Darbo biržą užplūdo absolventai | KaunoDiena.lt

DARBO BIRŽĄ UŽPLŪDO ABSOLVENTAI

  • 2

2015 metų birželio mėnesį registruoto nedarbo rodiklis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje, lyginant su gegužės mėnesiu, truputį ūgtelėjo ir mėnesio pabaigoje siekė 7,4 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų.

Didžiausią įtaką nedarbo augimui turėjo prasidedanti absolventų registracija, kuri vasaros pradžioje aktyvėja, tačiau jau po mėnesio jaunuolių registracija ir vėl mažėja. Birželio 30 d. Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota daugiau nei 26,4 tūkst. darbo neturinčių regiono gyventojų. Palyginti su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, bedarbių skaičius sumažėjo daugiau nei 1,1 tūkst., nedarbo rodiklis – 0,3 proc. punkto.

Nedarbas Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (8,5 proc.) ir vienas mažiausių Lietuvoje (mažesnis nedarbo rodiklis fiksuotas tik Vilniaus regione - 7,2 proc.).

Per birželio mėnesį Kauno teritorinėje darbo biržoje užsiregistravo 4,2 tūkst. darbo neturinčių asmenų, regiono darbdaviai ieškantiems darbo siūlė per 5,9 tūkst.  laisvų darbo vietų. Per mėnesį įdarbinta apie 2,6 tūkst. asmenų, į užimtumą remiančias aktyvios darbo rinkos politikos priemones nukreipta daugiau nei tūkstantis regiono gyventojų, apie 1,2 tūkst. pradėjo dirbti savarankiškai pagal verslo liudijimą. Darbdaviams išduoti 62 leidimai įdarbinti užsieniečius, iš jų daugiausia tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojams ir virėjams.

Kauno miesto ir rajono savivaldybių teritorijoje registruotas nedarbas nežymiai paaugo ir birželio mėnesio pabaigoje siekė 7,1 proc. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

naa , neabejoju

DB "specialistės' taip padirbės, kad absolventai arba nuleis rankas ir į ją tiesiog nebevaikščios, arba emigruos.Taip rodikliai pagerės, o gyventojų skč. Kaune sumažės. Tuomet prisivešim užsieniečių, kurie dirbs nuo aušros iki sutemos už minimalų atlyginimą, nes jie čia neturi daugiau ką veikti, kaip gyrėsi siuvimo įmonės Ignalinoje vadovas.To ir siekiam, pigią darbo jėgą paversti dar pigesne, kad nereikalautų savo teisių, o tik nuolankiai vergautų 'alia ponams".

išvažiuos

Išvažiuos tas jaunimas po mėnesio kito į užsienį ir nebus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS