Konstitucijos egzamine sublizgėjusiai čekiškietei – prezidentės padėka | KaunoDiena.lt

KONSTITUCIJOS EGZAMINE SUBLIZGĖJUSIAI ČEKIŠKIETEI – PREZIDENTĖS PADĖKA

  • 1

Po dešimto Konstitucijos egzamino prezidentūroje Vilniuje apdovanoti geriausieji. Tarp jų – ir Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos septintokė Indrė Vičiūnaitė.

Puikiai egzaminą išlaikiusi Indrė konkursuose dalyvauja nuo penktos klasės. Mergaitė itin darbšti ir pareiginga, todėl toks laimėjimas jos pedagogams nebuvo staigmena.

Konkursu ne vienerius metus rūpinasi istorijos mokytoja Eglė Simonaitienė. Iš aštuonių stipriausių pirmojo turo dalyvių daugiausiai balų surinko Rugilė Krasauskaitė, Laura Subačiūtė ir I. Vičiūnaitė. Visos trys merginos savo jėgas Konstitucijos egzamine išbandė jau ne pirmą kartą.

Istorijos mokytoja pasidžiaugė, kad Indrė – jau trečia mokinė, pastaraisiais metais atsiimanti apdovanojimą prezidentūroje. 2013 m. tarp geriausiai Konstituciją išmanančių mokinių pateko ir ranką prezidentei spaudė čekiškiečiai Gytis Berštautas ir Deividas Žandaravičius.

Šiemet apdovanojimų ceremonijoje pagerbti 27 egzamino nugalėtojai, iš jų – 13 įvairaus amžiaus moksleivių. Iš viso egzamine dalyvavo daugiau kaip 32 tūkstančiai Lietuvos piliečių. Skirtingos užduotys buvo sudarytos mokyklinio amžiaus vaikams ir paaugliams, žmonėms, neturintiems teisinio išsilavinimo ir jį turintiems arba tokio siekiantiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

*

Gytis Berštautas ne čekiškietis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS