M. Grigelis grįžta vadovauti „Kauno autobusams“ | KaunoDiena.lt

M. GRIGELIS GRĮŽTA VADOVAUTI „KAUNO AUTOBUSAMS“

Mindaugas Grigelis grįžta vadovauti bendrovei "Kauno autobusai". Jis iš generalinio direktoriaus posto buvo pasitraukęs, kai kilo skandalas, kad nauji autobusai pirkti iš įmonės, kuri susijusi su jo sūnumi.

Kauno miesto savivaldybės atstovai "Kauno dienai" teigė, kad dėl naujų autobusų pirkimo buvo atliktas tyrimas, patikrinta, ar sandoris nepažeidė teisės aktų, ar M.Grigelis nesupainiojo privačių ir viešųjų interesų.

"Atlikome išsamų 25 naujų autobusų pirkimo patikrinimą. Teisės ir viešųjų pirkimų specialistai išanalizavo visus bendrovės "Kauno autobusai" vykdyto pirkimo dokumentus. Patikrinimo metu specialistai jokių pažeidimų ar įtarimą keliančių konkurso sąlygų nuostatų nerado. Jokios papildomos informacijos apie galimus nusižengimus iš teisėsaugos institucijų ar Viešųjų pirkimų tarnybos negavome", – aiškino Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Mindaugas Grigelis

Išanalizavus situaciją nuspręsta, kad nėra pagrindo neleisti buvusiam "Kauno autobusų" generaliniam direktoriui M.Grigeliui grįžti į šias pareigas.

Patikrinimo metu specialistai jokių pažeidimų ar įtarimą keliančių konkurso sąlygų nuostatų nerado.

"Lyginant su kitose šalyse pastaruoju metu vykdytais panašiais pirkimais, "Kauno autobusams" naujuosius autobusus pavyko įsigyti už labai konkurencingą kainą. Įvertinę tai, kad bendrovės "Kauno autobusai" rezultatai pastaraisiais metais buvo geri ir įmonė sėkmingai vykdo troleibusų ir autobusų parko atnaujinimą, pasiūlėme buvusiam direktoriui tęsti darbą", – apie M.Grigelio grįžimą į "Kauno autobusus" dienraščiui sakė V.Šiliauskas.

"Kauno dienos" žiniomis, M,Grigelio grąžinimo į vadovo pareigas klausimą dar svarstys "Kauno autobusų" valdyba. Posėdis turėtų vykti kitą savaitę.

Pats M.Grigelis, kol nėra valdybos sprendimo, grįžimo į "Kauno autobusų" generalinio direktoriaus postą nekomentuoja.

"Kauno diena" primena, kad bendrovė "Kauno autobusai" vasario viduryje pristatė naujus "Temsa" autobusus. Iš karto po pristatymo žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad bendrovėje "Temsa" dirba M.Grigelio sūnus Pranas. Tąkart kilo įtarimų, kad "Kauno autobusų" vadovas galėjo supainioti interesus, tad, nelaukęs Kauno miesto savivaldybės sprendimo, M.Grigelis pats nusprendė atsistatydinti.

Nauji autobusai Kauno gatvėse

Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Sitas vagelis

Stt miega lochai,nepatvarko vagiu kurie renla atkatus it vairu pastovei Stt miega lochai

ggg

Dar tokios betvarkės neteko matyti.Jeigu žmogus nekaltas,kam atsistatydinti?Vadinasi jaučia kaltę ir išėjo iš užimamų pareigų,bet tipo neradus jo kaltės grįžta.Kauno autobusai vadinama"viršunėlė"senai laikas pakratyti.Kas ten tipo dirba-dėdės,sesės,draugai,giminės ir t.t.Babandykite ta širšių lizdą pajudinti.Nesugels,o suės.

xxx

Grigelis niekur nebuvo isejes tik padare pertrauka kad galetu pasiimti iseitine kompensacija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS