Kaunietė: ar šiandien minima važiuok per raudoną diena? | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖ: AR ŠIANDIEN MINIMA VAŽIUOK PER RAUDONĄ DIENA?

Velnio skaičiumi pažymėta diena veikia vairuotojus. Internautai pasidalijo, kaip Kauno gatvėse antradienį vairuotojai pažeidinėjo Kelių eismo taisykles (KET). Jų padaryta išvada – Taikos prospekte šviesoforo signalai negalioja.

Avarinė situacija

Socialinio tinklo „Facebook“ vartotoja Diana S. pasidalijo dviem vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip dailiosios lyties atstovės pažeidžia KET ir sukelia avarines situacijas. Vos per plauką išvengta skaudžių avarijų. Kaunietė su ironija klausė, galbūt pasikeitė KET ir dabar galima važiuoti degant raudonam šviesoforo signalui.

„Aš čia su tokiu keistu klausimu. Gal šiandien minima „Moterims galima važiuoti per raudoną” diena? Nes panašu, kad kažką praleidau“, – grupėje „Viskas apie automobilius“ rašė Diana S.

Pirmame vaizdo įraše matyti, kaip moters vairuojamas automobilis iš Taikos prospekto suka į Studentų gatvę. Šiai vairuotojai degė draudžiamasis signalas, todėl ji sukėlė avarinę situaciją. Pirmoje juostoje važiavusi ir vaizdo registratoriumi viską užfiksavusi Diana S. vos neužkliudė KET pažeidusios vairuotojos automobilio.

Žiopla klaida

Kaunietei antradienį teko pamatyti ir dar vieną avarinę situaciją dėl to, jog kita vairuotoja užsižiopsojo ir sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui. Birželio 23-osios ir Taikos prospekto sankryžoje Diana S. užfiksavo, kaip prieš ją stovėjęs automobilis įvažiuoja į judrią sankryžą ir bando sukti į kairę.

Vaizdo įraše matyti, kad žalia šviesa leidžia važiuoti tik tiesiai, o norint sukti į kairę, reikia palaukti kitos šviesoforo fazės, tačiau vairuotojai tai – nė motais ir ji tiesiog „įšauna“ į automobilių pilną sankryžą. Internautai komentavo, jog šioje sankryžoje ne kartą yra pastebėję, kad vairuotojai nemato, jog ant šviesoforo yra nurodytos rodyklės. Todėl dažnas pamatęs, kad dega žalias šviesoforo signalas, nepastebi, jog jis galioja tik tiems, kurie važiuoja teisiai, o ne nori pasukti.

Internautų pozicija

Vos tik pasirodžius šiems eismo vaizdo įrašams, internautai pradėjo jais dalytis ir komentuoti. „Facebook“ vartotojai pradėjo piktintis, kaip tokiems žmonėms išdavė vairuotojų pažymėjimus. Buvo ir tokių, kurie tikino, jog KET pažeidinėjančius vairuotojus reikia pamokyti, galbūt net nepagailėti aplamdyti savo automobilio.

„Reikėjo stuktelėti į šoną. Aš laukiu tokių momentų, kada be vaiko ir žmonos važiuosiu ir tokia varna pasimaišys“, – rašė Aurelijus M.

„Vadinasi, kaip moku taip važiuoju“, – moterų vairavimą apibūdino Arūnas B.

Tačiau buvo ir tokių, kurie KET pažeidusias moteris pateisino ir jokių problemų neįžvelgė.

„Tai gal nepastebėjo, kad jai neužsidegė, gi ten po dešine išvažiavo. Ji gal ne vietinė“, – svarstė Aurimas L.

Vis dėlto, dalis internautų siūlė vaizdo įrašus nusiųsti policijai, kad pareigūnai įvertintų situaciją ir atitinkamai skirtų baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

daktaras

Gal prasidėjo epidemija ir visi tapo daltonikais?

Lukaa

Visko būna gyvenime. Esu panašiai po gydytojo diagnozės pravažiavusi.Teisybę pasakius nepamenu kaip grįžau namo. Bet gyvenam užmiestyje-be visuomeninio transporto. tai manau ne vieną šviesoforą pralėkiau, Dabar galvoju galėjau palikt mašią ir taxu grįšt , bet tada "negalvojau".

kaziolai

Tai tam ir esi už vairo kad matytum situaciją aplinkui. Kas nepažeidė- tegul meta į mane mandariną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS