Mokslo metus pasitiko išskirtinai: surengė spalvingą Kaukių balių | KaunoDiena.lt

MOKSLO METUS PASITIKO IŠSKIRTINAI: SURENGĖ SPALVINGĄ KAUKIŲ BALIŲ

Kauno dailės gimnazijoje nauji mokslo metai pasitikti išskirtinai. Į nedidelį mokyklos kiemą pirmadienio popietę rinkosi mokiniai, jų tėvai ir mokytojai, pasislėpę po kaukėmis ir išskirtiniais drabužiais. Čia vyko Kaukių balius.

Prie įėjimo į mokyklos kiemą Dainavos gatvėje svečius pasitiko Venecijos karnavalo kaukėmis pasipuošusios dešimtokės Gabrielė ir Una. Merginos turėjo pasiruošusios pluoštą kaukių tiems, kurie savų tą dieną neturėjo. Virš jų, ant aukštų kolonų sėdėjo bendraklasiai, barstantys konfeti.

"Kiekvienais metais būna skirtingos temos: buvo viduramžiai, tarpukaris, o šiandien – kaukių balius", – pasakojo Una. Pasak Gabrielės, jų klasė praėjusią žiemą labai norėjo surengti karnavalą, tačiau nepavyko ir idėją perkėlė į rugsėjo 3 d.

Po mokyklos kiemą vaikščiojo visai nekaringai nusiteikusi eilinė mokytoja. Jos kaukę puošė Rusijos ir Vokietijos vėliavos. "Kad vaikams nekiltų klausimų: nuo šeštos klasės dėstau antrą užsienio kalbą", – sakė rusų ir vokiečių kalbų mokytoja gimnazijoje dirbanti Marina Nenachova.

Mes norime, kad vaikams būtų šventė, kad į mokyklą jie eitų savo noru, o ne varomi.

Tarp svečių popiečio saulėje kaito visą galvą balta medžiaga apsivyniojęs skeletas, nepalikęs skylės burnai, todėl galėjęs kalbėti tik labai tyliai. Vaikinas pripažino, kad darosi karšta ir žadėjo kaukę nusiimti, ko gero, anksčiau laiko.

Minioje klaidžiojo popmuzikos žvaigždė Michaelis Jacksonas, su mama ramiai stovėjo Mažasis Princas, rankoje laikantis pliušinę lapę. Kaukę atstojo motociklininko šalmas, dujokaukė, milžiniškos šukuosenos perukas, kompaktinės plokštelės, gėlės. Visi, atrodo, karnavalui buvo gerai pasiruošę.

Pasak gimnazijos direktorės Neringos Šiupinskienės, iniciatyvos kurti šią šventę kiekvienais metais imasi patys mokiniai ir kiekvieną kartą ji būna vis kitokia. "Mes norime, kad vaikams būtų šventė, kad į mokyklą jie eitų savo noru, o ne varomi", – pasak vadovės, tarpukario tema surengta Rusėjo 1-oji buvo tokia įspūdinga, kad mokykla net išleido kalendorių.

Jame – nuotraukos su mokiniais, persirengusiais žymiomis tarpukario asmenybėmis. Ir neatsitiktinai – gimnazijos pastatą, esantį Dainavos gatvėje, 1933 m. žymus architektas Feliksas Vizbaras pastatė ministrui pirmininkui Juozui Tūbeliui.

73-iuosius mokslo metus pradedanti Kauno dailės gimnazija šįmet priėmė rekordinį skaičių mokinių – 357 vaikus. "Teks mums labai mielai susiglausti ir tilpti mūsų mažuose pastatuose. Bet čia ir prasideda draugystė", – per šventę sakė N.Šiupinskienė ir gimnazistams linkėjo nepritrūkti fantazijos ir kūrybiškumo.

GALERIJA

  • Mokslo metus pasitiko išskirtinai: surengė spalvingą Kaukių balių
  • Mokslo metus pasitiko išskirtinai: surengė spalvingą Kaukių balių
  • Mokslo metus pasitiko išskirtinai: surengė spalvingą Kaukių balių
  • Mokslo metus pasitiko išskirtinai: surengė spalvingą Kaukių balių
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zelemunčikas

Su antsnukiais ir gėlėmis pirmyn į Verygos ir Širinskienės vardo,katorgos mokslų,karjerus.

...

Kiek gi galima tas nuotraukas kaitaliot.

J.

Sveiki, apaižiūrėkit rašinėlio autoriai - nemažai foto yra NE iš Kauno dailės gimnazijos!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS