Premjerui vaikai dovanojo lėlę | KaunoDiena.lt

PREMJERUI VAIKAI DOVANOJO LĖLĘ

Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius šiandien apsilankė Kauno rajone veikiančiame privačiame vaikų darželį "Vaikystės lobiai". Šį premjero vizitą paskatino neslopstančios aistros dėl privačių darželių steigimo ir kompensavimo mechanizmo.

Pernai rugsėjį Kauno rajone, Ringauduose, pradėjo veikti privatus darželis "Vaikystės lobiai". Šiuolaikiškai įrengtu vaikų darželiu ir aplinka džiaugiasi "Kamšos namų" miestelio bendruomenė. "Tikiu, kad mūsų darželis kiekvienos mamos ir tėčio svajonė", – pagrįstai pasigyrė direktorė Gitana Makutytė Palekienė.

Darželio pastatas suprojektuotas ratu. Jo viduje yra uždaras kiemelis, o uždarose erdvėse netradiciškai paskirstytos vaikų poilsiui ir veiklai būtinos erdvės. Mėnesio mokestis už vaiką šiame darželyje tėvams siekia beveik 319 eurų.

Kauno rajono savivaldybė pirmoji šalyje įteisino privačius darželius lankančių vaikų kompensavimo mechanizmą. Vidutiniškai kiekviena vaikui per mėnesį savivaldybės skiriama kompensacija siekia 72 eurus.

"Vaikystės lobių" direktorė pristatė, kad darželio projekto vertė – 1,5 mln. litų. 690 tūkst. litų gauta ES parama, kitos lėšos privačios. "Tai viešosios ir privačios partnerystės pavyzdys", – pastebėjo premjeras.

A.Butkevičius kritiškai įvertino skeptikų replikas, kad esą neverta kompensuoti privačius darželius lankančių vaikų tėvų išlaidas. "Kai sakoma, kad negalima prisidėti prie finansavimo, tai atrodo, kad tie vaikai būtų ne mūsų", – pabrėžė premjeras.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas padėties dėl ugdymo įstaigų rajone nedramatizavo, bet patikslino, kad 1,2 tūkst. mažylių vis dar laukia eilėje.

Rajone veikia ir daugiau privačių darželių. Ramučiuose įsikūrusioje "Baibokynėje", Akademijos miestelyje "Medeina", "Pipirai" – Domeikavos seniūnijoje. Per ketverius metus įkurtos 32 grupės, jas lanko 640 vaikų.

"Rajone yra nutolusių vietų, kuriose tuštėja mokyklos. Jose stengiamės steigti daugiafunkcius centrus ir taip spręsti priešmokyklinio ugdymo įstaigų problemą", – dėstė V.Makūnas.

Išvykdamas iš "Vaikystės lobių" premjeras A.Butkevičius išsivežė vaikų siūlą skudurinę lėlė. Šią mažieji pavadino Adele. Ministras pirmininkas atviravo, kad ši dovana atiteks anūkei, taip pat lankančiai privatų darželį.

Premjeras pritarė, kad A.Stulginskio universiteto bendrabutis turėtų būti perduotas Kauno rajono savivaldybei. Ši jame įkurtų dar vieną labai reikiamą priešmokyklinio ugdymo įstaigą.

GALERIJA

  • Premjerui vaikai dovanojo lėlę
  • Premjerui vaikai dovanojo lėlę
  • Premjerui vaikai dovanojo lėlę
  • Premjerui vaikai dovanojo lėlę
  • Premjerui vaikai dovanojo lėlę
  • Premjerui vaikai dovanojo lėlę
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

ne kaip atrodo

valerijus makunas uz kauno raj. mokyklu remontus isigijo privatu autobusa, ne siap sau gavo 11585 euru irjam dar mazai?

6

MEUODAMAS IR GYRIMOSI PAGRINDU meras valerijus makūnas tvirtino, kad negalima taupyti žmonių saugumo sąskaita, todėl yra numatyta tęsti apšvietimo modernizavimo programą, įrengti naujos kartos LED lempas.

0o

v. makuno jaunesnis sunus tadas negerbia kitu zmoniu laiko, nuo vidurio kelio del savo asmeniniu priezasciu grazina atgal
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS