Menas ir mokslas padeda siekti gyvenimo viršukalnių („Metų kaunietės“ rinkimai) | KaunoDiena.lt

MENAS IR MOKSLAS PADEDA SIEKTI GYVENIMO VIRŠUKALNIŲ („METŲ KAUNIETĖS“ RINKIMAI)

  • 4

"Neturiu teisės sulėtinti tempo, nes studijuoti ateinančios Y, Z kartos diktuoja savo poreikius. Kai buvę studentai įvertinami už realizuotas kūrybines užmačias ir prisideda prie gerovės skatinimo – širdyje suspurda džiaugsmas, kad esu prie to prisidėjusi", – teigė ketvirtoji Metų kaunietės rinkimų finalo dalyvė.

06 Ingrida Veliutė – Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė, 2017 m. ne tik įkopusi į Elbruso viršūnę, bet ir kartu su kolegomis įgyvendinusi kauniečiams skirtus socialaus meno projektus.

Moteris teigė, kad jai niekada neteko dalyvauti tokio pobūdžio rinkimuose, nes darbas universitetuose ir projektuose sutelktas į kitų žmonių pasiekimus ir jų sklaidą.

"Labiausiai džiaugiuosi tuo, kad pastarųjų metų veikla ir darbas socialaus meno projektuose kartu su žymiausiais Kauno menininkais atkreipė visuomenės dėmesį. Metų kaunietės rinkimuose man vienareikšmiškai svarbiausia ne rezultatas, o procesas, parodęs kiek daug tarp mano artimųjų, draugų ir kolegų yra nuoseklių bei kantrių žmonių, palaikančių mano veiklas. Išskirtinai visiems dėkinga", – sakė I.Veliutė, pridūrusi, kad dideliems bei geriems norams įgyvendinti, reikalinga ir pozityvi aplinka.

Jos nuomone, kad ir kokie ambicingi būtume, kiekvienas iš mūsų, nesvarbu vyrai ar moterys, esame stiprūs tiek, kiek mus palaiko šeima, artimieji, kolegos.

"Tačiau tai, kokias sugebame išsiugdyti asmenines savybes, kokias įgyjame žinias – jau priklauso tik nuo individualių ambicijų ir noro pažinti. Man patinka mokytis, iki šiol išnaudoju kiekvieną galimybę kelti kvalifikaciją ir išmokti ką nors naujo, todėl ir siekiantiems mokslo jauniems žmonėms visada primenu – kiekvieną akimirką ieškokite naujų žinių, nes ne diplomai, o turimos patirtys ir kompetencijos padės aplink save suburti palaikančius žmones, o tuomet nebus laiko jaustis vienišoms ar vienišiems", – kalbėjo I.Veliutė.

Ji dėstė, kad pasirenkantieji akademines veiklas supranta, jog gyvenimą paskirs kitiems, kaip gydytojai, mokytojai ar dvasininkai.

Pastaraisiais metais kartu su Kauno menininkais ji sukosi socialaus meno projektuose, kuriuose neįgalieji ir jaunimas iš pataisos namų paskatino įveikti dar keletą vidinių baimių bei barjerų. Šios patirtys, jos vertinimu, leido padaryti svarbesnius atradimus nei mokslinių traktatų skaitymas. "Kita vertus, turimos žinios padeda duoti atsakymus jų ieškančiam jaunimui. Net konsultuodama žmones dėl paveldo išsaugojimo, kas yra tikroji mano specialybė, visada rekomenduoju eiti ne lengviausiu, o teisingiausiu keliu", – sakė I.Veliutė.


"Metų kaunietės" apdovanojimo iškilmės vyks kovo 8 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Bilietus į šį renginį, kuriame koncertuos Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai: Kęstutis Alčauskis, Andrius Apšega, Tadas Girininkas, Ramūnas Urbietis, Žanas Voronovas, aktorius Dainius Bervingis, svečiai - Paulius Bagdonavičius, Martynas Kavaliauskas ir kiti, galite įsigyti čia.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

VDA

Palaikome!!!

Ruta

Ingrida, mes uz tave ir su tavim! Tokia ir turi buti tikroji metu kauniete!

Istorikas

Už Ingridą - visas miesto akademinis pasaulis! Nuosekli, atkakli, darbšti ir neišsišokanti. Neabejotinas autoritetas ir brandus pavyzdys visiems. Neabejotina rinkimų favoritė!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS