Kauniečiams slidinėjimo trasos teks palaukti | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAMS SLIDINĖJIMO TRASOS TEKS PALAUKTI

  • 6

Šiam sezonui slidinėjimo trasą Kaune žadėję įrengti savivaldybės vadovai sako, kad procesas užtruko, tačiau susitarus dėl vietos, projektavimo darbai galėtų prasidėti kitais metais.

„Geriausiu atveju mes plotume rankomis, jeigu per žiemą pavyktų sutvarkyti procedūras ir kitais metais per vasarą kažką tikrai nuveikti“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak jo, su Kauno rajono savivaldybe sutarta, kad trasa būtų įrengiama Kleboniškio miške, ant Smertės kalnu vadinamo šlaito Narėpų kaime. Laukiama, kol savivaldybė baigs tvarkyti reikiamus dokumentus.

„Jiems reikia keisti savo detalųjį planą, keisti savo specialųjį planą – kaip ir vykdant bet kokias statybas. Be to, atsiranda išmiškinimo procedūra, kuri galima tik pakeitus specialųjį planą. (...) Tada, pritarus Vyriausybei, galėtų prasidėti realūs projektavimo darbai“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Pasak jo, klausimas dėl išmiškinimo darbų rudenį buvo aptartas su Valstybine miškų tarnyba ir ji prieštaravimų neturėjo.

Iš pradžių Kauno miesto ir rajono savivaldybių atstovai svarstė dvi galimas vietas, kuriose slidinėjimo trasos galėtų būti įrengiamos: Kleboniškio mišką ir Kačerginę. Pastarojo varianto atsisakyta įvertinus tai, kad ten pavyktų įgyvendinti tik gerokai mažesnį projektą, todėl jis neatsipirktų.

„Mes nusivežėme specialistus ir į vieną vietą, ir į kitą. Jeigu tu negali padaryti kokybiškai bent taip, kaip turi Vilnius, tada geriau iš viso neužsiimti, nes investicijos, žmogiškieji resursai laiko ir pinigų atžvilgiu tikrai nebus labai maži. Jeigu nepavyksta padaryti bent 7–9 trasų, tada žmonės lieka nepatenkinti“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Pasak jo, ieškant, kur Kauno apylinkėse įrengti tokią trasą, buvo konsultuojamasi su Vilniaus Liepkalnio slidinėjimo trasos operatoriais.

Kleboniškyje galėtų atsirasti iki dešimt nusileidimo trasų. Sutarus dėl vietos, toliau būtų ieškoma būdų organizuoti privažiavimą ir automobilių statymą. Metų pradžioje pristačius šią idėją, buvo skelbta, kad ją įgyvendinti tikimasi iki šios žiemos, vėliau planuota, kad trasa veikti pradės per kelerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaunietis

Smertės kalnas, labai tinka slidinėjimo trasai. Sutrauktų viso pasaulio ekstremalus. Reiktų tik išversti į Lietuvių ("Mirties" kalnas) ir kitas kalbas.

Anonimas

Pinigų plovykla, rūpinasi tam tikromis firmomis ir tiek. Ko nenurodo kiek kainuos nuo a iki ž.

Eilinį kartą pinigus isisavins ir tiek žinių.Stebukladariai ant vieno kalno į vieną pusę 10 trasu.?!?! Baikit tuos cirkus. FNTT su STT turės ką veikti.Masiulis 2-tra serija laukia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS