Kauno meras per naujos mokyklos Romainiuose atidarymą: nesiruošiame sustoti | KaunoDiena.lt

KAUNO MERAS PER NAUJOS MOKYKLOS ROMAINIUOSE ATIDARYMĄ: NESIRUOŠIAME SUSTOTI

  • 16

Naujų mokslo metų pradžia šįmet šimtams kauniečių tapo išskirtine švente. Viename sparčiausiai augančių miesto mikrorajonų – Romainiuose – duris atvėrė pirmoji ir kol kas vienintelė per Nepriklausomybės laikotarpį Kaune naujai pastatyta valstybinė mokykla.

Šiuolaikiškas dviejų aukštų pastatas su jaukiomis erdvėmis bei ramia aplinka iškilo pušyne, Romainių g. 28. Į naujos mokyklos statybas miestas investavo 2,1 mln. eurų. Čia mokysis 1-4 klasių mokiniai iš viso Kauno.

„Kaunas yra augantis miestas, kuriame kuriasi jaunos šeimos. Labai svarbu, kad kauniečių vaikai mokytųsi gerose ir jaukiose mokyklose. Kaunas pastaraisiais metais į tai daug investuoja ir nesiruošia sustoti“, – pabrėžė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Naujojoje mokykloje iš viso įrengtos aštuonios klasės pradinukams ir dvi grupės priešmokyklinio amžiaus vaikams. Čia pat veikia valgykla, biblioteka, erdvi sporto salė, informacinių technologijų kabinetas. Iš viso šiame Kauno Veršvų gimnazijos skyriuje gali mokytis iki 250 vaikų, o šiai dienai mokyklos duris pirmąkart pravėrė 175 auklėtiniai.

Kauno Veršvų gimnazijos direktorius Žilvinas Damijonaitis sako, kad naujoje mokykloje bus įgyvendinama novatoriško verslumo samprata, plėtojamas praktinis-patirtinis mokymasis, diegiami šiuolaikiški ugdymo metodai taikant išmaniąsias technologijas. Visa tai reiškia, kad greta tradicinių ugdymo metodų numatytos ir papildomos edukacinės veiklos: socialinis ir emocinis ugdymas, kūrybinis konstravimas, verslo simuliacijos mažiesiems ir kiti užsiėmimai.

Būsimieji mokyklos auklėtiniai galės rinktis ir sau patinkančias popamokines veiklas. Šiame sąraše – muzikos, dailės, šokių pamokos, robotikos užsiėmimai, mokslinė laboratorija, krepšinio treniruotės ir anglų kalbos pradmenys.

Labai svarbu, kad kauniečių vaikai mokytųsi gerose ir jaukiose mokyklose.

„Turime labai aiškų strateginį tikslą – mieste kurti kokybišką, efektyvią švietimo sistemą. Dėl to vyksta nemažai permainų. Naujoji mokykla savo gyvavimą pradeda ne tik su didelėmis ambicijomis, bet ir inovatyviu požiūriu į edukaciją“, – sakė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Romainiai – vienas sparčiausiai augančių Kauno mikrorajonų. Naujajai mokyklai nepriskirta konkreti teritorija, todėl ją lankyti gali vaikai iš viso Kauno miesto bei jo apylinkių, kurios ties šia miesto dalimi taip pat aktyviai plečiasi. Kauno mero patarėja švietimo klausimais Orinta Leiputė užsiminė, kad jau dabar galvojama apie tolesnes plėtros galimybes ilgainiui greta mokyklos atidarant ir naują vaikų darželį.

GALERIJA

  • Kauno meras per naujos mokyklos Romainiuose atidarymą: nesiruošiame sustoti
  • Kauno meras per naujos mokyklos Romainiuose atidarymą: nesiruošiame sustoti
  • Kauno meras per naujos mokyklos Romainiuose atidarymą: nesiruošiame sustoti
  • Kauno meras per naujos mokyklos Romainiuose atidarymą: nesiruošiame sustoti
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

klausimas

O kodėl nepaminėtos mokyklą suprojektavusių architektų pavardės po mokyklos nuotrauka?

Onute

Negrazu pavydeti,nes pavydas griauzia kepenis.geriau pasakyti ,aciu.

baivorykste

oi koks 'pupuliukas'.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS