Košmaras tęsiasi: besiskiriančios moters automobilis supleškėjo kaip fakelas | KaunoDiena.lt

KOŠMARAS TĘSIASI: BESISKIRIANČIOS MOTERS AUTOMOBILIS SUPLEŠKĖJO KAIP FAKELAS

Neseniai didžiulio atgarsio sulaukusi istorija, kai kelyje buvo užpulta Kaune gyvenanti Inga Žikaitė ir jos draugas, rodos, sulaukė baisaus tęsinio. Iš šeštadienio į sekmadienį naktį sostinėje visiškai sudegė poros automobilis.

Sausio pabaigoje su „Kauno diena“ bendravusi moteris atskleidė, kad išgyvena košmarą. Viskas prasidėjo nuo tos akimirkos, kai prieš pusmetį I.Žikaitė padavė skyrybų dokumentus. Pokalbio metu ji pasakojo savo smurtu paženklintą istoriją, tačiau vylėsi, kad po skyrybų galės ramiai gyventi. Tačiau tik įvykus pirmajam posėdžiui, kuriame nustatyta mažamečių vaikų gyvenamoji vieta ir susitikimų su abiem tėvais laikas, taip pat alimentų suma kiekvienam jų, įvyko dar viena nelaimė.

Vilniaus policijos duomenimis, sekmadienio naktį sostinėje kilo gaisras, kurio metu sudegė automobilis „Škoda“ ir apdegė šalia buvusi dar viena transporto priemonė. Portalo žiniomis, „Škoda“ priklauso Kaune gyvenančiai I. Žikaitei ir jos draugui Aidui.

Pasak Vilniaus pareigūnų, sudegęs automobilis galėjo būti padegtas tyčia. Tačiau kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas visoms aplinkybėms išsiaiškinti, nuostolis taip pat nustatinėjamas.

Šiandien su portalu bendravusi I. Žikaitė neatmeta, kad šis įvykis taip pat gali sietis su jau prasidėjusiomis, bet vis dar nepasibaigiančiomis skyrybomis. 

„Vis dar esamas vyras jau kurį laiką mergaičių klausinėjo kur apsistojome, kaip atrodo namas ir taip toliau“, – atvirauja pašnekovė.

Nuo patirto šoko sunkiai atsigaunanti moteris teigia, kad išsiaiškinti kaltininką nebus labai lengva.

„Pamačiusi, kad liepsnoja mūsų automobilis, pamaniau, kad negi tokioje vietoje gali taip vykti! Maniau, kad visur įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, tiek daug žmonių gyvena aplink. Tačiau atvykę pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą ir pasakė, kad čia nėra nei vienos kameros – esą gyvenamoji vieta neseniai atsirado. Be to, pasirinktas laikas – 4 val. ryto, kai žmonės geriausiai įmigę“, – detalizuoja Inga.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad skaudi kaunietės gyvenimo istorija imta narplioti po įvykio, kuris įvyko sausio 11-osios vakarą. 

„Iš Baisogalos važiavome Kauno link. Įveikę apie 15 km pastebėjome, kad iš paskos atvažiuoja automobilis. BMW markės transporto priemonė, geltonais automobilio numeriais, priartėjo labai arti, tada manevruodama į šonus aplenkė mūsų automobilį. Aplenkęs BMW stabdė. Greičiausiai norėjo, kad sustotume. Automobilį mes sustabdėme, tada BMW pradėjo važiuoti atgal. Slidžiame kelyje mes jį apsilenkėme ir iškart skambinome Bendruoju pagalbos telefono numeriu 112“, – apie garsiai nuskambėjusį išpuolį pasakojo Inga.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kaunietė pasakoja, kad metaliniu raktu, skirtu padangoms atsukti, BMW keleivis trenkė per stiklą, įlenkė ir kėbulą. Dar spėjo užkabinti galines automobilio dureles.

„Stiklai ant manęs pabiro, juos vėliau išsikrapščiau. Bet tada buvo šokas – juk tai yra pasikėsinimas į gyvybę“, – sakė Inga. Laimė, šio kraupaus įvykio metu žmonės nenukentėjo. Kauno policijos atstovės Justinos Kazragytės teigimu, dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rodo pirštu į sutuoktinį

I.Žikaitė spėja, kad greičiausiai čia rankas bus prikišęs jos vyras, su kuriuo ji šiuo metu skiriasi.

„Netrukus po įvykio buvo žmonių, kurie pranešė, kad galbūt mus atakavo mano vyro draugas. Liudininkai matė šį BMW automobilį, stovintį draugo kieme, tačiau kai mes apie tai pranešėme policijai, jie sureagavo tik po kurio laiko ir to automobilio kieme jau nerado“, – kiek anksčiau portalui teigė nukentėjusioji.

Tris mažamečius auginanti moteris atvira: „Šis užpuolimas – tik tęsinys.“ Toks įvykis, kai buvo taranuotas automobilis, pasitaikė ne tik šį kartą. Pirmasis buvo vos tik jos vyras grįžo iš užsienio ir sužinojo apie skyrybas. Tuomet jos vairuojamam automobiliui taip pat buvo užkirstas kelias.

„Skyryboms ruošiausi kelerius metus, bet vis nedrįsau žengti šio žingsnio. Nuojauta kuždėjo, kad kai tam pasiryšiu, gyvenimas taps tragedija. Tačiau tikrai netikėjau, kad viskas bus taip, kaip yra dabar. Kai nunešiau dokumentus, persikrausčiau gyventi pas mamą į butą. Tuomet prasidėjo durų trankymai ir nuolatinis psichologinis smurtas“, – šio baisaus gyvenimo etapo pradžią prisimena pašnekovė.

Su „Kauno diena“ bendravusi moteris skaičiuoja, kad per pusmetį policijai ji parašė apie 17 pareiškimų, – dalį jų dar gyvendama su vyru Baisogaloje, o kai kuriuos jau persikėlusi į Kauną. Policijos atstovai pateikia aštuonis atvejus, kurie buvo oficialiai registruoti.

Inga Žikaitė/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Smurtas viešoje vietoje

Gyvendama Radviliškio rajone pas mamą I.Žikaitė pasakoja patyrusi vyro smurtą net viešoje vietoje: „Jis puolė mane prie mažametės, trenkė į pilvą. Tačiau šią bylą pareigūnai nutraukė, nes neužteko įrodymų. Tačiau tuo metu, kai vyko tyrimas, jam buvo apribota galimybė išvykti iš šalies, taip pat kurį laiką artintis prie manęs.“

Persikėlus į Kauną, pasak pašnekovės, negandos nesibaigė: „Pačią pirmą dieną mokykloje sutuoktinis mus užpuolė šalia jos. Šoko ant mašinos, apspjaudė mane, keikė prie vaikų. Iškart atvyko pareigūnai, tačiau jo neberado ir nesulaikė. Vėliau vyko apklausa, vyksta tyrimas, kol kas daugiau nieko ir nežinau.“ 

Labai laukiu skyrybų pabaigos. Tačiau vyras yra pasakęs, kad skyrybų procesą vilkins, kol galės. Darys viską, kad tik man pakenktų.

Pasak I.Žikaitės, dėl supjaustytų padangų dabar nevažiuojantis automobilis stovi kieme. Moteris pasakoja, kad kartą jai ir jos dabartiniam draugui su sutuoktiniu teko prasilenkti viename prekybos centre Kaune: „Jis tiesiog provokavo konfliktą, įžeidinėjo.“ 

I.Žikaitė itin atvirai pasakoja, kad labiausiai laukia skyrybų pabaigos ir tikisi, jog bent tada galės ramiau gyventi. Kol kas, jos teigimu, ne tik policija, bet ir kitos įstaigos padėti negali, o reali nauda menka – vyresnei dukrai buvo skirtos kelios nemokamos psichologų konsultacijos.

„Visi rodo pirštu į teismą. Tai labai laukiu skyrybų pabaigos. Tačiau vyras yra pasakęs, kad skyrybų procesą vilkins, kol galės. Darys viską, kad tik man pakenktų“, – sako I.Žikaitė.

Nekalbus sutuoktinis

Dar sausį „Kauno dienai“ susisiekus su I.Žikaitės advokatu, kuris rūpinasi skyrybų formalumais, išsiaiškinti, kaip greitai moteris turės galimybę nebesieti gyvenimo su sutuoktiniu, nepavyko – advokatas buvo itin nekalbus.

„Dokumentai yra paruošti, daugiau jums nieko nekomentuosiu“, – tepasakė jis.

Tąkart su I.Žikaitės vyru susisiekti iš pirmo karto taip pat nepavyko. Tačiau galiausiai telefonu atsiliepęs vyras pasakė su daugeliu žiniasklaidoje pasirodžiusių teiginių kategoriškai nesutinkantis. Paprašytas pateikti savo versiją, jis viešinti šios informacijos nepanoro.

GALERIJA

  • Košmaras tęsiasi: besiskiriančios moters automobilis supleškėjo kaip fakelas
  • Košmaras tęsiasi: besiskiriančios moters automobilis supleškėjo kaip fakelas
  • Košmaras tęsiasi: besiskiriančios moters automobilis supleškėjo kaip fakelas
  • Košmaras tęsiasi: besiskiriančios moters automobilis supleškėjo kaip fakelas
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Algis

Noriu taves zuika. Kiek uz nakti imi? Girdejau gerai judi lovoj i masinoj. Pantyhose girl. Algis is Aleksoto.

Ingrida

Baisogalos naktinė plaštakė. Daug vyrų patenkinusi ji. Nereikia čia jų vardais minėti, ji puikiai pati žino. Kada, kur su kuom. Keista kodėl daugelis vyrų tyli šiknas surauke. Nebeduos ji jums jau, pabėgo nuo visų. Kauna tenkinti ir pakaune. Gaila jos vaikų, jos vyro. Ji pati sau duode išsikasė su paleistuvystėmis visomis.

Draudimas

Aidas Ambrozaitis: Žodžiai iš video. "Kažkur kameros turėjo but čia aplink namus?" "Kas jai galėjo atsitikti,kaip?" "Kaip aš nesuprantu kita mašina ja reikia,kita mašina šalia?" "Tik čia dar viena mašina šalia?" Inga Žikaitė: Žodžiai iš video. "Kosmosas kažkos" Motyvas: Mašinos kieme dega, emocijų nulis, bėgti gesinti pastangų nulis, kalbama ramiai. Išvada: Padegimas jų pačių užsakymu, dėl draudimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS