Moksleiviai vienai dienai tapo policijos pareigūnais | KaunoDiena.lt

MOKSLEIVIAI VIENAI DIENAI TAPO POLICIJOS PAREIGŪNAIS

  • 1

Trečiadienį, sausio 24 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė išskirtinių svečių. Komisariate lankėsi penki moksleiviai, besiruošiantys tapti jaunaisiais policijos rėmėjais. Jiems tądien buvo suteikta galimybė pabūti vienos dienos policijos pareigūnais.

Karolis, Liana, Kipras, Virgis ir Gabrielė – penki moksleiviai, gavę galimybę iš arčiau pamatyti, kaip viskas vyksta policijos sistemoje, su dideliu smalsumu domėjosi policijos įstaigoje dirbančių pareigūnų darbu. Būsimi jaunieji policijos rėmėjai pareigūnams turėjo begalę klausimų, tačiau su dar didesniu susidomėjimu klausėsi atsakymus į juos.

Iš pradžių moksleiviai lankėsi Kauno apskr. VPK Kauno miesto Centro policijos komisariate, kur susipažino ne tik su veikiančiais padaliniais ir jų struktūra, bet ir sužinojo apie jų vykdomą veiklą. Moksleiviai bendravo su Veiklos skyriaus pareigūnais, vykstančiais į įvykius, patruliuojančius teritorijoje. Bendrauta ir su bendruomenės pareigūnais. Jaunuoliai įsitraukė į šių pareigūnų vykdomą prevencinę veiklą – dalyvavo susitikime su Centro seniūnijos darbuotojais, stiprinant saugios kaimynysčių grupių veiklą.

Taip pat buvo nukeliauta į vieną įdomiausių policijos įstaigos dalių – Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyrių, kur valdomos visos Kauno apskrities policijos pajėgos. Čia buvo papasakota, kaip pareigūnai gauna pranešimus, kaip siunčia ekipažus į įvykius. Visa tai galėjo stebėti gyvai ir patys moksleiviai.

Pareigūnai džiaugiasi, jog jaunuoliams patiko pusdienį praleisti su jais, dalyvauti jų veikloje, nors po praleisto laiko ir teigė, kad šis darbas jiems pasirodė nelengvas, tačiau labai įdomus. „Jei nors vienas iš jų pasirinks policijos pareigūno kelią – bus puiku. Šių moksleivių akys spindėjo žingeidumu, noru padėti bei dirbti. Būtent šios savybės yra itin reikalingos, renkantis tokią profesiją, kurioje svarbiausia padėti žmogui“, - kalbėjo su moksleiviais bendravę pareigūnai.

GALERIJA

  • Moksleiviai vienai dienai tapo policijos pareigūnais
  • Moksleiviai vienai dienai tapo policijos pareigūnais
  • Moksleiviai vienai dienai tapo policijos pareigūnais
  • Moksleiviai vienai dienai tapo policijos pareigūnais
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

w

matyt kokie dvejetukininkai bandė reitinga kelti ... ar tėvu visai negerbia ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS