Kauno sporto halė laukia ypatingos dienos | KaunoDiena.lt

KAUNO SPORTO HALĖ LAUKIA YPATINGOS DIENOS

  • 1

"Jei halė atlaikė pirmą Europos krepšinio čempionatą, tai atlaikys ir šį iššūkį", – juokavo S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus. Legendinėje Kauno sporto arenoje vasario 24-ąją vyks "Nike treniruočių diena" – vienas didžiausių sporto renginių 2018-aisiais.

Intriga 360

Jau kelerius metus S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras organizavo kauniečių pamėgtą "Sporto iššūkį", o "Nike" buvo šio renginio partneris. Šį kartą "Nike treniruočių diena" pirmą kartą debiutuos Kaune kaip atskiras renginys.

Organizatoriai kol kas neatskleidžia visų kortų ir žada intrigą – ypatinga reikšmė suteikta skaičiui 360.

"Planuojame nustebinti visą sportuojančią auditoriją – laukia 360 minučių sporto iššūkio. Vyks aštuonios skirtingos treniruotės su treneriais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Kiekviena treniruotė – po 45 minutes, todėl pratybos tęsis iš viso šešias valandas. Renginys siesis su 360 tematika – kviesime sportuoti 360 amplitude. Tikrai bus siurprizų", – sakė "Nike" ženklo vadovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

"Šis unikalus projektas Kaune vyks pirmą kartą, tačiau suvienijus jėgas tai bus dar galingesnė treniruočių diena. Šis renginys – "Sporto iššūkio" harmoninga tąsa ir transformacija. Labai džiugu, kad išplaukiame į tarptautinius vandenis. Šį kartą projekte dalyvaus ne vien aukščiausio lygio Lietuvos treneriai, bet ir sporto specialistai iš užsienio", – teigė G.Bielskus.

Naujų idėjų šaltinis

Iš pirmo žvilgsnio įveikti šešių valandų treniruočių iššūkį gali ne kiekvienas, tačiau renginys subalansuotas taip, kad tiktų ir profesionalams, ir mėgėjams.

"Šešias valandas sportuoti gali tik užkietėję atletai, sporto fanatikai. Tačiau galima išsirinkti kelias treniruotes, kurios arčiausiai širdies. Galima išbandyti visas treniruotes, tačiau sutrumpinus jų trukmę. Todėl kiekvienas gali pasirinkti, sportuoti gali tiek pradedantieji, tiek patyrę atletai. Manau, kad ir stebėti treniruotes – puiki pramoga bei motyvacija", – sakė M.Monstavičiūtė.

Tokius renginius labai mėgsta sporto treneriai, nes būtent čia galima susipažinti su naujausiais ir efektyviausiais treniruočių metodais.

"Tai nėra kvalifikacijos kėlimo kursai, tačiau treneriai mėgsta į tokius renginius užsukti ir mes juos visuomet kviečiame, nes tokiuose renginiuose visuomet galima pasisemti naujos patirties, treniruočių metodų, naujų idėjų", – teigė M.Monstavičiūtė.

Renginys siesis su 360 tematika – kviesime sportuoti 360 amplitude. Tikrai bus siurprizų.

Programoje – ir zumba

Šiemet treniruotes Kauno sporto halėje ves žinomi Lietuvos sporto specialistai Daugirdas Šemiotas, Andžejus Gunevičius, Karolina Mankutė, taip pat trenerė iš Estijos Sandra Raju bei specialistai iš Latvijos – Ancė Uoltė ir Kristapas Struodas.

"Sunku išskirti kurią nors vieną treniruotę, nes jos visos labai skirtingos. Renginys prasidės ramia, plastiško judesio treniruote. Tačiau sąvoka "rami treniruotė" nereiškia, kad ji nebus sudėtinga. Jei visus pratimus atliekame taisyklingai, jie nėra lengvi. Toliau – labai smagi zumba, su šokio pratimais linksmai pakilnosime halės stogą! Vėliau – treniruotės su bokso elementais, funkcinės treniruotės, dvi skirtingos "Nike treniruočių diena" – viena iš jų bus skirta sportuoti poromis. Siūlyčiau išbandyti visas treniruotes, kiekvieną – bent trumpai", – tvirtino M.Monstavičiūtė.

"Renginys bus ypatingas ir tuo, kad tokio scenos išdėstymo halėje dar nebuvo. Neabejoju, kad dalyviai bus maloniai nustebinti. Nors naujas renginio modelis reikalauja papildomų resursų, mes su iššūkiu tikrai susidorosime. Juk šiemet Kauno "Žalgiris" sporto halėje netgi žaidė Lietuvos čempionato rungtynes, todėl senutėlė arena dar tikrai turi ką pasiūlyti lankytojams", – kalbėjo G.Bielskus.

Perspektyvus projektas

Kiekvienas renginio dalyvis gaus po dalyvio krepšelį, kuriame, be kita ko, dovanų ir rankšluostis, ir  kitų sportininkams naudingų reikmenų.

Organizatoriai planuoja, kad tai bus pirmas, tačiau tikrai ne paskutinis iššūkis Kaune, nes sporto kultūra užima vis svarbesnę dalį kiekvieno lietuvio gyvenime. Kol kas tautiečiai masiškiausiai dalyvauja bėgimo šventėse, tačiau specializuotos treniruočių dienos yra tai, kas netrukus taps itin populiariu reiškiniu ir Lietuvoje.

"Treniruočių renginiai – dar augantis reiškinys Lietuvoje. Kol kas negalime masiškumu lygintis su bėgimo renginiais. "Nike treniruočių diena" vyksta Estijoje ir Latvijoje, o Lietuvoje jis kol kas kukliausias. Manau, kad tai laikinas dalykas, dar reikia šiek tiek laiko, kad žmonės vis aktyviau įsitrauktų į sportą, pasirinktų tinkamiausią treniruočių būdą, o sportas taptų gyvenimo būdu", – sakė M.Monstavičiūtė.

"Nike treniruočių diena" Kauno sporto halėje vyks vasario 24-ąją (šeštadienį). Pirma treniruotė prasidės 10 val., renginys baigsis 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Donatas

Super, dar nevyksta, bet manau bus įdomu ir naudinga !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS