Kur dingo D. Dolskio skulptūra? | KaunoDiena.lt

KUR DINGO D. DOLSKIO SKULPTŪRA?

Įsisiūbuojanti Laisvės alėjos rekonstrukcija laikinai ištrynė žymių Kauno žmonių atminimą. Dainininko Danieliaus Dolskio skulptūra ir plaukikės Rūtos Meilutytės pagerbimo lenta dingo iš Laisvės alėjos. Laikinai pagerbimo simboliai perkelti į "Kauno švaros" aikštelę.

Laisvės alėjos rekonstrukcija apėmė beveik visą atkarpą nuo A.Mickevičiaus gatvės iki Vilniaus gatvės pradžios. Kai kur jau pakeistos komunikacijos ir pradėtos kloti naujosios granito plokštės. Dėl vykstančių darbų Laisvės alėjoje neliko įžymių Kauno žmonių pagerbimo vietų.

"Tiek D.Dolskio skulptūra, tiek R.Meilutytės pagerbimo lenta laikinai iš Laisvės alėjos perkelti į bendrovės "Kauno švara" aikštelę. Jie uždengti audeklais tam, kad nebūtų apgadinti. Užbaigus Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapą, skulptūros grįš į savo įprastas vietas. Tikimės, kad jas Laisvės alėjoje vėl galėsime įrengti antroje metų pusėje", – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

"Kauno diena" primena, kad Romo Kvinto sukurta žmogaus ūgio D.Dolskio skulptūra Laisvės alėjoje, prieš "Metropolį" buvo atidengta 2007-aisiais. Plaukikė R.Meilutytė įamžinta 2012-aisiais, po to kai ji Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.

Dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos teko perkelti ir 2017-aisiais  atidengtą Kauno burmistro Jono Vileišio skulptūrą. Ji stovėjo priešais Kauno centrinio pašto pastatą, tačiau dabar laikinai perkelta į Rotušės aikštę. Skulptūrą į Laisvės alėją žadėta grąžinti praėjusių metų pabaigoje, tačiau dabar kalbama, kad J.Vileišis prie Centrinio pašto sugrįš, kai pagrindinėje pėsčiųjų gatvėje bus baigta kloti naują dangą.

GALERIJA

  • Kur dingo D. Dolskio skulptūra?
  • Kur dingo D. Dolskio skulptūra?
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Jei kažkas gali kūju mūsų karininko atminimo lentą sudaužyt, tai kodėl dar niekas 'netyčia' į tą skulptūrą netrinktelėjo?..

Aja

Reikia mums Dolskio laisves alejoj...Juo labiau ,kad ji bus tokia baisj ,betonine...nyki... O dar ir liepos nesaugomos buvo...parsai

Safyras

Jei visi pradėtų kalti atminimo lentas ant pastatų už darbo ar sporto rezultatus, statytų paminklus kam nori ir kur nori, tada nereikėtų studijuoti nei dizaino, nei architektūros, nei jokių projektų miesto tvarkymui. Susimetė turtingų giminių ar draugų būrelis pinigų ir stato paminklus ar lentas savo giminei ar draugams, tik sutikti praeiviai negali atsakyti už kokius nuopelnus , darbus ar nuodėmes jie taip yra pagerbti, jei dar savo gyvenimo kelio nebaigė... Knygų ir filmų yra daug , bet į pasaulio aukso fondą patenka ne visi, kaip ir jų reikšmė žmonių auklėjimu, tobulėjimui ar pramogai yra skirtingi. Mokykloje ar universitetuose ne visi mokslai yra įdomūs, bet jie yra reikalingi išsilavinimui, bet ne pasigyrimui žiniasklaidoje ar giminių, draugų ratelyje..Žmogus mokosi visą gyvenimą, nes ir gyvenimas nestovi vietoje, nors kai kas to nenori pripažinti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS