Kurortinei teritorijai reikia laivo | KaunoDiena.lt

KURORTINEI TERITORIJAI REIKIA LAIVO

  • 2

Kauno rajono savivaldybė ieško sprendimų, kurie galėtų pagyvinti pramoginę laivybą Nemune ir padidinti turistų srautus Kulautuvos, Kačerginės ir Zapyškio kurortinėje teritorijoje.

Antradienį Vidaus vandens kelių direkcijoje (VVKD) įvyko laivybos specialistų, savivaldybės ir visuomeninių organizacijų atstovų pasitarimas, kuriame buvo aptartas praėjęs turizmo sezonas ir diskutuojama apie turistinės laivybos galimybes Nemune.

Šią vasarą tarp Zapyškio ir Kulautuvos plaukiojo nedidelis pramoginis laivelis „Vytis“, kuris plukdė daugiausia dviratininkus. Laivas sulaukė didelio susidomėjimo, tačiau juo plaukti vienu metu galėjo tik 12 žmonių, o dviračiams likdavo dar mažiau vietos.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad „Vytis“ buvo geras žvalgas, kuris parodė, kokie iš tiesų yra turistų poreikiai šioje teritorijoje. „Mes neatsisakome lyno keltuvo per Nemuną idėjos, tačiau jai įgyvendinti reikia lėšų ir laiko, todėl turime ieškoti sprendimų, kurie galėtų jau dabar tenkinti žmonių poreikius“, - kalbėjo rajono vadovas.

Merui pritarė ir Dviračio mėgėjų klubo vadovas Algirdas Pukelis: „Akivaizdu, kad dviratininkų srautai tik didės.“

Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius Antanas Ivanauskas ir jo komandos nariai siūlė įvairius sprendimus, rodė laivų pavyzdžius, pabrėždami, kad problemą reikia spręsti kompleksiškai, kartu su kita turizmo infrastruktūra.

Kauno r. turizmo ir verslo informacijos centro direktorės Aistė Sinkevičienės nuomone, kurortinei teritorijai tiktų maždaug 20 -30-ties vietų pontoninis laivas su 20-čia vietų dviračiams. Svarbu ir tai, kad jis būtų pritaikytas neįgaliesiems.

V. Makūnas teigė, kad jau kitąmet bus nutiestas dviračių takas nuo Kačerginės iki Zapyškio, restauruota Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, sutvarkyta jos aplinka. Pokyčiai vyks ir kitame Nemuno krante įsikūrusioje Kulautuvoje: čia bus statomas viešbutis su maitinimo įstaiga, karjere veiks vandenlenčių parkas.

„Norėtųsi, kad laivas ne tik keltų dviratininkus per Nemuną, bet ir plukdytų vasarotojus iki Kačerginės, Raudondvario, Vilkijos. Kartu būtų galima apžiūrėti piliakalnius, kitus paveldo objektus“, - kalbėjo meras.

VVKD Laivų technikos priežiūros bazės viršininkas Juozas Lenkutis patarė galvoti apie tvirtą, saugų ir ilgaamžį laivą. Jį laivų statytojai galėtų pagaminti pagal specialų užsakymą. Galimi ir kiti variantai: laivą nuomotis arba teikti paslaugas bendradarbiaujant su verslu.

Kauno rajono vadovai išnagrinės pateiktus siūlymus ir priims sprendimus.

GALERIJA

  • Kurortinei teritorijai reikia laivo
  • Kurortinei teritorijai reikia laivo
  • Kurortinei teritorijai reikia laivo
  • Kurortinei teritorijai reikia laivo
  • Kurortinei teritorijai reikia laivo
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ilgaamžis

ir saugus yra .........nuo pokario laikų ''Tolstojus'' poilsiautojus gelbsti ..........

DYDYSIS PLANAS

GENERALINIS ivanauskas labai PRUOTINGAS.. LABAI DAUK KUOMPETENCIJOS TURI IR GALI VISKA PLANUOT. NUPIRKS IS KUOKIO GIEJAUS DRAUGELIO IR PERPARDUOS DYRIEKCIJAI. KAIP SU KRANU AFIERA PADARIE.. UZ KELIS MELEJUONUS GERAS BALTAS.. SUPUVES.. KAI NIEKAS NEKUONTOLOJA TAI KO GI NENUSAVINT?!!!! :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS