltiečiai skelbia, kad visi papildomi pinigai bus skirti vargstančių žmonių maitinimo ir priežiūros projektų plėtimui.

Eilės prie maltiečių palapinės nenusidriekė, tačiau laiko, jei ne pavalgyti karštos sriubos tai paremti kilnią iniciatyvą, norintieji rado. 

Prie maltiečių palapinės su garuojančia sriuba priėjo dvi garbaus amžiaus ponios. Papildė aukų dėžutę ir pasitraukė. „O sriubos kodėl neragaujate?“ – klausime buvo galima išgirsti prielaidą apie galimą pasipūtimą, kad gal sriuba per prasta.

„Tai, kad mes po pietų ir kavos jau spėjome atsigerti. Čia atėjome specialiai tam, kad paaukotume“, – nė kiek nesutriko ponia Danutė, o jos draugė Eugenija pritariamai palingavo galvą.

Moterys prisipažino, kad akcijos „Maltiečių sriuba“ jau laukusios ir ieškojusios. Auka skambinant telefonu moterims esą pasirodžiusi sunkiai suprantama, todėl atėjo apčiuopiamai pinigą įmesti į aukų dėžutę.

„Šiandien mes norime ir galime paaukoti. Nežinai kaip susiklostys gyvenimas. Vaikai gyvena savais rūpesčiais, be to nesinori jiems tapti našta, o gal taip įvyks, kad ateityje reikės paramos. Aukodama kitą kartą prisimenu vaikystę ir galvoju, kad aš paramą gavau tada. Turiu grąžinti“, – pasirinkimą aukoti senoliams motyvavo ponia Eugenija.

“Maltiečių sriubos” akciją maltiečiai vykdo nuo 2006 metų. Jos tikslas – surinkti lėšų pagalbos projektams vienišiems, seniems ir sunkiai sergantiems senoliams.

Už akcijos metu surinktas aukas visus metus maltiečiai vykdo projektus “Maistas ant ratų” ir “Socialinė priežiūra namuose”.

Projektas „Maistas ant ratų“ dabar vykdomas 17-oje miestų. 2015 metais jo metu vienišiems seniems žmonėms į namus nuvežta net 116 000 porcijų karšto maisto, senoliai aplankyti daugiau kaip 61 000 kartų.

Projektas ”Socialinė priežiūra namuose“ vykdomas 10-yje miestų. Jo metu maltiečiai namuose nuolat prižiūri 552 senus, ligotus, neįgalius žmones. Kitose 19-oje vietovių maltiečiai reguliariai lanko daugiau nei 1500 vienišų senelių, bendrauja su jais, padeda buityje. Vidutinis maltiečių lankomų žmonių amžius – 80 metų. 2015 metais maltiečiai savanoriai aplankė savo globotinius namuose daugiau kaip 30 tūkst. kartų.

Viso šiuo metu maltiečiai Lietuvoje nuolat globoja daugiau kaip 2 500 vienišų, sunkiai sergančių senjorų. 

GALERIJA

  • Maltiečių sriubos akcija
  • Maltiečių sriubos akcija
  • Maltiečių sriubos akcija
  • Kauniečius šildė maltiečių sriuba
  • Maltiečių sriubos akcija
  • Maltiečių sriubos akcija
  • Maltiečių sriubos akcija
  • Maltiečių sriubos akcija
  • Maltiečių sriubos akcija
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tikrai

kalnai maisto išverčiama į šiukšlių konteinerius( bent mokyklose-tikrai), o čia -žmonės neturi ką valgyti.Kraupu...

Kaunas

Smagu, kad tokios imones kaip "Gardesis" palaiko tokia kasmetine grazia iniciatyva.

Geda

kad Valstybeje yra tokiu zmoniu, kurie sau neturi uz ka issivirti sventines sriubos... geda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS