Kauno prokurorai turi naują vadovą | KaunoDiena.lt

KAUNO PROKURORAI TURI NAUJĄ VADOVĄ

Kauno apylinkės prokuratūroje – pavasariniai permainų vėjai: einant į pabaigą vyriausiosios prokurorės Nomedos Urbonavičienės kadencijai, generalinis prokuroras į šias pareigas pasirinko pastaruoju metu Druskininkų prokurorams vadovavusį Arūną Bundonį.

D.Valys pasirinko kitaip

Atrankoje vadovauti Kauno apylinkės prokurorams dalyvavo keturi pretendentai. Tarp jų buvo ir naujos kadencijos šiame poste siekusi N.Urbonavičienė.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija, kurios keturi nariai – įvairių prokuratūrų prokurorai, o likę trys – Prezidentės, Seimo Pirmininko ir Ministro Pirmininko pasiūlyti dviejų aukštųjų mokyklų, rengiančių teisininkus, profesoriai bei Seimo kanceliarijos Teisės departamento vadovas, generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui kaip tinkamiausius ir lygiaverčius kandidatus vadovauti Kauno apylinkės prokuratūrai pasiūlė N.Urbonavičienę ir A.Bundonį. Pirmajai komisija davė 80,60 balų vidurkį. A.Bundoniui, surinkusiam didesnį balų vidurkį, negu atrankoje dalyvavęs jo vadovas – Alytaus apylinkės vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis, – 85,43.

E.Pašilis nusprendė naujai penkerių metų kadencijai vadovauti Kauno apylinkės prokuratūrai skirti A.Bundonį, dalyvavusį šioje atrankoje ir 2014-aisiais. Tik tada tuometis generalinis prokuroras Darius Valys į šias pareigas paskyrė N.Urbonavičienę, 2013-aisiais tapusią pirmojo konkurso "Metų prokuroras" laureate. Pastaroji tuo metu jau turėjo beveik septyniolikos metų darbo stažą prokuratūroje, iš kurių šešerius buvo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurore.

Nomeda Urbonavičienė/Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Šeima tapo karjeros įkaite

Dirbdamas minėtame skyriuje A.Bundonis pradėjo kopti prokuratūros vadovybės laiptais.

Pradėjęs karjerą prokuratūroje nuo šio skyriaus prokuroro techninio padėjėjo pareigų, vėliau jis buvo Kauno miesto apylinkės prokuratūros, kuriai dabar yra paskirtas vadovauti, Ekonominių nusikaltimų tyrimo ir kontrolės skyriaus stažuotojas. Galiausiai tapo šio skyriaus prokuroras, kol buvo paskirtas į Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro pareigas.

Turint tokį žmogišką ir supratingą vadovą, norėjosi eiti į darbą.

Prieš dešimt metų A.Bundonis išvyko penkeriems metams vadovauti Druskininkų prokurorams. O 2015-aisiais buvo paskirtas penkerių metų kadencijai į Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo, organizavusio darbą Druskininkuose, Lazdijuose ir Varėnoje, pareigas. Nors jo šeima (žmona – Kauno apylinkės teismo civilinių bylų teisėja) liko gyventi A.Bundonio gimtajame Kaune, pas kurią jis grįždavo tik savaitgaliais.

Iškalbinga pavaldinių reakcija

Sužinoję, kad jų vadovas pasirinktas vadovauti Kauno apylinkės prokuratūrai, buvę A.Bundonio pavaldiniai Druskininkuose "Kauno dienai" teigė labai dėl to nusiminę.

"Turint tokį žmogišką ir supratingą vadovą, norėjosi eiti į darbą", – neslėpė pašnekovai, pabrėždami, kad jis turėjo ir visas geriausias Mergelės Zodiako ženklui būdingas savybes: pareigingumą, kruopštumą, analitinį mastymą.

N.Urbonavičienės, kaip Kauno apylinkės vyriausiosios prokurorės, kadencija baigiasi balandžio 2-ąją. "Kauno dienos" žiniomis, ji grįžta į prokurorės pareigas Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje. Esant tokiai situacijai, N.Urbonavičienei bus pritaikyta išlyga užimti šiuo metu laisvą vieną šio skyriaus etatą be konkurso.

Šiuo metu atostogaujantis 40-metis A.Bundonis, kurio darbo stažas prokuratūroje – aštuoniolika metų, grįžta į darbą jau kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Savas

Smagu,kad Kaunas atsinaujina

Stebetojas

Pagaliau Kaune prokuratūrai vadovaus normalus pilietis, ne tai kaip pastaroji pretendentė

Balamutas

Į tokias pareigas madinga paskirt kūmą. Kaunas ne prie ko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS