LSMU gimnazija patirties sėmėsi Grenoblyje | KaunoDiena.lt

LSMU GIMNAZIJA PATIRTIES SĖMĖSI GRENOBLYJE

Du dešimtmečius besitęsianti Kauno ir Grenoblio partnerystė draugėn suvedė dvi gimnazijas, kurios šios giminystės dėka taip pat tapo partnerėmis.

Kauno LSMU gimnazija ir Grenoblio Stendalio licėjus partnerystės sutartį pasirašė 2018 metų kovą, kuomet kauniečiai gimnazistai svetingai priėmė į savo šeimas Grenoblio moksleivius, o jau 2019 metų kovą LSMU gimnazistų grupė buvo nuoširdžiai priimta Grenoblyje.

22 gimnazistai, vienas mokytojas, vienas LSMU universiteto atstovas ir gimnazijos direktorius – tokios sudėties grupė kovo 24 d. išskrido į Briuselį, po to sekė skrydis į Lioną ir po valandos kelio autobusu vėlyvą vakarą Grenoblio autobusų stotyje gimnazistų laukė priimančios šeimos.

Moksleiviai iš Lietuvos turėjo galimybę dalyvauti Stendalio licėjaus pamokose, o popietės buvo skirtos projektui “Globali Europa”, kur visos diskusijos ir prezentacijos vyko išimtinai prancūzų kalba.

Tiems, kas dar negirdėjo, norisi priminti, kad LSMU gimnazija didžiuojasi ne tik aukštais akademiniais moksleivių pasiekimais, ji didžiuojasi ir tuo, kad tai vienintelė gimnazija Lietuvoje, kurioje privalomas išplėstinis prancūzų kalbos kursas, o “LabelFrancEducatiom” tinklui priklausančiose klasėse prancūzų kalba mokoma istorijos ir geografijos.

Išvyka į Grenoblį buvo puiki proga patobulinti prancūzų kalbą ir “gyvai” pažinti kultūrą savaitę praleidžiant prancūzų šeimoje.

Visų vykusiųjų vardu dėkojame žmonėms, organizacijoms ir institucijoms, be kurių iniciatyvos ir palaikymo Kauno – Grenoblio partnerystė būtų pasyvi ir popierinė.

Negalime nepaminėti p.Marie Destot, kuri buvo šio susigiminiavimo iniciatorė ir aktyvi rėmėja. Pagerbti Kauno ir susitikti su LSMU gimnazistais pirmąjį viešnagės vakarą atėjo Lietuvos konsulas Rhones-Alpes-Auvergne regione p. Pierre Minonzio, Grenoblio miesto vicemeras p. Pascal Clouaire, kuris atsakingas už Europos šalių bendradarbiavimą, vicemeras p. Fabien Malbet , kuruojantis švietimą, Kauno – Grenoblio susigiminiavimo komiteto pirmininkė p. Renee Auzimour, Grenoblio miesto savivaldybės tarptautinių ryšių departamento vadovė p.Corinne Pinchon, Stendalio licėjas diretoriaus pavaduotoja p. Stephanie Lochis, regioninės tarbos narėp. Cristine Crifo ir kiti garbūs įvairų sričių atstovai.

LSMU gimnazija parvežė ir naudodamasi proga perduoda šiltus linkėjimus Kauno miesto savivaldybės užsienio ryšių skyriui, Kauno – Grenoblio komitetui ir visiems ištikimiems Kauno frankofonams. Grenoblis nuo šiol mums – antrieji namai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS