Kauno termofikacijos elektrinė su kinais steigia bendrą įmonę | KaunoDiena.lt

KAUNO TERMOFIKACIJOS ELEKTRINĖ SU KINAIS STEIGIA BENDRĄ ĮMONĘ

  • 2

Vakar Kauno termofikacijos elektrinėje (KTE) Kinijos akcinės bendrovės „Datang International Power Generation“ vadovai pasirašė susitarimą su KTE dėl bendros įmonės steigimo. Bendra įmonė statys naują dujų kogeneracinę elektrinę.

Kaune lankėsi „Datang International Power Generation“ prezidentas Wang Xin, generalinis direktorius Gao Shaofeng, taip pat ir už energetinių projektų plėtrą atsakingi asmenys.

KTE generalinio direktoriaus Evaldo Paulavičiaus teigimu, nauja įmonė statys apie 150 MW galios dujų kogeneracinę elektrinę. Planuojamas investicijos - apie 120 milijonų eurų. „Pasirašytame dokumente sutariame steigiamą įmonę valdyti vienodomis dalimis. Artimiausiu metu prasidės ir naujojo objekto projektavimas“, - sakė E. Paulavičius.

Akcinė bendrovė „Datang International Power Generation Company“ veikia nuo 1994 m. ir  yra viena didžiausių nepriklausomų elektros energijos gamybos įmonių Kinijoje. Bendrovės valdomų elektrinių bendra instaliuota galia yra daugiau kaip 44 tūkst. MW, apie 25 proc. elektros energijos pagaminama vandens, vėjo bei saulės elektrinėse.

Įmonės veiklos pajamos – beveik 4  milijardai eurų, metinis pelnas – apie 500 milijonus eurų. 1997 m. „Datang International Power Generation Company“ tapo pirmąja Kinijos energetikos bendrove, pradėta listinguoti Londono vertybinių popierių biržoje. Ji nuolat patenka į stipriausių Kinijos įmonių šimtuką, taip pat ir į Top 250 pasaulio energetikos bendrovių sąrašą.

Prieš dvejus metus KTE dėl naujo projekto buvo sutarusi su Pekino energetikos investicijų holdingu. Naujasis partneris yra susijęs su šia įmone, tolimesni bendradarbiavimas tęsiamas su „Datang International Power Generation Company“, nes ši įmonė yra pajėgesnė realizuoti energetikos projektus Europoje.

Šiandien „Datang International Power Generation Company“ ir KTE vadovai 13 val. susitiks su Energetikos ministerijos vadovybe aptarti naujojo projekto atitikimą Lietuvos energetikos strategijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Vai - tai dabar ir šilumą iš Kinijos gabens?..

Tučkus

Vargšai kinai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS