Mama neatsigauna po šoko: parduotuvėje dukrai vietoj saldainio įbruko tabletę | KaunoDiena.lt

MAMA NEATSIGAUNA PO ŠOKO: PARDUOTUVĖJE DUKRAI VIETOJ SALDAINIO ĮBRUKO TABLETĘ

Viename Kauno prekybos centrų dėže su tabletėmis nešinos paauglės vieną jų primygtinai bandė įsiūlyti mažametei mergaitei. Tam kelią spėjusi užkirsti motina negali atsigauti po patirto šoko. Pareigūnai ramina: tokių istorijų daugiau nėra girdėję.

Tyrimo rezultatai nustebino

Kaunietė Milda (pašnekovės vardas ir pavardė redakcijai žinomi) negali nurimti po to, kai prieš savaitę drabužių parduotuvėje jos septynmetę dukrelę apspitusios paauglės įkalbėjo paragauti saldainiu pavadintos tabletės.

Žaibiškai sureagavusi moteris ištraukė mergaitę iš trijulės apsupties, pačiupo tabletę ir ją perdavė cheminius tyrimus atliekančioje laboratorijoje dirbančiai kaimynei.

Rezultatai nustebino: Mildai siaubą sukėlusi tabletė tebuvo nepavojingas validolis.

"Paaiškėjus, kad tai yra ne narkotikas, pasidarė ramiau, tačiau klausimų nesumažėjo", – pasakojo Milda.

Apstojo piešiančią

Keistas įvykis nutiko praėjusios savaitės pirmadienį, kai daugelyje Lietuvos mokyklų buvo švenčiama mokslo metų pradžia, o Mildos dukra Gabrielė (vardas išgalvotas) pravėrė pirmosios klasės duris. Milda nusprendė sustiprinti šventės įspūdį dukrelei ir ką nors nupirkti, todėl nutarė apsilankyti "Akropolyje" esančioje "Reserved" tinklo parduotuvėje.

Gabrielė sėdo prie vaikams skirto staliuko piešti, o Milda sukiojosi tarp netoliese esančių drabužių lentynų, kai į parduotuvę įžengė ir tiesiu taikymu prie mergaitės patraukė mokyklinėmis uniformomis vilkinčios merginos. Dvi iš jų atsisėdo Gabrielei iš šono, trečia atsistojo iš priekio. Netoliese buvusi Milda žengė porą žingsnių arčiau, kad išgirstų, ką moksleivės pasakys.

"Labas", – pasisveikino priešais stovinti.

"Labas", – atsakė pirmokė.

"Ką darai? Pieši? Nori saldainio?" – greitakalbe kelis klausimus be atsakymų išpyškino mergiotė.

"Noriu", – linktelėjo Gabrielė.

Suspėjo paskutinę akimirką

Kalbėjusi mergina pradarė maždaug kelių centimetrų storio ir sprindžio ilgio metalinę dėžutę, kurioje buvo matyti daug baltos spalvos tablečių.

"Čia saldainis, valgyk", – Gabrielę paragino nauja pažįstama.

Tėvai mergaitę ne kartą mokė, kad iš nepažįstamų žmonių neimtų jokių skanumynų, tačiau padėtis buvo neeilinė – merginos neatitiko piktadariams būdingų bruožų ir sėdėjo taip arti, kad Gabrielė negalėjo nė pasijudinti. Ji paėmė tabletę ir jau ketino ją dėti į burną, tačiau šalia buvusi Milda stvėrė tabletę, ištraukė dukrą iš trijulės apsupties ir išskubėjo iš parduotuvės.
"Aš buvau labai sutrikusi. Tik automobilyje pradėjau galvoti, kad reikėjo iškviesti apsaugą ir kreiptis į policiją. Aš labai sutrikau", – pasakojo Milda.

Šoko ištikta motina visą kelią namo iš atminties traukė girdėtas istorijas apie mažamečių pripratinimą prie narkotinių medžiagų. Apie tai, kad pirmiausia aukai pakišamas skanus saldainis, o vėliau svaiginantis narkotikas.

"Iš galvos neišėjo ir keistas tų merginų elgesys. Gali būti, kad jos manęs šalia nematė, bet vis tiek elgėsi labai drąsiai – juk parduotuvė nėra nuošali vieta. O kai aš prišokau, jos nieko nepasakė, bet juokėsi", – stebėjosi kaunietė. Gabrielė jai sakė mačiusi, kad merginos rankose turėjo dar dvi didesnes metalines dėžutes.

Daugybė neatsakytų klausimų

Milda apie įvyki nedelsdama papasakojo artimiesiems ir kaimynėms. Viena jų pagal tabletės kvapą pasakė, kad tai yra validolis, o kita pasisiūlė pusę tabletės ištirti cheminių tyrimų laboratorijoje. Uoslė neapgavo – tai buvo validolis be jokių papildomų medžiagų. Kam vaikui siūlyti tabletę, nuo kurios nieko bloga nebūtų atsitikę? Validolis net registruotas ne kaip vaistas, o kaip maisto papildas.

Visą savaitę Mildos galvoje sukasi minčių uraganas. Koks tikslas vaikui kišti tabletę? Gal tai tebuvo žaidimas, nevykęs pokštas? Kodėl validolis? Gal ant tabletės buvo užpurkšta kokių nors cheminių medžiagų, kurių neliko prieš atliekant tyrimą? Gal kas nors įšvirkšta į neištirtą tabletės pusę? Ar būtų Gabrielei pasiūlyta antra tabletė? Gal ir daugiau vaikų buvo tapę tų merginų taikiniu?

"Todėl ir pradėjau šią istoriją pasakoti visiems sutiktiesiems: draugams, giminėms, Gabrielės bendraklasiams. Kol kas sutikau tik vieną žmogų, kuris teigė kažką panašaus girdėjęs", – kalbėjo Milda.

Dar negirdėta istorija

"Apie tokį įvykį girdime pirmą kartą", – nusistebėjo Kauno "Akropolio" valdytoja Daiva Dankšienė. Ji teigė, kad panašių istorijų nėra girdėję ir specialiai vakar apklausti prekybos centro apsaugos darbuotojai.

Apie savaitės senumo konfliktą tikino nieko nežinantis ir "Reserved" prekės ženklą Lietuvoje atstovaujančiai bendrovei vadovaujantis Ovidijus Dirsė.

Pirmą kartą tokią istoriją teigė išgirdę ir Lietuvos policijos departamento bei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.


Informuokite

Lietuvos policijos departamentas ir Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas paprašė nedelsiant pareigūnus informuoti, jei teks susidurti su panašiu atveju.

Jei patys esate tapę panašių įvykių liudytojais, informuokite ir portalą kaunodiena.lt adresu portalas@kaunodiena.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Baisus bet pamokantis ivykis

Nu istikruju kameros parduotuveje sios panos jose uzfiksuotos ir man istiesu keistai atrodo tie moksleiviai kurie devi uniformas iki 18 val ar dar veliau vadinasi jie neskuba namo ju niekas nekontroliuoja jie ir prisigalvoja visokio velnio, bastosi po prekybos centrus ir krecia tokias nesamones... Moksleivis gryzes is mokyklos turi persirengt,pasidet kuprines pavalgyt pietus. Kai seimos nepilnos nera bent vieno is tevu tai va ir vyksta tokie bardakai. Labai svarbu ikalt maziems vaikams i galvas neimt nieko valgomo is kitu zmoniu, o tevam nepalikineti savo vaiku atokiau, neleist vieniem nubegt i vaiku zaidimu skyrius ir prie tu staliuku skirtu vaikams piesti nera ko palikt juk tevai atsakingi uz vaikus...

MaMA JoLANTA

Jai norite, tai paprasykite kad bus vaizdo irašas, jur matysis kokios mergaites prisedo salia, bet taip palikti negalima, reikia padaryti iki galo, surasti tas merginas ir issiaskinti kam jos taip dare, kokiu tikslu, kitaip jos kita karta nekaltai pasiulys ir narkotiku. Geda, kad tokios nesažiningos merginos taip elgesi, o reikia butinai si ivyki paviesinti ir iskelti i viesuma.

o

Dėl tokių ir panašių įvykių geriau nepalikt vaiko vieno. Vedžiokitės paėmę už rankos. O jei jau taip atsitiko tai reikėjo kreiptis į pardavėjas, kad merginas sulaikytų ir iškviestų apsaugą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS