Kauno valdžią okupavę studentai: šią dieną prisiminsime ilgai | KaunoDiena.lt

KAUNO VALDŽIĄ OKUPAVĘ STUDENTAI: ŠIĄ DIENĄ PRISIMINSIME ILGAI

Tarptautinės studentų dienos proga Kauno miesto mero bei administracijos kėdes išbandė studentai. Jie tikino, kad jaunimui trūksta laisvalaikio erdvių, tad jei būtų tikroji valdžia, tikrai tuo pasirūpintų.

Įsimintina diena

Lapkričio 17-ąją minima Tarptautinė studentų diena. Jau tapo tradicija šią dieną studentams leisti išbandyti miesto vadovo darbą. Kauno mero postas vienai dienai šiemet atiteko VDU politikos antrakursiui Lukui Gedvilui.

Šiemet vicemerų postai studentams nebuvo perleisti, tačiau jie galėjo pabūti administracijos direktorių pavaduotojais. Jais tapo KTU Studentas Marius Šumanas, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos antrakursė Aurelija Jasionytė bei svečias iš Indijos Rahul Singh, kuris šiuo metu mokosi KTU.

Visa naujosios valdžios komanda šiandien lankėsi įvairiuose objektuose bei dalyvavo susitikimuose.

„Diena buvo smagi ir produktyvi. Iš pradžių atrodė, kad mero darbas lengvas, bet teko skubėti ir pajutom, kad kiekviena sekundė yra svarbi. Jaučiuosi, kad pasiėmiau tiek, kiek buvo galima. Tai bus įsimintina praktikos diena. Pareigos  –rimtos, jautėme jauduliuką, nes tai nauja patirtis gyvenime“, – įspūdžiais dalijosi laikinasis meras.

Prašė remonto

Valdžią perėmę studentai pirmiausia pradėjo tvarkyti studentiškus reikalus. Kauno miesto savivaldybės laikinieji vadovai susitiko su KTU rektoriumi, kurį taip pat vadavo studentai. Visi nutarė, jog Kauno akademinei bendruomenei reikalingos naujos laisvalaikio erdvės, kuriose būtų galima ne tik pabendrauti, bet ir kurti įvairius projektus ar pasimokyti.

Jaunieji vadovai tikino, jog studentus kamuoja dar viena problema – nesutvarkyta gatvė prie KTU pastatų. Jie taip pat norėtų, kad Studentų gatvė būtų sujungta su K.Baršausko gatve. Tai, anot laikinosios valdžios, pagerintų susisiekimą.

„Įtikinome savivaldybę, kad ją reikia tvarkyti, kad studentai pagaliau galėtų patogiai ir nelaužydami automobilių važinėti. Tai, manau, buvo vienas realesnių darbų, kuriuos pavyko išjudinti“, – sakė KTU rektorių Petrą Baršauską pakeitęs studentas Lukas Kijauskas.

Vertinga patirtis

Atsakingas pareigas gavę studentai buvo patenkinti suteikta galimybe pamatyti, kaip viskas atrodo iš vidaus. Naujasis KTU rektorius susitiko su departamentų direktoriais, prorektoriais bei diskutavo įvairiais akademinės bendruomenės klausimais.

„Aš tokių pareigų imuosi jau antrus metus. Pernai buvo kiek nesuprantama ir keblu, o šiemet pasiruošiau iš anksto, tad gerokai lengviau. Smagu matyti, kad kažkokį darbą pats inicijavai. Tai labai vertinga patirtis“, – kalbėjo L. Kijauskas.

Jo kolegos, dieną turėję praleisti savivaldybėje, taip pat džiaugėsi dėl prasmingos patirties. Studentų komanda lankėsi Raudondvario pl. esančioje savivaldybės katilinėje bei Kauno regiono atliekų tvarkymo centre. Įmonių vadovai su studentais elgėsi kaip su tikrais miesto vadovais.

„Žiūrėjo labai rimtai, stengėsi kuo daugiau parodyti. Įvaizdis buvo toks, kad žiūrėtų į vadovą, o ne į studentą“, – pastebėjo L.Gedvilas.

Jis pripažino, kad norėtų Kauno savivaldybėje atlikti praktiką, vėliau per rinkimus papulti į miesto tarybą, o ateityje galbūt tapti tikru Kauno meru. Jei būtų tikrasis meras, pirmiausia jo dėmesys kryptų į miesto gatves, parkus bei didesnę tarptautinių studentų integraciją.

GALERIJA

  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Visvaldas Matijošaitis
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
  • Studentai savivaldybėje
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS