Kauno rajono savivaldybėje paminėtas ilgamečio jos vadovo 80-asis gimtadienis | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖJE PAMINĖTAS ILGAMEČIO JOS VADOVO 80-ASIS GIMTADIENIS

Buvęs ilgametis Kauno rajono ir apskrities vadovas, pastaraisiais metais - meras bei vicemeras Petras Mikelionis, baigiantis šiai savaitei, sutiko 80-ąjį savo gyvenimo pavasarį.

Ta proga jį sveikino bendradarbiai, rajono žmonės, žurnalistai.

Jubiliejaus išvakarėse, anot Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities organizacijos vadovo Vido Mačiulio, 550 egzempliorių tiražu išleista apie P. Mikelionį knyga ,,Nuo gamtos vaiko iki politiko“. Autoriai - Daiva Bartkienė ir Petras Garnys, redaktorė Vanda Žiūkienė, dizaineris Dainius Kairaitis. Išleido UAB ,,Metraštininkai“ ir leidykla ,,Naujos lankos“, spaustuvė ,,Morkūnas ir Ko“. Knyga pristatyta Kauno rajono savivaldybėje.

V. Mačiulio teigimu, P. Mikelionis visada buvo atviras, nuoširdus, sąžiningas. Nevengė ir žurnalistų, nes žinojo, kad šie neturės už ką jį kritikuoti. Kauno rajonui pradėjo vadovauti 1973-aisiais, tapęs Vykdomojo komiteto pirmininku. Atkūrus Lietuvos Nepriklausomybę, tapo pirmuoju Kauno rajono tarybos pirmininku, pirmuoju Kauno apskrities valdytoju, ne kartą buvo renkamas Kauno rajono meru bei pirmuoju vicemeru.

Beveik visą savo gyvenimą P. Mikelionis paskyrė Kauno rajonui ir iki šiol dirba šio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriuje bei aktyviai bendrauja su pakaunės ūkininkais. Jis 2013 metais pelnė „Auksinės krivulės riterio“ titulą - aukščiausią Savivaldybių asociacijos apdovanojimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ką čia bekomentuoti

nekenčiu vadovų, kuriuos iš darbo išlydi penki ant penkių ir dešimt į priekį būsenoje... :-/ Valierka bus sekantis daugiafunkcionaliai ilgametiškai nusipelnęs ekskomunistas !

Julija

Šaunuolis Petrukas, geras žmogus

Konstancija

Tik Mačiulis gali šlovinti jo "sąžiningumą" ir paleistuvystes,žinoma kaip buvo ,gėda, kad dar savivaldybėje gadina orą ir gauna algą ,negi meras negali atsikratyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS