Lauko kavinės senamiesčio gatvę dalysis su automobiliais | KaunoDiena.lt

LAUKO KAVINĖS SENAMIESČIO GATVĘ DALYSIS SU AUTOMOBILIAIS

Senamiestyje keičiasi eismo tvarka, o Muitinės gatvėje verslininkai galės įsirengti pirmąsias lauko kavines.

Kol kas nuo Rotušės aikštės iki VDU Menų fakulteto galima važiuoti dviem eismo kryptimis, kitoje Muitinės gatvės dalyje eismas vyksta viena. Eismo saugumo komisija nusprendė, kad visoje gatvėje bus galima važiuoti tik viena kryptimi. Įsukus iš Karaliaus Mindaugo prospekto bus galima pasiekti Rotušės aikštę, tačiau iš jos patekti atgal į Muitinės gatvę nebebus galima.

Toks sprendimas priimtas įvertinus čia įsikūrusių verslininkų prašymą leisti ant gatvės įsirengti lauko kavines. Terasos užims beveik vieną eismo juostą. Tokios pat medinės lauko kavinės įrengtos aplink Rotušę, tad vairuotojams lieka laisva viena eismo juosta.

"Įrengus terasas, eismas negali vykti dviem kryptimis, nes automobiliai neprasilenktų. Be to, čia ir taip yra automobilių stovėjimo vietos. Tad nuspręsta, kad Rotušės link eismas vyks viena kryptimi. Seniau dviejų krypčių eismas buvo paliktas dėl Muitinės gatvėje esančio viešbučio, dabar į jį bus galima patekti tik iš Karaliaus Mindaugo prospekto", – aiškino Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Verslininkai sako, kad, neeksploatuodami lauko terasų, jie praranda labai daug lankytojų.

"Norime sugrąžinti žmones į Senamiestį, sudaryti sąlygas dirbti lauko kavinėms. Verslininkai sako, kad, neeksploatuodami lauko terasų, jie praranda labai daug lankytojų. Manau, kad Muitinės gatvėje įrengta lauko kavinė nebus pavojinga, kaip ir Rotušės aikštėje įrengtos terasos", – kalbėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Eismo saugumo specialistai tikino, kad dar reikės sugalvoti, kaip šioje gatvėje įrengtas lauko kavines apsaugoti nuo automobilių. Rotušės aikštėje anksčiau buvo nurodyta, kad ties terasomis turi atsirasti gėlių vazonai, apšvietimas ar kitos priemonės, kurios atkreiptų vairuotojų dėmesį.

R.Mikaičio teigimu, Muitinės gatvėje ir taip yra įrengtos greičio mažinimo priemonės, todėl vairuotojai jį retai viršija. Tačiau papildomi techniniai reikalavimai, įrengiant lauko terasas važiuojamojoje kelio dalyje, vis tiek bus taikomi. Eismas Muitinės gatvėje bus pakeistas artimiausiu metu, todėl vairuotojams reikia nuolat stebėti pasikeitusius kelio ženklus.

GALERIJA

  • Lauko kavinės senamiesčio gatvę dalysis su automobiliais
  • Lauko kavinės senamiesčio gatvę dalysis su automobiliais
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Valio, dar daugiau gardų ant kelio ir tarp mašinų! Tikra Kauno dvasia ;) O Rotušės aikštė tegul toliau stovi tuščia

NSO

tuomet reikia irengti sviesofora arba rata ties tiltu, kad galima butu sukti is senamiescio i Mindaugo pr.

Gyventojas

Gryniausia nesamone. O kas nors atsiklause gyventoju kaip jiems reiks patekt namo?? Tures po darbo dar valanda prastovet Birstono gt. Kad apsukt visa senamiesti ir vaziuot is kitos puses. Tos dvi "snarglines" neturi klientu ne del to kad lauke negalima atsisest. O todel kad ten baisu ir viduj ir isorej.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS