Lapėse bręsta pokyčiai | KaunoDiena.lt

LAPĖSE BRĘSTA POKYČIAI

  • 4

Vos 10 km nuo Kauno centro nutolusi Lapių seniūnija nepaliauja augti: Registrų centro duomenimis, gyventojų skaičius joje artėja prie 5 tūkst. Dar beveik tiek, pasak seniūno Rimanto Stankaus, gyvena soduose ir nėra deklaravę gyvenamosios vietos. Sparčiai auga nauji kvartalai Stadiono ir Lapyno gatvėse, Ginėnų kaime, gyvenvietėmis virsta buvę sodai.

Šie faktai kelia nemažai iššūkių Kauno rajono savivaldybės vadovams, todėl meras Valerijus Makūnas su vicemere Raminta Popoviene ir kitais komandos nariais rugsėjo 29-osios popietę paskyrė išvykai į Lapes.

Savivaldybė kuria planus, kaip pagerinti gyvenimo kokybę augančioje seniūnijoje, tačiau ne viskas klojasi taip sparčiai, kaip norėtųsi. Šiemet suplanuotą Mokyklos gatvės rekonstrukciją teko atidėti kitiems metams.

„Kad asfalto netektų vėl kasinėti, nusprendėme kartu atnaujinti susidėvėjusias nuotekų ir vandentiekio komunikacijas. Šiems darbams reikėjo rasti dar 0,5 mln. eurų. Gatvės rekonstrukcija su šaligatviais, komunikacijomis ir apšvietimu kainuos 1,3 mln. eurų“, – aiškino Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė ir patikino, kad Mokyklos gatvė bus sutvarkyta iki 2024 m. rugsėjo 1 d.

Savivaldybės vadovai atkreipė dėmesį į būtinybę sutvarkyti aikštę prie paminklo laisvės kovotojams. Lapių centre esantys laikini prekybininkų statiniai irgi nepuošia miestelio, čia reikėtų įrengti šiuolaikinį turgelį.

Pokyčių laukia seniūnijos administracinis pastatas: dalis jo bus pritaikyta vaikų darželio, kita dalis – kultūros, kitoms bendruomenės reikmėms.

Lapių pagrindinės mokyklos direktorius Edmundas Balasevičius taip pat turi planų. Moksleivių skaičius auga, todėl ateityje ugdymo įstaigą gali tekti praplėsti. Mokykla įsirengė saulės elektrinę, dabar direktoriui norėtųsi pakeisti ir seną neekonomišką šildymo katilą.

Ugdymo įstaigoje taip pat svarbu palaikyti gerą nuotaiką, todėl erdviame mokyklos vestibiulyje E. Balasevičius norėtų įrengti vamzdžio formos čiuožyklą, kuria vaikai galėtų nusileisti iš antro aukšto į pirmą. Direktorius taip pat pristatė merui mokyklos stadiono projektą.

„Kalbant apie tolesnę Lapių mokyklos perspektyvą, reikėtų atlikti išsamią studiją ir apie tai padiskutuoti su bendruomene. Aš ateityje Lapėse matyčiau progimnaziją arba gimnaziją“, – kalbėjo V. Makūnas.

Lapių seniūnijoje randa erdvių ne tik nekilnojamojo turto vystytojai. Neseniai čia atidarytas elegantiškas restoranas „Foxy“ tapo miestelio pasididžiavimu. Netrukus turėtų įvykti ir naujo „Iki“ prekybos centro įkurtuvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Juozas

Pirmiausia barščius išnaikinti reikia.

Panašiai

Suokė ir praeitais metais prieš rinkimus apie Mokyklos g. remontą, naujas pažadas 2023, laukiam 2024, o ten žiūrėk ir 2100 ateis....klausimas ar bereikės to remonto kam nors.

Vadimas

Pritariu Arūnui. Gatvių dangos ir apžvietimas - iš 90-tųjų. Žinant, koks veiklus ir konkretus yra rajono savivaldybės meras, yra labai keista matyti tokią visapusišką stagnaciją Lapių miestelio gerbuvio tvarkyme. Naujų kvartalų atsiradimas ir gyventojų skaičiaus augimas tik dar labiau išryškina visą netvarką daugumoje gatvių. Akivaizdu, kad valdžios vyrai privalo pasitvirtinti kompleksinį igalaikį gatvių sutvarkymo planą, įtraukti jį į kitų ir dar kitų metų biudžietą ir pradėti vykdyti. Tada galima ir straipsnius gražius apie save rašyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS