Mažiesiems kauniečiams apie saugų eismą – aktyviai ir žaismingai | KaunoDiena.lt

MAŽIESIEMS KAUNIEČIAMS APIE SAUGŲ EISMĄ – AKTYVIAI IR ŽAISMINGAI

Neseniai į gatves išriedėjo naujieji Lietuvos kelių policijos „Audi A6“ automobiliai. Naują modelį savo rikiuotėje pristatė ir Kauno pareigūnai.

Naująjį itin galingą „Audi“ markės automobilį pati pirmoji Kaune išbandė rimtoji trimetė vairuotoja Andrėja. Tiesa, vairuotojai teko įprasti prie šio naujojo modelio, tačiau išvada vieninga – naudoti tarnyboje tinkamas.

„Automobiliukas bus naudojamas vaikų lavinimo klasėje, kur jie galės ne tik važinėtis, bet kartu ir mokytis elgesio kelyje, – sakė saugaus eismo pamokas kuruojanti Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos atstovė Šarūnė Dzimidaitė . – Mūsų tikslas – įgūdžius ir kultūrą kelyje ugdyti nuo mažens.“

Policijos atstovė pasakoja, kad vykstančios saugaus eismo pamokos darosi vis paklausesnės, nuolat vykstama į mokyklas, darželius, įvairius renginius. Jų metu tiek mažieji būsimi vairuotojai ir eismo dalyviai, tiek kitų amžiaus grupių piliečiai įtraukiami į aktyvią veiklą saugaus eismo tematika. Tokiu būdu siekiama atkreipti dėmesį į atsakingumą ir atidumą kelyje, kadangi tiek pėstieji, tiek vairuotojai yra tiek pat atsakingi už tai, kad neįvyktų nelaimė.

Mūsų tikslas – įgūdžius ir kultūrą kelyje ugdyti nuo mažens.

„Žaismingiausios pamokėlės vyksta su mažaisiais, kuomet sukuriame realioms situacijoms gretimus vaidinimus, leidžiame vaikams tapti ir vairuotojais, ir pėsčiųjų perėją turintiems pereiti pėstiesiems. Tokiu būdu informacija pasisavinama kur kas lengviau“, – patyrimais dalijasi Š. Dzimidaitė ir primena, kad į užsiėmimus registruotis galima el.paštu sarune.dzimidaite@policija.lt.

Pasak pašnekovės, Kauno pareigūnai turi ir daugiau vaikų mokymui skirtų žaislinių automobilių, bet toks modelis, atkartojantis tikro naujo pareigūnų automobilio dizainą, yra pirmasis. Pamokėlių metu ne tik žaidžiama, tačiau ir mokoma saugaus eismo pagrindų, o vaikų įžvalgos išties stebina.

„Būna, kad susirinkę mažieji pasakoja, kaip jų mamos ar tėčiai pravažiuoja raudoną šviesoforo signalą, neužsisega saugos diržų ar vairuodami kalba telefonu. Tai rodo, kad jie supranta, jog to daryti negalima“, – vaikų išduotas paslaptis vardija pareigūnė.

Kauno pareigūnai aktyviai bendradarbiauja su kitomis įstaigomis, organizuoja ir dalyvauja daugelyje iniciatyvų. Atstovės teigimu, į žaismingas saugaus eismo pamokas susirenka ir pusė tūkstančio dalyvių. Tokio pat susidomėjimo laukiama ir balandžio 6 d. vyksiančiame saugaus eismo dienai skirtame paminėti reginyje.

Nuo 12 val. Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje (Sobore) bus aukojamos mišios ir kviečiama pamąstyti apie kelyje vykstančias nelaimes bei tai, kaip jų išvengti.

Nuo 12.40 val. visi norintieji kviečiami rinktis S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, įsikūrusį Ąžuolyne. Čia siūloma mažuosius atvesti aprengtus ryškiaspalve liemene, kuri tarnauja kaip atšvaitas. Kiekvienam bus įteiktas geltonos, žalios ar raudonos spalvos balionas. Tokiu būdu bus imituojama trispalvė, kuri sukuriama valstybės šimtmečio proga. Visi susirinkusieji žygiuos iki Kauno sporto halės, kur lauks kinologų ir jų augintinių pasirodymai.

Nuo 13.20 val. halėje bus kuriama tikrų tikriausia pasaka „Saugus miestas“. Tiek vaikai, tiek suaugusieji bus įtraukiami į interaktyvią veiklą, kviečiami kartu kurti milžinišką šviesoforą. 

Nuo 21 val. visą aktyvią dieną vainikuos naktinis futbolo turnyras.

Kauno pareigūnai kviečia visus kartu paminėti saugaus eismo dieną. Visa platesnė informacija apie renginius bus pateikiama jau kitą savaitę. 

„Saugokime save ir kitus!“, – ragina Š. Dzimidaitė.

GALERIJA

  • Andrėja
  • Mažiesiems kauniečiams apie saugų eismą – aktyviai ir žaismingai
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ute

itin gera pamoka vaikams, ir idomi, ir naudinga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS