Kaunietis: maršrutiniai taksi vežioja kalinius? | KaunoDiena.lt

KAUNIETIS: MARŠRUTINIAI TAKSI VEŽIOJA KALINIUS?

Kaunietis nusistebėjo mieste važinėjančiais maršrutiniais taksi. Anot jo, dėl užklijuotų reklamų keleiviai turi važiuoti tamsoje, lyg kaliniai. „Kautros“ vadovai siūlo įsitikinti, kad viduje yra šviesu ir pro langus viskas matosi.

Prilygino kalėjimui

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė kauniečio Irinėjaus laiškas. Vyrui užkliuvo Kauno gatvėmis važinėjantys bendrovės „Kautra“ maršrutiniai taksi. Anot kauniečio, reklamos dengia visus langus, todėl keleiviai negali pasigrožėti kelione, kai važiuoja miesto gatvėmis. Jis tikino, kad be langų konvojus veža nebent nusikaltusius asmenis, tačiau paprastiems keleiviams turėtų būti sudarytos kitokios važiavimo sąlygos.

„Pastebėjau Kaune naujo tipo maršrutinius autobusus. Kaip čia? Ar tai – krovininiai, ar kaliniams, be langu ar užklijuotais langais, skirtas vežioti transportas?“, – stebėjosi Irinėjus.

Siūlo patiems pavažinėti

Bendrovės „Kautra“, kuriai priklauso Kauno mieste važinėjantys nauji maršrutiniai taksi, generalinis direktorius Linas Skardžiukas portalui kauno.diena.lt sakė, kad nereikėtų būti tokiems kategoriškiems, pasiūlė patiems išbandyti šią viešojo transporto rūšį ir įsitikinti, kad viduje sėdintys keleiviai tikrai važiuodami gali stebėti Kauno vaizdus.

„Gal čia skundžiasi tas, kuris nevažiuoja maršrutiniais taksi, o tik mato juos iš išorės, kur atrodo, kad viskas aklinai užklijuota. Tačiau ant langų yra uždėta perforuota plėvele, pro kurią viskas gerai matosi. Čia panašiai, kaip tonuotas stiklas, kuris tikrai praleidžia šviesą į vidų. Kaune važinėjančių mikroautobusų stiklai yra visiškai šviesūs, nes naudojame specialiai pritaikytas plėveles. Tikrai nereikia vertinti taip kategoriškai, kad kalinius vežame. Geriau įlipti į vidų ir įsitikinti, kad taip nėra“, – sakė bendrovės vadovas.

Reklamos reikalavimai

Anot jo, bendrovė stengiasi maksimaliai išnaudoti reklaminius plotus ir teikdama viešojo vežėjo paslaugas, papildomai užsidirbti. Tačiau „Kautra“ siekia, kad ant maršrutinių taksi užklijuotos reklamos būtų patraukiančios dėmesį ir atitiktų tam tikrus vizualinius reikalavimus.

„Stengiamės klijuoti tokią reklamą, kuri būtų patraukli ir meniška. Duodame ir reklamos agentūrai specialius reikalavimus, kad visos reklamos apipavidalinimas nebūtų atliktas atmestinai. Norime, kad ta reklama būtų gražiai pateikta ir nežeistų žmonių, o keltų susižavėjimą ir žmogus iš tikrųjų atsisuktų, pasižiūrėtų“, – kalbėjo L.Skardžiukas.

„Kautros“ generalinis direktorius tikino, kad yra įvairių užsakovų. Dažniausiai užklijuojamas tik mikroautobuso galas, tačiau kai kuriais atvejais klijuojamas visas maršrutinis taksi kėbulas.

Bendrovės marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas priminė, kad praeitais metais "Kautra" miestiečiams padovanojo "Galeriją ant ratų". Tuomet dalis maršrutinių taksi važiavo apklijuoti pilnai Algio Kriščiūno darbais.

"Kauniečiai labai pozityviai priėmė šį projektą", – pridūrė jis.

Kauno gatvėmis važinėja 80 šios bendrovės maršrutinių taksi.

GALERIJA

  • Kaunietis: maršrutiniai taksi vežioja kalinius?
  • Kaunietis: maršrutiniai taksi vežioja kalinius?
  • Kaunietis: maršrutiniai taksi vežioja kalinius?
Gairės: maršrutiniai taksi, Kautra, reklama, reklama ant langų, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

mikibos

kad praeitu technikine apziura ispjauna langeli kaip kokia spokine

mikis

meluoja 80 tikrai nera . 1 nurase beveik nauja po avarijos o kiek dar parduota ,

ona

visai pamirsta luksio gt nera nei vieno mikriuko kuris vaziuotu i centra arba i stoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS