Kauno rajono savivaldybė pritaikė būstus neįgaliesiems | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ PRITAIKĖ BŪSTUS NEĮGALIESIEMS

  • 0

Per trejus metus Kauno rajono savivaldybė pritaikė 22 būstus ar gyvenamąją aplinką asmenims, turintiems judėjimo ir apsitarnavimo funkcijų sutrikimus.

Valstybės ir savivaldybės lėšos

Organizuodama ir iš dalies finansuodama šiuos darbus, savivaldybė įvykdė prisiimtus įsipareigojimus pritaikyti gyvenamąjį būstą neįgaliesiems 2016–2018 m.

Būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymo darbai pernai buvo atlikti Karmėlavos, Ežerėlio, Garliavos apylinkių, Ringaudų, Raudondvario, Samylų ir Kulautuvos seniūnijose. Būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymui panaudota 41,4 tūkst. eurų valstybės biudžeto ir 27 tūkst. eurų – savivaldybės biudžeto lėšų.

Samylų, Raudondvario ir Karmėlavos seniūnijose būsto pritaikymo darbus neįgalių asmenų artimieji vykdė savarankiškai. Samylų seniūnijoje vyrui, turinčiam ryškių judėjimo ir apsitarnavimo sutrikimų, buvo pritaikyta vonios patalpa. Raudondvario seniūnijoje moteriai pritaikyta vonios patalpa ir patekimas į būstą (laiptinis kopiklis). Karmėlavos seniūnijoje vaikui pritaikyta vonios patalpa ir įrengta kėlimo sistema.

Darbus organizavo savivaldybė

Raudondvario, Karmėlavos, Ežerėlio ir Ringaudų seniūnijose būsto pritaikymo darbus organizavo savivaldybė, šią paslaugą perkant viešųjų pirkimų būdu. Raudondvario, Karmėlavos seniūnijose neįgaliesiems, turintiems labai ryškių judėjimo ir apsitarnavimo funkcijų sutrikimų, įrengti lauko keltuvai. Ežerėlio seniūnijoje moteriai pritaikyta vonios patalpa ir patekimas į būstą (laiptinis kopiklis). Ringaudų seniūnijoje moteriai pritaikyta vonios patalpa ir įrengtas lauko keltuvas. Kulautuvos seniūnijoje gyvenančiam vyrui perduotas mobilus keltuvas. Garliavos apylinkių seniūnijoje gyvenančiam vyrui perduotas laiptinis kopiklis ir keltuvas į vonią.

Padėjo vaikams su negalia

Savivaldybė pernai taip pat vykdė Būsto ir (ar) gyvenamosios aplinkos pritaikymo programą šeimoms, auginančioms vaikus su sunkia negalia. Ši programa leido šeimoms pritaikyti patalpas neįgalaus vaiko poreikiams, įsigyti sensorines priemones, įsirengti saugos priemones būste. 2018 m. programa pasinaudojo septynios šeimos iš Kačerginės, Domeikavos, Garliavos, Garliavos apyl., Babtų, Lapių ir Kulautuvos seniūnijų. Šiai programai buvo panaudota 10,8 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS