Metalinių monstrų eros pabaiga: Kauno valdžia griaus pirmąjį garažą | KaunoDiena.lt

METALINIŲ MONSTRŲ EROS PABAIGA: KAUNO VALDŽIA GRIAUS PIRMĄJĮ GARAŽĄ

  • 32

Kauno valdžia užsimojo įvykdyti savo pažadą ir nugriauti neteisėtai pastatytus metalinius garažus.

„Kauno miesto savivaldybė pirmadienį, kovo 6 d., kviečia į pavasarinę talką. Jos metu bus duotas startas kelis dešimtmečius miesto veidą darkančių metalinių garažų eros pabaigai. Kartu su savivaldybės atstovais, antstole bei sunkiąja technika demontuosime ant valstybinės žemės neteisėtai stovintį apleistą metalinį garažą," – skelbiama savivaldybės pranešime.

Akcijos pradžia – 9.20 val. Vieta – Vytauto pr. 9 (įvažiavimas iš Vytauto pr. važiuojant link Geležinkelio stoties, į Šiaulių g. arba per Kaunakiemio g.).

Anksčiau skelbta, kad metalu laužu pavirs daugelio kauniečių garažai. Skaičiuojama, jog Kauno mieste tokio tipo neteisėtų statinių gali būti iki 1 tūkstančio. Daugiausiai jų yra Petrašiūnų, Aleksoto, Žaliakalnio, Šančių ir Panemunės seniūnijose.

Garažų savininkai buvo įpareigoti nusikelti savo turtą iki šių metų kovo 1 d. To nepadarius, metalinius garažus savivaldybė pažadėjo nugriauti.

„Metaliniai garažai ne tik teršia aplinką, kelia pavojų aplinkiniams, bet ir be jokio teisinio pagrindo užima valstybinę žemę. Analogiška problema Klaipėdoje išspręsta prieš dešimtmetį, Vilniuje – prieš keletą metų. Atėjo metas ir Kaune susitvarkyti“, – anksčiau sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

GALERIJA

  • Metalinių monstrų eros pabaiga: Kauno valdžia griaus pirmąjį garažą
A. Ufarto/ BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Kas darosi??

Visą Nemuno pakrantę - nuo Akroplio iki pat Panemunės tilto išvalyti nuo metalinių garažų, reikia. Bet dar svarbiau Nemunui išsaugoti, pirmiausiai reikia nugriauti Žemųjų Šančių autoserviso nelegaliai užsitvertą gelžbetoninę aukštą tvorą mašinų laužynui iki pat dviračių tako. Bet gerai sakote, tik ubagėlius pajudins, o toji tvora kaip stovėjo, taip ir stovės, kaip ir naujų privačių namų savininkų gražiais medeliais ar tvorelėmis "atsiriektos" valstybinės žemės plotai iki pat dviračių tako šalia Nemuno. Arba pastatytas namukas/vagonėlis žvejo parduotuvėlei ant rekreacinės zonos šalia Nemuno, netoli kito mašinų servizo Juozapavičiaus prospekte... Bet turime merą ne Šimašių, kad judintų turtuolius. Vieningo mero žvilgsnis krypsta į ubagėlius... Nieko gero iš tos vieningos valdžios - padaugės tik stiklinių pastatų, o prarasime savastį... Pažiūrėkite į Laisvės alėją - kiek stiklo::(

Pranas Mo

Apie auksinį tualetą: Jo statybos kuratorius dabar dirba savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju ir manau supyks, kad jo nuopelnus priskiriate kitam

Su pagarba

mielieji,kada pagaliau nugriausit auksini kupcinsko tualeta.Jis tai labiausiai darko Kauno miesto ivaizdi.Tik nepamirskit is staciusiojo pareikalauti apmoketi statybos islaidas i miesto biudzeta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS