Kauno technikos kolegijai vadovaus dr. L. Girdauskienė | KaunoDiena.lt

KAUNO TECHNIKOS KOLEGIJAI VADOVAUS DR. L. GIRDAUSKIENĖ

  • 4

Antrąją kadenciją Kauno technikos kolegijoje (KTK) baigusį Nerijų Varną pakeis vienbalsiai Tarybos išrinkta naujoji įstaigos vadovė.

Daugiau nei šimtmetį Lietuvai ir pasauliui inžinierius ruošiančios Kauno technikos kolegijos direktore tapo dr. Lina Girdauskienė. Naujai išrinktos vadovės teigimu, kolegija jau šiandien yra viena iš lyderiaujančių inžinerinės krypties aukštųjų mokyklų šalyje, subūrusi itin stiprią bendruomenę.

„Kolegijos vairą perimu iš jai vadovavusio Nerijaus Varno, kuris aukštai iškėlė KTK veiklos kokybės kartelę. Penkerius metus iš eilės Kauno technikos kolegija nacionaliniuose aukštųjų mokyklų vertinimuose patenka tarp 5-ių geriausių šalies kolegijų. Po tarptautinių ekspertų vizitų ir vertinimų, tiek pati institucija, tiek jos studijų programos yra akredituotos maksimaliam terminui. SKVC ekspertai kolegiją yra pripažinę kaip geriausią Lietuvoje MTEP veiklų kontekste. Taigi, kartelė yra iškelta aukštai ir ją reikės išlaikyti bei augti toliau: laukia naujai suformuoti kolegijų mokslo veiklos reikalavimai, kuriuos privalome įgyvendinti jau nuo 2024 metų ir pasiekti reikalingą lygį iki 2028 metų, kadangi po to vyks ekspertinis kolegijų MTEP veiklų vertinimas su pasekmėmis, naujas galimybes suteikia profesinės magistrantūros bei trumpųjų studijų įveiklinimo iššūkiai, laukia Lietuvos kaip inžinerijos šalies strateginio tikslo įgyvendinimo procesai, kuriuos šiandien inicijuoja beveik visos šio sektoriaus asociacijos ir įmonės, atsiveria mokymosi visą gyvenimą perspektyva ir rimtų europinių mokslo projektų veiklos.

Galiu tik pasidžiaugti, kad mane supa stipri ir ambicinga komanda, kuri padės įgyvendinti išsikeltus tikslus“, – sakė ji.

Vienas iš pagrindinių tikslų – tapti inžinerinių kompetencijų ugdymo centru tiek Lietuvoje, tiek sėkmingai konkuruoti Baltijos šalių regione.

Nauja kolegijos vadovė aukštąją mokyklą mato priklausančia Baltijos šalių techniškųjų aukštųjų mokyklų elitui.

„Vienas iš pagrindinių tikslų – tapti inžinerinių kompetencijų ugdymo centru tiek Lietuvoje, tiek sėkmingai konkuruoti Baltijos šalių regione. Formuosime kritinę tyrėjų masę, įgalintą rezultatyviai veikti taikomųjų tyrimų srityje, aktyviai besidalinančia žiniomis bei prisidedančia prie pažangios visuomenės ir pramonės raidos.

Nuolat gerinsime studijų kokybę, diegdami naujausias skaitmenines technologijas, dar labiau stiprinsime taikomąją mokslo veiklą ir mokymosi visą gyvenimą koncepciją, atliepiant inžinerinės pramonės poreikius, bei ypatingai didelį dėmesį skirsime darbuotojų gerovei ir tvariam organizacijos valdymui“, – veiklos kryptimis dalinasi kolegijos vadovė.

Dr. L. Girdauskienė paskutinius dvejus metus dirbo KTK direktoriaus pavaduotojos studijoms ir mokslui. Prieš tai daugiau nei dešimtmetį dirbo Kauno technologijos universitete docente, aktyviai vykdė pedagoginę, projektinę ir mokslinę veiklą. Ji turi ilgametę personalo vadovės bei įmonės vadovės patirtį privačiame sektoriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

TAIP

TAI STIPRI TECHNIŠKŲ MOKSLŲ KOLEGIJA IRIR STIPRUS UGDYMO VIENETAS KAUNE IR APIE TAI REIKIA DAUGIAU RŠYTI

Jurgis

Valio! Sveikiname!

Sudievu

Dar viena gelbėtoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS