Metų kaunietės rinkimai: muzikos ir bendruomeniškumo aura | KaunoDiena.lt

METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI: MUZIKOS IR BENDRUOMENIŠKUMO AURA

  • 4

Tęsiame pažintį su Kauną garsinančiomis, jo ir miesto gyventojų labui besidarbuojančiomis šauniomis moterimis.

08 GIEDRĖ MIKAITIENĖ – Pažaislio festivalio direktorė, besirūpinanti, kad tęstųsi tradicija kasmet trims mėnesiams kauniečius, aplinkinių rajonų gyventojus ir svečius įtraukti į įspūdingų muzikos renginių maratoną.

Vadovavimo verslo ir kultūros įstaigoms bei visuomeninės veiklos patirties turinti G.Mikaitienė teigė, kad dabartinės pareigos atspindi jos meilę muzikai, ypač klasikinei. "O jei pomėgis tampa darbu – tai kiekvieno žmogaus svajonė!" – sakė moteris, prisipažinusi, kad meilę muzikai jai įskiepijo šeima.

Ji minėjo, kad ir kur dirbtų, atiduoda visas jėgas, bet Pažaislio muzikos festivalyje pasitenkinimas grįžta trigubai. "Gerai atliktą darbą įvertina publika, patenkinti atlikėjai, ir pati jaučiuosi laiminga", – kalbėjo kaunietė.

Pavyzdžiui, užpernai visą baigiamojo koncerto dieną lijo, tačiau į koncertą, kaip ir kasmet, vykusį po atviru dangum, susirinko net 2 tūkst. žiūrovų.

"O į Žeimių bažnyčią atvežėme Oksfordo berniukų chorą – "Grammy" laimėtoją, koncertuojantį su Niujorko filharmonijos orkestru. Į rajonus vežame geriausius kolektyvus. Daug keliaujame, matome, koks didelis aukšto lygio muzikos poreikis mažuose miesteliuose. Kaimo žmonės yra gilūs, intuityvūs, juos jaudina geros kokybės kūriniai", – įspūdžiais dalijosi G.Mikaitienė.

Jei pomėgis tampa darbu – tai kiekvieno žmogaus svajonė!

Programa šiemečiam festivaliui jau sudėliota, ji kvies iš arčiau pažinti įvairių Europos šalių kultūras.

Pretendentė į Metų kaunietes pasakojo iš arti mačiusi Pažaislio muzikos festivalio gimimą, buvo nuolatinė festivalio koncertų klausytoja ir visuomet žavėjosi tuo, ką pavyko sukurti trims festivalio sumanytojams: Justinui Krėpštai, Petrui Bingeliui ir Juozui Gudzinevičiui.

"Nuo pat pradžių iki dabar mums yra svarbūs trys dalykai: festivalio programa – išskirtinės kokybės, festivalis yra demokratiškas, renginiai vyksta paveldo objektuose. Tai reiškia, kad klausytojai susirenka ne tik puikiose salėse, bet ir sėdi ant pievutės, šeimos ateina su vaikais ir jie gali bėgioti, žaisti, dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose. Svarbu ir tai, kad bilietų kaina yra prieinama daugeliui. Kai kurie renginiai yra nemokami", – dėstė kaunietė, mėgstanti gamtą ir aktyvų gyvenimo būdą.

Beje, ji yra orientavimosi sporto ir kalnų slidinėjimo mėgėja, dalyvauja varžybose, o pernai gavo kalnų slidinėjimo instruktorės licenciją pagal ISIA standartus.

17 RAMUNĖ BANIULIENĖ – Palemono gimnazijos direktorė, biologijos mokytoja, ilgametė folkloro ansamblio "Bitula" viena iš vadovų, labai aktyviai burianti Palemono bendruomenę.

Svarbiausia savo gyvenimo veikla, be šeimos, ji įvardytų "gyvenimą Palemono gimnazija ir Palemonu".

"Ši mokykla – mano gyvenimas. Man rūpi, kad čia gerai jaustųsi visi, kurie peržengia mokyklos slenkstį: mokiniai, darbuotojai, tėvai, svečiai. Kartu su visa bendruomene kuriame mokyklą, kurioje būtų saugu, jauku, modernu. Tikimės tapti stipria gamtamokslinio ugdymo mokykla. Puoselėjame savo tautos tradicijas. Džiaugiamės kiekvienu mūsų laimėjimu", – pasakojo R.Baniulienė.

Ji įvardijo, kad pastaraisiais metais kartu su bendradarbių komanda ir Kauno miesto savivaldybe pavyko įgyvendinti daug svarbių ne tik gimnazijai, bet ir visam Palemonui projektų: į mokyklos pastatą įsikėlė Palemono biblioteka, modernizuota sporto salė, stadionas, įrengtos edukacinės ir poilsio zonos gimnazijos kieme. Stadionas ir poilsio erdvės – atviros palemoniečiams.

Mokykla įgyvendina Visos dienos mokyklos modelį. Nuo 2018 m. mokykloje veikia Kauno 1-osios muzikos mokyklos skyrius. "Dar niekada per mūsų gimnazijos istoriją nebuvo, kad 30 mokyklos mokinių mokytųsi muzikos mokykloje, pažindami muzikavimo smuiku, fortepijonu, armonika, kanklėmis paslaptis", – džiaugėsi mokinių užsidegimu R.Baniulienė. Kaunietė dėstė, kad darbas mokykloje ją tebetraukia savo nuolatine kaita, bendravimu su mokiniais, galimybėmis realizuoti savo idėjas.

Pasauliui mes esame svarbūs tuo, kuo esame unikalūs, – savo tradicijomis.

Tautos kultūrą pedagogė vadina dar viena savo gyvenimo vertybe. "Nuo vaikystės liaudies dainos man buvo pačios gražiausios. Likimas lėmė, kad gyvenimo kelyje sutikau daugybę puikių žmonių, priklausančių fokloristams. Esu be galo laiminga bendryste su bituliečiais, Kauno folkloro ansamblių vadovais. Bendryste, kuri veda į pažinimą, tobulėjimą", – kalbėjo veikli moteris.

Ji pasakojo, kad be galo smagu, kad vaikai noriai prisijungia prie gimnazijos ansamblio "Bitula", kuriame jaučiasi tarsi šeimos nariai, kad ir vaikų tėvai mato to prasmę. "O koks pasididžiavimas apima, kai tavo vaikams atsistoję ploja šimtai žiūrovų užsienyje ir Lietuvoje. Tada supranti, kad pasauliui mes esame svarbūs tuo, kuo esame unikalūs, – savo tradicijomis", – akcentavo R.Baniulienė.

Prakalbusi apie svarbą burti Palemono bendruomenę, moteris apgailestavo, kad nuostabūs traukos objektai – Kauno marių krantas, Lakštingalų slėnis, Vieškūnų piliakalnis – yra apleisti. "Bet vis tik tikimės, kad kada nors ir į šias vietas bus atkreiptas dėmesys. Juk šios vietos gali tapti puikiomis edukacinėmis  ir rekreacinėmis erdvėmis kauniečiams ir miesto svečiams. O kol kas organizuojame kultūrinius renginius, įvairias akcijas. Tokie renginiai padeda burti mūsų bendruomenę, padeda jai įgauti tikėjimo savimi ir ugdyti mūsų gimnazijos mokinių pilietiškumą", –  kalbėjo pretendentė į Metų kaunietės titulą.


Balsuodami už pasirinktą kandidatę ar kandidates atkreipkite dėmesį, kad kiekviename projekto etape balsavimas ir balsų skaičiavimas pradedamas iš naujo.

BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite specialų kuponą ir siųskite jį adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas; arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis. Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio. SMS kaina – 1 euras. SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

O kur krabas šalia su savo nuolatos pakeltu BBD?..

Muziejininkas

Giedre Mikaitiene tai gerai zinomo Rysiu muziejaus vadove ,kuri ji specialiai suzlugde.Patalpos senamiestyje parduotos o eksponatai ismetyti .

zelemunčikas

Ką man primena Pažaislis ir Palemonas?Pažaislis-sovietmečio durnyną,Palemonas-pajuodėlių gekžkelininkų barakus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS