KTU ekspertai kvies brandos egzaminams pasiruošti be streso | KaunoDiena.lt

KTU EKSPERTAI KVIES BRANDOS EGZAMINAMS PASIRUOŠTI BE STRESO

  • 0

Brandos egzaminai – vienas pirmųjų žingsnių tolimesnės moksleivių karjeros link. Deja, dažnai prastesnius egzaminų rezultatus lemia jaudulys dėl savo pasiruošimo, būsimų rezultatų, artimųjų lūkesčių ar laiko trūkumo.

Kauno technologijos universitetas (KTU) kviečia moksleivius pamiršti paskutinės minutės stresą ir pradėti egzaminams ruoštis jau dabar, dalyvaujant nemokamų paskaitų cikle „Pasiruošk brandos egzaminams su KTU“.

„Laukiant egzaminų, tiek studentai, tiek moksleiviai patiria didelį stresą, nes dažnai yra sunku nuspėti, kokios egzaminų užduotys jų laukia ir susikoncentruoti ties svarbiausiais klausimais. Dėl to labai svarbu egzaminams pradėti ruoštis iš anksto – pastebėti vietas, kuriose esi silpnas ir pradėti ties jomis dirbti“, – įsitikinusi KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (SHMMF) rinkodaros ir komunikacijos koordinatorė, renginio organizatorė Aurelija Gervickaitė.

Jau trečius metus šis KTU fakultetas kviečia mokinius dalyvauti renginyje „Pasiruošk brandos egzaminams su KTU“, kurio metu dėstytojai ir kiti specialistai atskleis didžiausias brandos egzaminuose daromas klaidas bei konsultuos, kaip teisingai pasirinkti karjeros kelią.

„Šiemet 11–12 klasių moksleiviams parengėme 8 paskaitų ciklą, skirtą padėti moksleiviams pasiruošti artėjantiems brandos egzaminams. Paskaitų metu KTU lektoriai ir kviestiniai specialistai moksleiviams suteiks papildomų žinių, įtrauks į praktinių užduočių atlikimą ir atsakys į kylančius klausimus, o svarbiausia – padės moksleiviams jaustis užtikrintai laukiant egzaminų pradžios“, – sako A. Gervickaitė.

Nemokamai konsultuos du mėnesius

Nuo vasario 24 d. iki balandžio 28 d. įvairiose KTU erdvėse vyksiantis nemokamas paskaitų ciklas kvies 11-12 kl. moksleivius į 1-2 akademinių valandų trukmės užsiėmimus.

KTU dėstytojų ir kviestinių specialistų – mokomojo dalyko korepetitorių – vedamų paskaitų metu moksleiviai galės dalyvauti ne tik lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio (anglų) kalbos, matematikos, chemijos, fizikos, istorijos, informatikos brandos egzaminų pasiruošimo renginiuose, bet ir teisingo karjeros kelio pasirinkimo konsultacijoje.

Tikimasi, kad „Pasiruošk brandos egzaminams su KTU“ įtrauks per 1 tūkst. vyresniųjų klasių moksleivių iš visos Lietuvos.

Padės išvengti didžiausių klaidų

Jau šį šeštadienį KTU Santakos slėnyje ekspertai su moksleiviais kalbės apie lietuvių kalbos ir literatūros egzamine dažniausiai pasitaikančias klaidas.

„Svarbiausia yra ne dalykinės žinios, bet mokėjimas jas panaudoti ir psichologinis nusiteikimas“, – po praeitais metais vykusio renginio teigė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja-ekspertė Jūratė Slavinienė.

Šiais metais šį S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja-ekspertė paskaitos metu lygins literatūrinį ir samprotavimo rašinį, aptars tradicinio ir kūrybiško rašinio pavyzdžius ir kalbės apie tai, kokių klaidų galima išvengti struktūruojant pastraipas.

Kovo 3 d. vyksiančios paskaitos „Karjera – svarbiausias gyvenimo projektas“ metu KTU SHMMF lektorė Gintarė Edintaitė kalbės apie tai, kaip svajones paversti realybe, pasirinkti tai, kas tinka ir patinka, kaip išvengti emocinio spaudimo ir klaidingų sprendimų. Taip pat bus aptariama situacija, kai studijų kryptį už jauną žmogų pasirenka jo artimieji.

Registracija į renginį:

11-12 klasių mokiniai kviečiami aktyviai registruotis į šiuos užsiėmimus. Vietų skaičius ribotas, tad būtina išankstinė registracija.

Registracija į vasario 24 d., 11 val. vyksiantį pirmąjį „Didžiausios daromos klaidos lietuvių kalbos ir literatūros egzamine“ ir antrąjį „Karjera – svarbiausias gyvenimo projektas“ užsiėmimus jau vyksta.

Registracija į kitas paskaitas bus skelbiama vėliau.

Daugiau informacijos rasite: https://www.facebook.com/events/144191992958485/

Paskaitos vyks:

• „Didžiausios daromos klaidos lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamine“

Data: vasario 24 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Santakos slėnis (K. Baršausko g. 59, 2 aukštas, 2 salė)

Registruotis

• „Karjera – svarbiausias gyvenimo projektas“

Data: kovo 3 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas (A. Mickevičiaus g. 37, 202 aud.)

Registruotis

• „Didžiausios daromos klaidos matematikos brandos egzamine“

Data: kovo 10 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Santakos slėnis (K. Baršausko g. 59, Kaunas, 2 aukštas, 1 salė)

• „Didžiausios daromos klaidos užsienio (anglų) kalbos brandos egzamine“

Data: kovo 17 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Santakos slėnis (K. Baršausko g. 59 Kaunas, 2 aukštas, 1 salė)

• „Didžiausios daromos klaidos istorijos brandos egzamine“

Data: Kovo 24 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas (A. Mickevičiaus g. 37, 202 aud.)

• „Patarimai ruošiantis chemijos brandos egzaminui“

Data: Balandžio 14 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Cheminės technologijos fakultetas (Radvilėnų pl. 19)

• „Didžiausios daromos klaidos fizikos brandos egzamine“

Data: Balandžio 21 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Kultūros ir renginių centras (Laisvės al. 13, 6 aukšto salė)

• „Didžiausios daromos klaidos informatikos brandos egzamine“

Data: Balandžio 28 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 val.

Vieta: KTU Kultūros ir renginių centras (Laisvės al. 13, 6 aukšto salė)

GALERIJA

  • KTU ekspertai kvies brandos egzaminams pasiruošti be streso
  • KTU ekspertai kvies brandos egzaminams pasiruošti be streso
  • KTU ekspertai kvies brandos egzaminams pasiruošti be streso
  • KTU ekspertai kvies brandos egzaminams pasiruošti be streso
KTU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS