Kokie Kauno abiturientų egzaminų rezultatai? | KaunoDiena.lt

KOKIE KAUNO ABITURIENTŲ EGZAMINŲ REZULTATAI?

Nors po lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino džiūgavo daug Kauno abiturientų, tačiau 8,5 proc. mokinių jo neišlaikė. Šimtukus gavo vos 1 proc. laikiusiųjų – 27 jaunuoliai. 303 abiturientai įvertinti 86-99 balais.

Nors po lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino džiūgavo daug Kauno abiturientų, tačiau 8,5 proc. mokinių jo neišlaikė. Šimtukus gavo vos 1 proc. laikiusiųjų – 27 jaunuoliai. 303 abiturientai įvertinti 86-99 balais.

"Buvo pakankamai sudėtingos temos. Norint gauti aukštą įvertinimą, buvo ką veikti. Reikėjo būti perpratus daugybę kūrinių", – komentavo Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus Formaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė.

Daugiausiai šimtukų ir balų tarp 86 ir 99 yra Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijoje – atitinkamai 5 ir 39. Keturis šimtukus ir 34 aukštus įvertinimus gavo Vytauto Didžiojo universiteto "Rasos" gimnazijos auklėtiniai. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Jėzuitų gimnazijose šimtukų – po 3, o kiti aukšti balai skirti 18-likai ir 20-čiai jaunuolių.

Po vieną maksimalų įvertinimą pelnė "Saulės" ir J. Jablonskio gimnazijų bei KTU Inžinerijos licėjaus atstovai. Tiesa, tarp 86-99 balų įvertinti net 30-ties "Saulės" mokinių darbai.

Brandos egzaminui buvo pateiktos dvi samprotavimo rašinio ir dvi literatūrinio rašinio užduotys, iš kurių reikėjo išsirinkti vieną. Prie kiekvienos temos buvo nurodyti trys privalomi autoriai iš Bendrosios programos išplėstinio kurso. Rašydami samprotavimo rašinį jaunuoliai turėjo remtis vienu iš nurodytų autorių ir kita patirtimi, rašydami literatūrinį rašinį – analizuoti vieno iš nurodytų autorių ir dar vieno pasirinkto autoriaus kūrinius.

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) skelbia, kad norint išlaikyti egzaminą reikėjo surinkti 30 proc. egzamino užduoties taškų.

Šiandien paskelbti ir matematikos valstybinio egzamino rezultatai. Nepasisekė 117 Kauno mokiniams (7,1 proc.), kurie egzamino neišlaikė. 100 balų įvertintos 49 kauniečių žinios. Tai sudaro 2,97 proc. visų laikiusiųjų. Daugiau kaip dešimtadalis gali džiaugtis 86-99 balais.

Lyginant šimtukų skaičių ir čia pirmauja KTU gimnazijos atstovai – net 20 šimtukų. Maksimalų balą pelniusiųjų VDU "Rasos" ir "Saulės" gimnazijose yra trigubai mažiau – po šešis. Po tris šimtukus įvertintos Jėzuitų, A.Smetonos ir KTU Inžinerijos licėjaus, dviem šimtukais – S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos mokinių žinios.

NEC informavo, kad šio brandos egzamino išlaikymo riba buvo 16 proc. užduoties taškų, t. y. 10 taškų.

Jau žinomi ir biologijos bei geografijos egzaminų rezultatai. V.Adaškevičienės duomenimis, biologijos egzaminą laikė 1072 kauniečiai, iš jų 21 (1,96 proc.) gavo po 100 balų, o 257 (23,97 proc.) žinios buvo įvertintos nuo 86-99 balų.

Šio egzamino neišlaikė 30 mokinių (2,8 proc.). Po šešis šimtukus gavo KTU ir A.Smetonos gimnazijų atstovai.

Geografijos egzaminą laikė 352 Kauno abiturientai. Vienintelio KTU gimnazijos mokinio geografijos žinios buvo įvertintas maksimaliu balu. Tai sudaro 0,28 proc. visų laikiusiųjų šį egzaminą. 18 darbų buvo įvertinti 86-99 balais (5,11 proc.). Septynių mokinių (1,99 proc.) geografijos žinios per silpnos, kad gautų minimalų reikiamą balą egzaminui išlaikyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

inn

Ar nesumaišė, Smetonos tikrai biologijos 6 šimtukai?

to Pranas (2)

Na, gerai, KTU gimnazija susirenka dalį geriausių mokinių. O tai, anot jūsų, visi likusieji, kurie ten nenuėjo, yra kvailiai. Ir kas trukdo tokioms geroms mokykloms, kurios išleidžia po 200 ir daugiau abiturientų, gauti daugiau nei vieną 100 balų įvertinimą iš egzamino? Ar ten visi mokiniai tokie kvaili? Mokytojai prasti? Egzaminas neteisingas? Ar KTU gimnazija toms mokykloms dirbti trukdė, mokiniams jose mokytis neleido?

to Pranas

ar KTUG per prievarta suvaro mokinius ten?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS