Laimės dieną šventė aktyviai ir prasmingai | KaunoDiena.lt

LAIMĖS DIENĄ ŠVENTĖ AKTYVIAI IR PRASMINGAI

  • 1

Nuotaikinga mankšta, Vydūno raštų skaitymu ir arbatėle prie šio šviesuolio išminties medžio, diskusijomis apie laimę Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje antradienį paminėta Laimės diena.

Nuotaikingoje sporto treniruotėje „Sveikatingumo valandėlė senjorams“ dalyvavusios moterys pasveikino dieną aktyviai judėdamos. Po sporto užsiėmimo laimingiausios dienos šventės dalyvius bibliotekininkai pakvietė susiburti prie Vydūno išminties medžio ir sudalyvauti Vydūno skaitymuose bei atviroje diskusijoje apie laimę.

Nors sąvoką „laimė“ žmonės supranta skirtingai, diskusijos dalyviai priėjo bendros nuomonės: kad ir ką žmogus bedarytų, dažniausiai atrodo, kad vis dėlto kažkas ne taip, kažkas turėtų būti kitaip. Diskusijos dalyviai laimę įvardijo kaip „jausmą, kai tavo gyvenime viskas vyksta harmoningai ir tu jautiesi laimingas tuo, ką veiki jame, kuo užsiimi, kai jauti, kad darai kažką prasmingo, o darydamas tai jautiesi tik geriau ir geriau“. Protingas žmogus savęs nuolat turėtų klausinėti „ką aš gyvenime veikiu“, „kokia mano gyvenimo prasmė“, „ką turėčiau nuveikti, kad jausčiausi prasmingas“, „kokia yra mano mylima veikla“. Tačiau dažnai žmogus, įsisukęs į savo kasdienius darbus, pamiršta visa tai, tiesiog gyvena, ryte keldamasis, dieną eidamas į darbą ir vakare vėl planuodamas kitos dienos darbus ir veiklas.

„Švęsdami Laimės dieną bibliotekoje dalinomės džiugiais prisiminimais ir jei ne garsiai, tai bent mintyse sau uždavėme klausimą: „ar aš esu laimingas?“ – pasakojo Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė Regina Vasauskaitė. Kupinus gilių apmąstymų filosofinius Vydūno skaitymus palydėjo viešosios bibliotekos edukatoriaus S. Lapinsko muzikinė programa. Jaunieji bibliotekos bičiuliai tądien dalyvavo garsiniuose skaitymuose, kūrė interaktyvius komiksus apie laimingą pamoką. Įspūdingos istorijos perteiktos piešiniais privertė ne vieną nusišypsoti. Laimės dienai skirtą renginių programą vainikavo paskaita moksleiviams ir jaunimui „Karjera (ne)atsitiktinumas“, kurioje jie leidosi į savęs pažinimo paieškas, ieškodami atsakymų į klausimus: kaip pažinti save ir kokią profesiją pasirinkti, kad būtum laimingas darbe.

Švenčiant Laimės dieną, Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvas prisijungė prie „Kaunas 2022“ komandos iniciatyvos.

GALERIJA

  • Laimės dieną šventė aktyviai ir prasmingai
  • Laimės dieną šventė aktyviai ir prasmingai
  • Laimės dieną šventė aktyviai ir prasmingai
  • Laimės dieną šventė aktyviai ir prasmingai
  • Laimės dieną šventė aktyviai ir prasmingai
  • Laimės dieną šventė aktyviai ir prasmingai
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pensininkas

Laimės diena bus tada ,kaip pensininkam bus garbinga pensija .Pinigų yra,problemų nėra,pinigų yra kiekvienas gali savim pasirūpinti.Tokie parodomieji ”rūpinimosi” renginiai visai nereikalibgi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS