Kiek pinigų iš lankytojų bilietų surinko Kauno marių regioninis parkas ir kam juos panaudos? | KaunoDiena.lt

KIEK PINIGŲ IŠ LANKYTOJŲ BILIETŲ SURINKO KAUNO MARIŲ REGIONINIS PARKAS IR KAM JUOS PANAUDOS?

  • 2

Kauno marių regioninis parkas paskelbė, kiek pinigų pernai surinkta iš lankytojo bilieto. Šie pinigai bu toliau naudojami infrastruktūros gerinimui bei gražaus gamtos kampelio išlaikymui, kad visiems būtų gera čia atvykti ir pasigrožėti.

Kodėl svarbu prisidėti?

Aplink Kauną – gausu gražių gamtos kampelių, įrengtų pažintinių takų, piliakalnių viršūnes galima pasiekti patogiais laiptais. Visa ši infrastruktūra reikalauja priežiūros ir lėšų. Valstybės skiriamo finansavimo visiems projektams nepakanka, todėl kiekvienas gali įsigyti lankytojo bilietą ir taip prisidėti prie gamtos kampelių priežiūros ir reikalingos infrastruktūros kūrimo.

„Keliaudami po Lietuvos saugomas teritorijas kiekvienoje iš jų galime įsigyti lankytojo bilietą. Daugybės Kauno marių regioniniame parke esančių objektų – piliakalnių, pažintinių takų, atokvėpio vietų, poilsiaviečių, lauko informacinės sistemos ir kt. – nuolatinei priežiūrai yra reikalingos lėšos. Skiriamų biudžeto lėšų šiems darbams nepakanka, todėl įsigydami lankytojo bilietą kiekvienas iš mūsų prisidedame prie regioninio parko vertybių išsaugojimo ir tvarkymo“, – savanoriškai įsigyti lankytojo bilietą paskatino parko atstovai.

Per 2023 metus lankytojai įsigijo Kauno marių regioninio parko lankytojų bilietų už 2418 eurų. „Surinktas lėšas panaudosime šiais metais rekreacinės infrastruktūros priežiūrai, edukacinei ir švietėjiškai veiklai vykdyti. Tad norime padėkoti Kauno marių regioninio parko bičiuliams, kurie lankydamiesi parke įsigyja lankytojo bilietą“, – apie tai, kad kiekvienas lankytojas prisideda prie gražesnės aplinkos, pridūrė Kauno marių regioninio parko specialistai.

Kauno marių regioninio parko nuotr.

Kur įsigyti?

Kauno marių regioninis parkas skelbia, kad lankytojai gali įsigyti kelių rūšių bilietus.

„Daugybės šioje saugomoje teritorijoje esančių objektų – retų ir nykstančių rūšių buveinių, pažintinių takų, atokvėpio vietų, piliakalnių ir kt. – nuolatinei priežiūrai yra reikalingos lėšos. Skiriamų biudžeto lėšų šiems darbams toli gražu nepakanka.

Siekiame, kad būtų išsaugotos svarbiausios gamtos ir kultūros paveldo vertybės, nykstančios augalų ir gyvūnų rūšys, o Jūsų poilsis gamtoje būtų malonus ir turiningas. Už šias lėšas tvarkome supuvusias medines pažintinių takų dalis – laiptus, stendus, turėklus, išvežame šiukšles, šienaujame ir atliekame kitus būtinus darbus. Visos už lankytojo bilietus surinktos lėšos prasmingais darbais grįžta į Kauno marių regioninio parko teritoriją“, – lankytojo bilieto svarbą dar kartą pažymėjo parko atstovai.

Siekiame, kad būtų išsaugotos svarbiausios gamtos ir kultūros paveldo vertybės, nykstančios augalų ir gyvūnų rūšys, o Jūsų poilsis gamtoje būtų malonus ir turiningas.

Skelbiama, kad vienkartinis lankytojo bilietas (5 dienoms) lankytis viename valstybiniame parke kainuoja 1 eurą. Vieno mėnesio lankytojo bilietas lankytis viename valstybiniame parke – 5 eurus.

Visų (4 nacionalinių ir 28 regioninių) valstybinių parkų vieno mėnesio lankytojo bilietas kainuoja 10 eurų. Galima įsigyti ir metinį visų minėtų valstybinių parkų lankytojo bilietą, kuris kainuoja 20 eurų. Vienerių metų visų minėtų valstybinių parkų šeimos lankytojo bilietas kainuoja 25 eurus.

Lankytojo bilietai platinami Kauno marių regioninio parko lankytojų centre, iš bendradarbiaujančių platintojų, aplinkosauginių, švietėjiškų renginių vietose, poilsiavietėse, stovyklavietėse, prie pažintinių takų, trasų ir kitur. Čia vienkartinio lankytojo bilieto kaina – 1 euras.

Taip pat lankytojo bilietą galima įsigyti internetu: tiketa.lt (kaina nuo 1,31 eur.), bilietai.lt (kaina nuo 1,29 eur.) bei „Perlo“ terminaluose (kaina nuo 1,20 eur.). Be to, galima parką paremti ir siunčiant SMS žinutę. Norint tokiu būdu įsigyti lankytojo bilietą, reikia įrašyti KMRP ir žinutę išsiųsti numeriu 1860. Tokio lankytojo bilieto trumposios žinutės kaina – 1,35 euro. (taikomas 0,35 euro aptarnavimo mokestis).

GALERIJA

  • Kiek pinigų iš lankytojų bilietų surinko Kauno marių regioninis parkas ir kam juos panaudos?
  • Kiek pinigų iš lankytojų bilietų surinko Kauno marių regioninis parkas ir kam juos panaudos?
Kauno marių regioninio parko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

??

Ar irgi trys pavaduotojai kaip klp pliazu tarnyboj?

ekologinis mokestis

maxima už plastikinius maišelius daugiau surinko, o kur juos panaudos.Gėda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS