Metų kaunietės rinkimai: jos užkrečia savo pavyzdžiu | KaunoDiena.lt

METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI: JOS UŽKREČIA SAVO PAVYZDŽIU

  • 1

Teorija pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina, tačiau gyvi pavyzdžiai ir asmeninės istorijos įstringa ilgam, o neretai tampa stimulu ir savo gyvenimą pasukti geresne linkme. Dar trys projekto "Metų kaunietė 2015" dalyvės – iš arčiau.

10. Karina Krysko-Skambinė

Kaune gyvenanti atlikėja, muzikinių projektų dalyvė Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Siekianti tobulumo kūrybiniame darbe dainininkė visuomet stengiasi skleisti pozityvumą ir kuklumą, kurių šiuolaikinei visuomenei neretai trūksta. Ji ne kartą yra kalbėjusi, kad tiek šeimoje, tiek už jos ribų stengiasi pabrėžti mandagumą ir sutarimą.

11. Danutė Kunčienė

Medikė, sveikos gyvensenos propaguotoja, sveikatos mokyklos įkūrėja, sveikatinimo švenčių Panemunėje, gerumo akcijų organizatorė, Žolinčių akademijos prezidentė, lektorė.

Jos iniciatyva surengta daugybė sveiką gyvenseną ir mitybą propaguojančių švenčių, gerumo akcijų, tokių kaip "Duonos kelias", "Pasodinkime 3 000 narcizų – vilties gėlę". Danutė veda nemokamas paskaitas vaikams tema "Valgau sveikai – gyvenu gerai".

Daug metų ligoninėje dirbusi kaunietė yra pelniusi daugybę apdovanojimų už gerą širdį ir pasiaukojimą.

Ar lieka laisvalaikio sau? "Visas laikas yra mano, tiesiog aš juo mielai dalijuosi su kitais", – sakė D.Kunčienė. Ji kuklinosi, kad Kaune yra daugybė aktyvių ir aplinkiniams atsidavusių moterų, su kuriomis jos net nevertėtų lyginti.

12. Lina Lila Lisauskaitė-Čebatavičė

Po didelių klystkelių paauglystėje moteris savo gyvenimą paskyrė jogos ir sąmoningumo žiniai skleisti. Kvėpavimo terapijos, jogos ir meditacijos meno mokytoja pasakojo, kad egzistenciniai klausimai jai pradėjo kilti, kai buvo dar vaikas. "Neatsakytus egzistencinius klausimus ir nerimstančią sielą nukreipiau ten, kur daugelis maištaujančių pauglių, tik tada man buvo vos vienuolika metų", – pasakojo mokytoja.

Būdama penkiolikos, ji sutiko savo mylimąjį, su kuriuo eina per gyvenimą kartu. Jų draugystės pradžioje abu sukrėtė nelengvas išbandymas. "Po jo supratau, kad užtenka žaisti, reikia suimti gyvenimą į rankas. Per vieną vasarą iš blogiausiai besimokančios tapau mokyklos pažiba, tapau rimta sveikuole, sportininke, tik, deja, vidinės ramybės tai man nesuteikė."

Lina vartojo antidepresantus, kol į rankas pakliuvo knyga apie jogą ir meditaciją. "Perskaičiusi ją aš iš karto supratau, kad tai yra mano kelias", – sakė L.L.Lisauskaitė-Čebatavičė. Ji 100 proc. išgyveno teigiamą jogos poveikį kūnui, protui ir sielai. Teko gyventi tikrai asketiškai, atsiriboti nuo materialių dalykų, juslinių malonumų. "Trumpai pasakius, vaikščiodavau su vienais batais, kol jie suplyšdavo, ir draugų kompanija susiaurėjo iki dviejų ištikimiausių, nes kiti nelabai suprato tokį mano gyvenimo pokytį", – neslėpė kaunietė.

Po jogos, ajurvedos mokymų įvairiose šalyse, unikalių mokymų Indijoje, ji įgijo vidinę ramybę ir jogos mokytojos kvalifikaciją. Vėliau su šeimos ir mylimų žmonių pagalba atidarė nedidelę ir autentišką studiją Kauno centre. "Išpildžiau savo didelę svajonę: padaryti jogą prieinamą visiems tiek finansiškai, tiek fiziškai, tiek filosofiškai, ir pagaliau priartėjau prie praktikos ir kasdienio gyvenimo pusiausvyros", – džiaugėsi Lina Lila.

"Šiuo metu mūsų mokykla žmonėms suteikia galimybę ne tik praktikuoti jogą, bet ir pagilinti savo ir pasaulio suvokimą per meditacijos praktiką, atsikratyti įtampos ir streso per kvėpavimo užsiėmimus bei rasti bendraminčių. Norėdama toliau plėsti jogos mokslo žinią parašiau knygą, kad tos žinios būtų prieinamos ir tiems, kurie neturi galimybės lankytis jogos studijose."

Rinkimų "Metų kaunietė 2015" 30-uko dalyvių sąrašą ir kaip galima balsuoti už vieną ar kelias kandidates rasite www.kaunodiena.lt/mk

GALERIJA

  • Danutė Kunčienė
  • Karina Krysko-Skambinė
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pensininke

pragyvenau 60 m Kaune,bet nei vienos is tu liaupsinamupersonu,nesu net girdejusi,tai atskiru grupiu atstoves,taciau miestui nuo ju absoliuciai dzin,Todel tokie konkursai tai tarpusavio draugiu populiarinimas.Tai eilines savo darbo darbuotojos.Kauno miestui jokio nuopelno.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS