Kauno regione – daugiau bedarbių nei prieš metus | KaunoDiena.lt

KAUNO REGIONE – DAUGIAU BEDARBIŲ NEI PRIEŠ METUS

  • 11

Darbo biržos duomenimis, per gegužės mėnesį registruoto nedarbo rodiklis Kauno regione sumažėjo 0,4 proc. punkto, bedarbių skaičius – beveik 1,8 tūkst.

Birželio 1 d. duomenimis, Kauno teritorinėje darbo buvo registruota 24,1 tūkst. bedarbio statusą turinčių asmenų –jie sudarė 6,9 proc. visų Kauno apskrities darbingo amžiaus gyventojų. Palyginimui, prieš metus bedarbių buvo registruota 23,4 tūkst., nedarbas siekė  6,6 proc.

Registruotas nedarbas, išskyrus Kaišiadorių rajoną, kuriame nedarbo lygis išliko nepakitęs, palyginti su balandžiu, sumažėjo visose Kauno regiono savivaldybių teritorijose.

Lyginant su šalies rodikliais, nedarbas Kauno regione ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (7,3 proc.) ir vienas mažiausių tarp šalies regionų: mažesnis fiksuotas tik Vilniaus (6,2 proc.) ir Klaipėdos (6,1 proc.) apskrityse.

Per gegužę bedarbiais Kauno teritorinėje darbo biržoje užsiregistravo 3,5 tūkst. nedirbančių regiono gyventojų. Darbdaviai ieškantiems darbo siūlė beveik 7 tūkst. laisvų darbo vietų, 11,7 proc. daugiau nei balandžio mėnesį.

Kauno teritorinės darbo biržos duomenimis, per gegužę į darbo rinką sugrįžo beveik 5 tūkst. Kauno regiono gyventojų. Iš jų 2,8 tūkst. įsidarbino, 1,4 tūkst. pradėjo savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus.

Kauno mieste registruotas nedarbas per gegužės mėnesį sumažėjo 0,3 proc. punkto ir mėnesio pabaigoje siekė 6,7 proc. Birželio 1 d. bedarbiais buvo įregistruota 11,9 tūkst. nedirbančių kauniečių, dar 2,1 tūkst. dalyvavo laikino užimtumo priemonėse. Per mėnesį darbo biržoje bedarbiais užsiregistravo kiek daugiau nei 1,7 tūkst. asmenų, ieškantiems darbo pasiūlyta apie 4,7 tūkst. laisvų darbo vietų Kauno mieste. Darbo biržos duomenimis, per mėnesį įsidarbino 1,3 tūkst., savarankišką veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 774 asmenys. Kauno įmonėms išduoti 39 leidimai įdarbinti užsieniečius. 

Kauno rajone registruotas nedarbas per mėnesį sumažėjo 0,6 proc. punkto iki 6 proc. Birželio 1 d. Kauno rajono skyriuje bedarbiais buvo užsiregistravę 3,5 tūkst. rajono gyventojų. Per gegužę darbo biržoje užsiregistravo 494 bedarbiai. Darbdaviai ieškantiems darbo siūlė 639 laisvas darbo vietas, per mėnesį įsidarbino 415 darbo biržos klientų. Kauno rajono įmonėms išduoti keturi leidimai įdarbinti užsieniečius. 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

oi ble

Taigi dar manęs nepriskaičiavo, nes aš ant tokių institucijų bbdėjęs. Nueidavau būdavo: tai kur ieškojot darbo, tai kodėl neieškojot, tai kodėl nepriėmė, tai kodėl netinka. Dundukučiai, kai man reikėjo darbo- ir susiradau, ir būkit laimingi, (vertimas"valinkit nx).

taip taip

Daug daug skelbimų, bet arba darbuotojas neatitinka kvalifikacinių reikalavimų, nes jie labai iškelti, arba mokamas atlyginimas už kvalifikuotą darbą yra kaip darbas už "ačiū". Kas turi reikiamą kvalifikaciją, tam nereikia skelbimų. Beje, darbuotojų ieško tos pačios ir tos pačios bendrovės, kurios labai dažnai yra skolingos tiek biudžetui, tiek savo darbuotojams. Yra info portalai, kuriuose gali surasti visą informaciją apie įmones. Kvailių laikai po truputį baigiasi.O kokia DB pagrindinė f-ja, apart to, kad tai darbo vietos "saviems", kaip ir dauguma valstybinių įmonių ?

cirko

,,juk aplinka yra kaltą ,,''dųrniu biržos stumdo durniu tinginiavimo dienas juk nuo seno kada įvedė tas duras darbo biržas juk darbingas vyras susiranda pagal savo norą darbą ir jau esi priimtas dirbti, kadru skyrius siunčia pažyma atnešti iš darbo biržos ,sakau įmonės kadrams kam man reikia sako juk išlaikytiniai iš mūsų pinigus ima besočiai tinginiai darbo neturi bet pažymas rašo man už mano pačio surasta darbą , ir aš dar laiką savo gaišinu ,be reikalo ir dar įmone moka už nieką ,kur matyta ,o juk meluoja be galo oi kiek turime darbo darbo darbo, melo stumdimo kombinacijomis ,va kokius mes turime šerti tinginius ,visus iki vieno išnaikinti išvaikyti ir kam tas reikalingas blefas, juk ten eini ir naudos jokios negauni, o kas būtų jeigu žmones gyventu lietuvoj, ir žiūrėtu nežinia į kuria pusią tikrai du milijonai bedarbiu slampinėtu ir ubagais vargo eitu trintu tas sugalvotas darbo biržas be naudos, bastą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS