Miestas ruošiasi mažųjų kauniečių vasaros atostogoms (ieškomi partneriai) | KaunoDiena.lt

MIESTAS RUOŠIASI MAŽŲJŲ KAUNIEČIŲ VASAROS ATOSTOGOMS (IEŠKOMI PARTNERIAI)

  • 0

Artėjančios vasaros atostogos mažiesiems kauniečiams šiemet gali būti įdomesnės nei anksčiau. Miestas kviečia ne pelno organizacijas teikti paraiškas stovykloms rengti ir tam yra numatęs solidų finansavimą – ne mažiau kaip 120 tūkst. eurų. Programoje „Iniciatyvos Kaunui“ jau laukiama naujų projektų, o visi tuo susidomėję galės plačiau susipažinti su aktualia informacija specialiame seminare.

Pernai vasarą apie 5 tūkst. vaikų Kauno mieste lankė nemokamus užsiėmimus kultūros, švietimo ir sporto įstaigose. Iš viso kauniečių vaikams buvo pasiūlyta beveik 200 skirtingų užsiėmumų– nuo muzikos, meno, sporto iki drabužių dizaino, filmų kūrimo ir net cirko pasirodymų. Planuojama, kad 2018-ieji vasarojantiems Kauno vaikams bus gerokai turiningesni.

Daugiau galimybių vaikams

„Siekiame, kad per vasaros atostogas, kol suaugusieji bus darbuose, vaikams netektų nuobodžiauti. Pernai ypač pasiteisino dienos užimtumo iniciatyva, kuomet vaikai galėjo nemokamai lankyti įvairius jiems patinkančius užsiėmimus. Šiemet greta jų pateiksime ir platų vasaros stovyklų sąrašą. Kad jos būtų visiems prieinamos, miestas skirs kompensacijas, į kurias galės pretenduoti visi 1-11 klasių moksleiviai“, – sakė Kauno mero patarėja jaunimo reikalų ir švietimo klausimais Orinta Leiputė.

Pasak jos, dienos stovyklų auklėtiniams numatyta skirti iki 25 eurų per dieną, o stovykloms su nakvyne – iki 35 eurų dienai. Šios lėšos bus skirtos vaikų maitinimui, edukacinėms ir kitoms veikloms, transporto išlaidoms. Stovyklų organizatoriai, dirbsiantys su papildomos pagalbos reikalaujančiais ir specialiųjų poreikių turinčiais vaikais, gali tikėtis papildomo finansavimo.

Tegul po vasaros atostogų vaikai į mokyklas sugrįš pailsėję, įgiję naujų įgūdžių, sveikesni, fiziškai sustiprėję ir pilni gerų įspūdžių.

Priims bent 700 vaikų

Vasaros stovyklos birželio-rugpjūčio mėnesiais galės vykti ne vien Kaune, bet ir visoje šalyje. Jų trukmė – nuo 5 iki 18 dienų. Planuojama, kad jose apsilankys mažiausiai 700 vaikų. Ypatingą dėmesį čia numatoma skirti vaikams iš socialiai remtinų, daugiavaikių, minimalias pajamas gaunančių ar socialinės rizikos šeimų, taip pat gyvenantiems su laikinaisiais ar nuolatiniais globėjais, neįgaliesiems bei turintiems specialiųjų poreikių. Visiems jiems stovyklos privalės būti nemokamos.

„Kviečiame visas Kaune veikiančias nevyriausybines organizacijas, viešąsias įstaigas, fondus, kurie turi patirties ir gali pasiūlyti kūrybingą, įdomų laisvalaikio užimtumą vaikams vasaros metu, teikti paraiškas su iniciatyvomis. Kaip įprastai, „Iniciatyvos Kaunui“ skatina savanorystę, tarpusavio partnerystę, todėl projektų atrankoje vienu iš prioritetų taps organizacijų apsijungimas bendram darbui. Tegul po vasaros atostogų vaikai į mokyklas sugrįš pailsėję, įgiję naujų įgūdžių, sveikesni, fiziškai sustiprėję ir pilni gerų įspūdžių“, – kalbėjo O. Leiputė.

Kasmetinėje programoje „Iniciatyvos Kaunui“ šiemet išskirtas atskiras prioritetas būtent vaikų ir moksleivių užimtumui organizuoti. Nevyriausybinės organizacijos, viešosios įstaigos ir kiti juridiniai asmenys projektų paraiškas gali teikti iki balandžio 6 dienos. Tuo metu kovo 19 d. 15 val. visi susidomėję kviečiami atvykti į informacinį seminarą, kuris vyks Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje. Registracija į renginį vyksta internete adresu http://bit.ly/iniciatyvosvaikams

Išsami informacija apie programą „Iniciatyvos Kaunui“ – internetiniame tinklalapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS