Kviečia padėti tragiško likimo bendražygiui | KaunoDiena.lt

KVIEČIA PADĖTI TRAGIŠKO LIKIMO BENDRAŽYGIUI

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kartais gyvenimas aukštyn kojomis apvirsta vos per akimirką. Tai patvirtina jauną kaunietį sukrėtusi tragedija, iš kurios gniaužtų jam padėti išsivaduoti gali kiekvienas.

Pirmoji liepos mėnesio diena kauniečių šeimai tapo skausmingo gyvenimo etapo pradžia. Paryčiais į Kauną grįžtantis Kauno karatė klubo "Rifas" narys Dovydas Lukaitis su tėvu pakliuvo į kraupią avariją. Jos metu vienintelis šeimos maitintojas žuvo vietoje, o Dovydas patyrė daugybę kaulų lūžių ir buvo paniręs į komą. Šiuo metu vaikinas gydomas Kauno klinikose. Jaunojo kovotojo laukia ilgas ir sudėtingas reabilitacijos kelias siekiant atsistoti ant kojų.

Vieningas ir visad koja kojon keliaujantis karatė klubo kolektyvas kreipiasi į visus, kurie gali padėti jų bendražygiui iš naujo kabintis į gyvenimą. Mintimis apie daugelį metų aktyviai sportuojantį Dovydą sutiko pasidalyti jo treneris Ričardas Poška.

– Koks yra Dovydas? Ir kaip asmenybė, ir kaip sportininkas.

– Tvirtai galiu pasakyti, kad tai – vienas perspektyviausių jaunosios kartos Lietuvos karatistų. Dovydas yra tvirtos valios, garbingas ir doras žmogus. Žinoma, bėgant metams su auklėtiniu išgyvenome ir gerų, ir ne tokių laimingų akimirkų. Tačiau jos padėjo geriau vienam kitą pažinti, sustiprino tarpusavio ryšį.

– Kada jūsų ir jaunojo sportininko keliai susikirto? Ar perspektyvą pastebėjote iš karto?

– Dovydą treniruoju nuo penkerių metų, todėl jis mano akyse augo ir kaip sportininkas, ir kaip asmenybė. Žinote, tai vienas iš tų atvejų, kai žmogus jau gimsta talentingas. Talentingas sportui, karatė. O tuomet belieka tik jį auginti, vis pakurstyti retkarčiais prigęstančią aistrą sportui ir įkvėpto optimizmo sunkesnėmis akimirkomis.

Tai vienas iš tų atvejų, kai žmogus jau gimsta talentingas. Talentingas sportui, karatė. O tuomet belieka tik jį auginti.

– Kuo Dovydas kitoks, galbūt išskirtinis?

– Ir Dovydas, ir kiti klubo nariai man tarsi vaikai, kuriuos matau kone kasdien ir su jais praleidžiu nemažai laiko. Tačiau su Dovydu tvirtas ryšys atsirado iškart, norėjosi jį pagloboti, kai tėvelis daug dirbdavo. Norėjosi bent kiek kompensuoti motiniškos šilumos trūkumą. Džiaugiuosi, kad jaunuolis visuomet tai vertino, nepaisant tų paaugliškų maišto protrūkių, kuriuos nesunkiai įveikėme.

– Ko dar nežinome apie šį jauną kaunietį?

– Pasižymėjęs ne tik sporte, Dovydas buvo Kauno "Liberalaus jaunimo" vicepirmininku bei svajoja tapti politiku, dirbti Lietuvos labui. Neabejojame, kad šį gyvenimo išbandymą, mums visiems padedant, Dovydas įveiks ir savo tikslus įgyvendins.

"Kauno diena" primena, kad būdamas vos septyniolikos metų augalotas jaunuolis sugebėjo pats paauklėti jį užpuolusį plėšiką. "Apie tai primena randas ant rankos. Kažkoks vyrukas bandė mane apiplėšti. Nesutrikau, panaudojau kovos veiksmus. Gavęs gerą smūgį, jis paspruko", – tuomet savo prisiminimais dalijosi kaunietis.

Gali paremti kiekvienas

D.Lukaitis yra 2013-ųjų ir 2014-ųjų Europos jaunučių čempionas, 2015-aisiais užkopė ant pakylos žemyno jaunių pirmenybėse, pelnė bronzos medalį.

Prisidėti prie sportininko gydymo galima paaukojant pinigų į Dovydo Lukaičio sąskaitą "Nordea" banke (LT432140030003640641).

GALERIJA

  • Mindaugas Mickevičius <span style=color:red;>(kairėje)</span>, Dovydas Lukaitis <span style=color:red;>(viduryje)</span>, Tadas Širvinskas <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
  • Kviečia padėti tragiško likimo bendražygiui
  • Kviečia padėti tragiško likimo bendražygiui
Elijaus Kniežausko, Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

inesa

butinai prisidesiu,

Darius

man visiskai nesvarbu cempionas jis ar ne cempionas perspektyvus ar paprastas darbininkas. zmogus yra zmogus. ir jis tiek pat vertas paramos kaip ir bet kuris kitas. paremkite. as uz.

Paguoda

Baisi tragedija... Dovydui stiprybės ir kantrybės... Puikiai pažįstu šiuos žmones, senelius(močiutė, buvusi felcere, taip pat staiga mirė puse metų iki sūnaus žūties)... esu kilusi iš to paties krašto... tai nuostabi, nuoširdi šeima... Todėl visi geros valios žmones, kurie neabejingi šio jaunuolio likimui, padekite Dovydui pasveikti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS