Kaunietė: ant tilto į Kleboniškį pėstiesiems nesaugu | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖ: ANT TILTO Į KLEBONIŠKĮ PĖSTIESIEMS NESAUGU

Kauniečiai skundžiasi, jog pėsčiųjų tiltu į Kleboniškio mišką neretai važinėja motociklai. Jie ne tik kelia pėstiesiems pavojų, bet taip pat ir gadina tilto dangą.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietė Agnė ir tikino, kad keliaujant į Kleboniškio mišką nuolat kyla pavojus tiek jai, tiek jos vaikeliui, nes tiltu nuolat važinėja motorinės transporto priemonės. Anot moters, motociklininkai net nestabdo ir tiltą tiesiog praskrieja, nors tuo metu juo vaikštinėja žmonės. Didelis pavojus kyla dėl to, jog medinis tiltas yra lenktas ir nesimato, ar kitoje jo pusėje kas nors yra, ar ne.

„Eilinis Kleboniškio dviračių ir pėsčiųjų tako reginys. Šiuo tiltu ir keturračiai važiuoja į mišką ar iš jo. Motociklas tiesiog užlėkė tiltu. O jei juo eitų žmonės ar važiuotų dviratininkai? Tiltas siauras, vieną pusę užima laiptai, tad tikrai nėra saugu taip važinėti“, – rašė su vaiku dažnai laiką Kleboniškyje leidžianti mama.

Šiuo tiltu ir keturračiai važiuoja į mišką ar iš jo. Motociklas tiesiog užlėkė tiltu. O jei juo eitų žmonės ar važiuotų dviratininkai?

Agnė užfiksavo, kaip motociklininkai važiuoja tiltu. Ji tikino, kad tuo metu atvažiavo ir keli keturračiai, tačiau pamatę, jog moteris fiksuoja pažeidimus, vairuotojai apsisuko ir nuvažiavo kitu keliu. Kaunietė teigė, jog tokios transporto priemonės ne tik kelia pavojų pėstiesiems, tačiau gadina ir tilto dangą, mat vietomis pažeistos medinės lentos, o tilto prieigose jau formuojasi asfalto kalniukai.

Kauno miesto savivaldybės atstovai tikino, kad medinis tiltas į Kleboniškio mišką priklauso ne miestui, todėl jie negali pasiūlyti jokio problemos sprendimo. Dėl šio atvejo jie pasiūlė kreiptis į valstybinę įmonę „Automagistralė“. Šios įmonės Kauno meistrijos atstovai tikino, jog tiek medinis, tiek metalinis tiltas, kertantis magistralinį kelią Vilnius – Kaunas – Klaipėda ir vedantys į Kleboniškį, yra griežtai skirti tik pėstiesiems, todėl motociklininkų elgesys netoleruojamas.

 

 

„Ten tikrai jokių keturračių ar mopedų negali būti. Artimiausiu metu nuvyksime į vietą, įvertinsime situaciją ir bandysime prie medinio tilto įrengti stulpelius. Tokios priemonės jau yra įrengtos prie kito pėsčiųjų tilto. Jie netrukdo praeiti pėstiesiems, tačiau keturračiai netelpa. Deja, motociklų stulpeliai nesustabdo, todėl nežinia, kaip juos sudrausminti“, – kalbėjo VĮ „Automagistralė“ Techninio ir projektų rengimo skyriaus inžinierius Artūras Petutis.

Jis paprašė, kad žmonės apie tokias problemas tiesiogiai informuotų „Automagistralės“ specialistus, nes dažnu atveju pavyksta išsiaiškinti daugiau detalių.

 

GALERIJA

  • Kaunietė: ant tilto į Kleboniškį pėstiesiems nesaugu
Skaitytojos Agnės nuotr.
Gairės: kleboniškis, Kleboniškio miškas, tiltas į Kleboniškį, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

viadukai

seniai rašėte apie viadukus virš geležinkelio, prie stoties. Jie tai tikrai priklauso miesto savivaldybei prižiūrėti, bet per apėmusį visą miestą totalinį asfaltavimą nėra kada pasižiūrėti, kaip tie viadukai atrodo ir kad seniai seniai laukia remonto?

komedija

Gal reikia Kaune įkurti policiją? Meras už kažkokį nuostabų darbą apdovanoja neegzistuojančios policijos viršininką, tačiau kada Kleboniškio miške, Ąžuolyne, kituose parkuose kas matė bent vieną policininką?

Gražina

Mano elektroninis paštas yra: grazinaraudieniene@gmail.com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS