Kauno centre įprastiems automobiliams – mažiau stovėjimo vietų | KaunoDiena.lt

KAUNO CENTRE ĮPRASTIEMS AUTOMOBILIAMS – MAŽIAU STOVĖJIMO VIETŲ

Miesto valdžia nusprendė centrinėje miesto dalyje įrengti vienuolika naujų elektromobilių pakrovimo stotelių. Dėl to kai kuriose gatvėse benzininiams ar dyzeliniams automobiliams sumažės statymo vietų – jas galės užimti tik elektromobiliai.

Miestiečiai pastebėjo, kad dar praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybės prieigose atsirado dvi žaliai pažymėtos automobilių statymo vietos. Prie jų artimiausiu metu bus įrengta ir viena įprastos galios elektromobilių įkrovimo stotelė. Šiose vietose įprasti benzininiai ar dyzeliniai automobiliai parkuotis nebegalės, čia bus galima palikti tik elektra varomus automobilius.

„Projekto „Elektromobilių įkrovimo prieigų infrastruktūros kūrimas Kaune“ bendrasis tikslas – įrengti dešimt įprastos ir vieną didelės galios elektromobilių įkrovos prieigos taškų. Projektas įgyvendinamas Europos Sąjungos lėšomis“, – „Kauno dienai“ komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Naujos elektromobilių įkrovimo stotelės bus įrengtos septyniose Kauno vietose Po vieną įprastos galios įkrovimo tašką bus įrengta šiose miesto vietose: L. Sapiegos g. (prie statinio Laisvės al. 96), prie Kauno klinikų (netoli statinio Eivenių g. 2), automobilių statymo aikštelėje Radvilėnų plente (prie Lietuvos zoologijos sodo), Raudondvario plente (prie statinio Nr. 105). Dar viena įprastos ir ir didelė galios įkrovimo stotelė bus įrengta šalia prekybos centro „Akropolis“.

Dvi įprastos galios elektromobilių stotelės atsiras ir prie Karaliaus Mindaugo pr. 50-ojo pastato. Net tris elektromobilius vienu metu bus galima krauti ir Kauno pilies automobilių aikštelėje. Čia bus įrengtos trys įprastos galios įkrovimo prieigos.

Kaunas taip siekia sukurti patrauklų elektromobilių įkrovimo tinklą ir paskatinti gyventojus rinktis ekologiškesnį transportą. Tikima, kad kuo daugiau mieste bus įrengta įkrovimo stotelių, tuo gatvėse pradės važinėti daugiau elektra varomų automobilių.

Beje, elektromobiliams centre ne tik ruošiamos tik specialios statymo vietos, tačiau jau galioja ir kitos privilegijos. Pateikus prašymą, elektromobilių vairuotojai savo transporto priemones gali statyti nemokamai.

GALERIJA

  • Kauno centre įprastiems automobiliams – mažiau stovėjimo vietų
  • Kauno centre įprastiems automobiliams – mažiau stovėjimo vietų
  • Kauno centre įprastiems automobiliams – mažiau stovėjimo vietų
  • Kauno centre įprastiems automobiliams – mažiau stovėjimo vietų
  • Kauno centre įprastiems automobiliams – mažiau stovėjimo vietų
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Kristis

Puikios zinios, tik gaila, kad tik tiek mazai...

Uz svaria aplinka

Saunuoliai, taip ir toliau! Uztenka tersti aplinka ir serti naftininkus.

Tomas

Kada miesto valdzioje žalios spalvos smegenų atatovai, tada ir norisi "žalumos". Debilum debilatus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS